Płyny do demakijażu

Bielenda Bio Vitamin C, Nawilżający płyn micelarny do twarzy

MMLY
    8 czerwca 2024 o 13:47
    Dobry płyn micelarny
    Jestem bardzo zadowolona z działania płynu. Świetnie zmywał makijaż, nie podrażniał oczu. Radził sobie bardzo dobrze że zmywaniem mascary z rzęs. Duża butla 400 ml była bardzo wydajna i starczyła na długo. Nie wysuszal skóry, nie podrażniał. Na pewno zakupię produkt ponownie.
    • Dobrze zmywał makijaż
    • Do wrażliwych oczu
  • 29 lipca 2023 o 8:47
    Liczyłam na więcej
    Płyn micelarny kupiłam w drogerii Hebe przy okazji innych zakupów. Za każdym razem kupuje inny płyn micelarny bo lubię testować nowości jak również dlatego że szukam wciąż mojego ideału. Niestety on do nich nie należy Opakowanie - plastikowa butelka o pojemności 500 ml. Szata graficzna jest bardzo prosta i minimalistyczna. Przezroczysta butelka z etykietą. Na etykiecie oczywiście widnieją cytrusy. Wieczko zamykane na klik. Bardzo mi się podoba drewniany korek :) Daje efekt ciepła i naturalności . Zapach i konsystencja - zapach początkowo bardzo sztuczny, ciężki do określenia ale jak bardziej się skupie to faktycznie czuć cytrusy. Ale mi nie przypadł do gustu. Spodziewałam się prawdziwej cytrynki :) Konsystencja oczywiście płynna, wodnista. Nie jest lepka, Działanie - płyn szczypie w oczy. Sprawdziłam to ja i moja córka, która również go używała. Zdecydowanie minus za to. Oczyszcza makijaż ale z mocniejszym by sobie nie poradził. Nie ma efektu ściągania, nie klei się. Skóra jest gładka i promienna po aplikacji. Nie wrócę do niego niestety. Liczyłam na coś więcej .
    Zalety:
    • nie wysusza
    • skóra po aplikacji jest gładka i promienna
    • wydajny
    • delikatnie oczyszcza choć z mocniejszym makijażem sobie nie poradzi
    Wady:
    • szczypie w oczy
    • nie poradzi sobie z mocniejszym makijażem
    shewild
    26 kwietnia 2023 o 12:24
    Cytrusowe tak!
    Nie mam jakichś wielkich wymagań jeśli chodzi o płyny micelarne i znakomita większość mi odpowiada. I tak stosuję oczyszczanie dwuetapowe, więc jeśli dany płyn nie do końca sobie radzi z makijażem, to i tak w następnym etapie na pewno zniknie ze skóry za pomocą olejku, masła czy innego kosmetyku. Zazwyczaj kupuję duże butle płynów, żeby wystarczyły mi na długo, i tak też było w tym przypadku: spora pojemność i marka, którą całkiem lubię, skusiły mnie do zakupu. Czy jestem zadowolona? Tak! Chociaż nie jest to najlepszy płyn micelarny, ale o tym za chwilę. Jak wspomniałam, pojemność jest spora, bo to aż 500 ml. Naprawdę wystarczyło mi tego produktu na parę miesięcy, wydajność jest super. Butelka jest okrągła, z nakrętką typu klik, która jest bardzo solidna. Miałam ten płyn nawet raz ze sobą w podróży i nic nie wyciekło spod nakrętki, chociaż płyn nie zawsze był w pozycji pionowej. Z otworu w nakrętce dobrze się wylewa płyn na wacik, także pod względem technicznym nie mam tu nic do zarzucenia. Spodobał mi się też zapach płynu. Jest ledwo wyczuwalny, a to dla mnie plus, bo mocno perfumowane płyny mnie męczą na dłuższą metę. Tutaj zapach jest dyskretny, w pierwszej chwili można mieć wrażenie, że go w