Szampony do włosów

Alpecin Double Effect Caffeine Shampoo Szampon do włosów 200 ml

Joawia
    20 sierpnia 2019 o 12:14
    Działa!
    Bardzo dobry produkt zwłaszcza przy łysieniu androgenowym u kobiet i mężczyzn. Kofeina blokuje DHT hormon , w który zamienia się testosteron i przez, który włosy wypadają a cebulki z czasem zanikają. Jeżeli podejrzewacie u siebie tego typu wypadanie włosów warto zaopatrzyć się w ten szampon. Jeżeli chcecie tylko oczyścić skore głowy - alpecin świetnie pilinguje - warto użyć go np raz w tygodniu by oczyścić skore głowy z martwego naskórka i łoju, który może zatykać ujścia mieszków włosowych i również przyczyniać się do wypadania. Polecam myć tym szamponem tylko skore głowy, zostawiać na około 3 minuty i spłukać. Resztę włosów myć innym szamponem lub samą odzywką
    Zalety:
    • oczyszcza i pilinguje
    • włosy przestają wypadać po kilku dniach codziennego stosowania
    • przyjemnie chłodzi skórę głowy
    Wady:
    • gdy umyje się nim całe włosy, mogą być trudne w rozczesaniu, raczej do stosowania na skore głowy
    • może wysuszyć i podrażnić delikatne skalpy
    • jest dość kosztowny
    • trzeba używać go z odzywką
  • 19 lutego 2017 o 22:12
    Cudo.
    Od pewnego czasu wypadaly mi wlosy i to w bardzo duzej ilosci, szukalam jakiegos szymponu zeby mi pomogl i oto on. Plusy: + dziala ( wypadanie wlosow) + niweluje lupiez + ladnie pachnie + oczyszcza skore glowy ( co czuc delikatnym mrowieniem) + fajna przezroczysta butelka + po mnim moje poldlugie wlosy sa dluzej swieze ( + 1 dzien) + wydajny Minusy: - nie jest on najtanszy (kosztuje w DM ok 5-6 €) - trzeba uzywac odzywki do wlosow gdyz troche wysusza wlosy Jak dla mnie moj HIT :)
  • 6 marca 2010 o 9:47
    Pomaga, ale na krótko
    Mój ojciec ma duży problem z łupieżem, nie pomagały mu nawet szampony za 50zł, czy inne "Nizorale" ;) Byłam zachwycona innym szamponem tej samej firmy, więc poleciłam mu to "cudo". Całe szczęście, że ma krótkie włosy, bo z moich ten szampon robi siano. Dosłownie moje włosy do ramion po umyciu tym szamponem zamieniają się w coś, co przypomina kulkę z filcu ;) Dla mnie to jest główna wada, bo bez odżywki się nie obędzie, a przy przetłuszczających się włosach ciężko dobrać jakąkolwiek żeby nie obciążała włosów. Dla mojego ojca - stwierdził, że przyniosła mu ulgę. Po ok. 2 tygodniach stosowania szamponu łupież zniknął niemal całkowicie. Podkreślam że nie udało się to do tej pory żadnemu kosmetykowi przeciwłupieżowemu... Ale... po skończeniu butelki powrócił do innego szamponu (także przeciwłupieżowego) i łupież powrócił ;) Cóż, wychodzi na to że trzeba być mu wiernym... Ale nie każdy jest skłonny wydać 40zł na szampon do włosów ;) Używam tego produktu od: jakiś czas temu przez 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1, ale nie wiem czy ostatnie