Toniki i hydrolaty

Bielenda Professional X-Foliate, Dark Spot Remover Face Toner Tonik z kwasami do skóry z przebarwieniami

Ivyy
    9 lipca 2022 o 9:19
    Dobry jako produkt antytrądzikowy.
    Produkt kupiłam z uwagi na walce z przebarwieniami razem z kremem tej samej serii. Jednak po zużyciu całego opakowania nie zauważyłam efektu rozjaśniającego. Jednak tonik sprawdził się u mnie bardzo dobrze jako produkt antytradzikowy. W czasie jego używania nie pojawiały się prawie żadne niedoskonałości. Tonik jest wydajny, ma neutralny zapach. Porządne i wygodne opakowanie. Jedyny minus to dostepnosc, ale chyba jest podobnie ze wszystkimi produktami Bielenda z serii profesjonalnej.
  • 24 stycznia 2022 o 7:09
    Cudeńko
    Zacznę od tego, że mam skórę mieszaną, z bliznami potradzikowymi i z tendencją do trądziku. Tonik udało mi się zakupić na stronie Bielendy za połowę ceny( polecam tam też zaglądać ze względu na częste promocje i pełnowymiarowe gratisy). Tonik znajduje się w plastikowej butelce, ma dość specyficzny zapach, ale to normalne przy produktach kwasowych. Odrobinę toniku wylewam na dłonie i tak go aplikuję, aby nie marnować produktu na waciku( dodatkowo wacik może podrażnić skórę poprzez pocieranie). Stosuje go wieczorem co parę dni, po toniku nakładam później krem z ceramidami. Za pierwszym razem czułam efekt pieczenia, mrowienia. Później już skóra przyzwyczaiła się do produktu, jeżeli chodzi o to uczucie. Skóra po dłuższym stosowaniu toniku jest rozjaśniona, przebarwienia są bladsze, niektóre zniknęły, dodatkowo zauważyłam, że zmiany trądzikowe pojawiają się jedynie przed okresem. Jeżeli już coś się pojawi to tonik bardzo dobrze sobie radzi z "przyjaciółmi". Tonik polecam z czystym sumieniem.