ogóle nie ma. Przecierając jednak twarz czuć bardzo delikatny zapach cytrusowy, lekko kwaskowaty, bardzo przyjemny i rześki. Dla mnie płyn pachnie jak woda z wrzuconym do niej plasterkiem cytryny - świeżo, ale subtelnie, przyjemnie cierpko i orzeźwiająco. Muszę przyznać, że demakijaż nie jest jednak mocną stroną tego płynu ;) Ja noszę raczej lekki makijaż i z takim radził sobie całkiem w porządku. Zdarzało się, że miałam mocniejszy, no i wtedy było trochę słabo. Płyn zmywał większość, wierzchnią warstwę, ale było widać, że w pewnym momencie zaczynał się ślizgać, rozmazywać resztki i nie "ściągał" ze skóry nic więcej. Również z mocniejszym tuszem do rzęs nie do końca sobie radził. Mi to nie przeszkadzało bardzo, bo płyn to dla mnie zawsze pierwszy etap demakijażu, ale jeśli dla kogoś to jedyna forma oczyszczania, to nie będzie zadowolony. Podoba mi się jednak to jak płyn pielęgnuje skórę. Łagodnie oczyszcza, nigdy nie miałam po nim podrażnionej skóry ani uczucia ściągnięcia. Świetnie odświeża, wygładza, dodaje skórze energii. Dba o to, aby skóra nie była wysuszona, miałam po nim zawsze uczucie może nie nawilżenia, ale takiej ulgi i przyjemnie miękkiej skóry. Dzięki zawartości hydrolatu z cytryn i pomarańczy oraz witaminy C faktycznie wydaje mi się, że nie tylko super odświeża, ale i delikatnie rozpromienia cerę, tak jakby robił mikrozłuszczanie i odsłaniał jaśniejszą skórę. Być może to autosugestia, ale często po przemyciu twarzy czułam jakby minimalne mrowienie, więc stąd nasunął mi się taki wniosek. W oczy mnie na szczęście nie szczypał, ale nie mam wrażliwych oczu, mało co je podrażnia. Na mojej skórze płyn nie zostawiał lepkiej warstwy, może minimalnie było coś czuć w dotyku, ale potem i tak zmywałam twarz obficie wodą, więc to również nie był dla mnie minus. Gdyby był to dla mnie jedyny środek do demakijażu, na pewno nie byłabym tak zadowolona. Płyn nie myje idealnie, trochę zaczyna się mazać przy większej warstwie makijażu. No ale u mnie to były sporadyczne przypadki plus w kolejnym etapie i tak wszystko idealnie doczyszczałam. To co mi się spodobało to duże wartości pielęgnacyjne, a w przypadku płynów micelarnych to raczej rzadko spotykane.
  • 1 października 2022 o 23:39
    Ok
    Ten produkt jest OK! Dobrze zmywa makijaż i nie trzeba zbędnie pocierać skóry twarzy i oczy. Używam go do pierwszego etapu oczyszczania. Przy większej ilości produktu na waciku delikatnie szczypie mnie w oczy, poza tym nie podrażnia i nie ściąga. Produkt wydajny i w przystępnej cenie. Super dostępność. Kupię ponownie, jeśli trafię na promocję, bo lubię testować nowości.
  • 15 lutego 2022 o 13:17
    Jest w porządku
    Bardo lubię produkty z witaminą C w składzie , także i ten płyn polubiłam. Nie mam nic mu do zarzucenia , dobrze zmywa makijaż , nawilża skórę , nie podrażnia , skóra po nim nie piecze , nie jest ściągniętą , idealnie przygotowana do drugiego etapu oczyszczania twarzy. Do zakupu zachęcił mnie skład ,wydaje się naprawdę w porządku . Do tego cena jest bardzo zachęcająca a sam produkt jest wydajny.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • Delikatny
    • Dobrze zmywa