Kremy i maski do rąk

Floslek Masełko do rąk regenerujące `Kwiat Wiśni`

• 3 października 2023 o 11:19
    Cudeńko, które niedawno odkryłam
    Bardzo dużo kremów do rąk przeszlo już przez me dłonie. Jako, że mam wysuszoną I często podrażnioną skórę, to tego typu kremy są u mnie zawsze. O firmie Floslek nie słyszałam, nie używałam. Robiąc codzienne zakupy w sklepie spożywczym przyciągnął ten produkt mój wzrok. Napewno z jednej strony przez opakowanie. Jest zamknięty w plastikowej klasycznej, różowej tubce do wyciskania z białym przykryciem. Grafika opakowania jest bogata, dużo napisów (nazwa firmy, produktu I trochę informacji o nim), a przede wszystkim ciekawe obrazki ( sporo biało różowych kwiatów, kilka głów krów). Samo opakowanie jest dość małe i poręczne, posiada w sobie 50 ml kremu. Nazwa mnie zaciekawiła ,,masełko do rąk" , ale z pewnością dlatego, że krem jest tłusty, stąd wzięła się nazwa. Produkt wykonany z 92% ze składników pochodzenia naturalnego. Dodatkowo w składzie ma masło shea i olej z migdałów. Ma intensywny zapach wiśni ( a ja tak bardzo uwielbiam owocowe zapachy), dla mnie wielki plus. Posiada różowo bladą konsystencję. Po kilku użyciach śmiało stwierdzam...porządnie natłuszcza skórę, dzięki czemu jest nawilżona I gładka. Suchość mych dłoni pomału przechodzi, więc napewno po dłuższym użytkowaniu problem zniknie. Zmiękcza naskórek wokół paznokci. Szybko się wchłania. Idealny do damskiej torebki, nawet tej małej. Mały, przyjemny zapach, super nawilżający, polecam.
    Zalety:
    • zapach wiśni
    • właściwości odżywcze
    • małe, poręczne opakowanie
    • ciekawa szata graficzna
  • 20 stycznia 2023 o 12:54
    Produkt skuteczny, ale bardzo tłusty
    Masełko cudownie nawilża i odżywia skórę dłoni, pozytywnie wpływa również na paznokcie i skórki wokół nich. Ma poręczne opakowanie, z którego wygodnie się aplikuje. Ma bardzo intensywny zapach, który długo się utrzymuje. Dla mnie wadą jest jednak jego tłusta konsystencja - nie jestem cierpliwa, a czas, który musi upłynąć od nałożenia go na dłonie do wchłonięcia się, jest dość długi i uniemożliwia korzystanie z laptopa czy telefonu komórkowego. Kupię ponownie, ponieważ przekonuje mnie gama zapachowa masełek od Flos-Lek :)
    Zalety:
    • nawilża i odżywia dłonie
    • pięknie pachnie
    • wydajny
    • poręczne opakowanie
    Wady:
    • zbyt tłusty
    • długo się wchłania
    Minties
    18 listopada 2022 o 12:00
    Bardzo fajny
    Kupiłam z mamą z jakoś rok temu z mamą na przecenie produkt bardzo mi się podoba prześliczny zapach który nie pojawia się tak często nawet fajna grafika ładnie nawilża skórę i po prostu mi się podoba
    Zalety:
    • Ładny Zapach
    • Kształt kieszonkowy
    • Konsystencja
    • Fajna grafika
    Wady:
    • Mogła być trochę większa dawka produktu poza tym nie mam żadnych wątpliwości
  • 8 sierpnia 2022 o 10:14
    Bardzo przyjemne masełko
    To już drugie masełko do dłoni tej firmy, którego używam (po aloesowym) i jestem tak samo zadowolona. Opakowanie na klik jest bardzo wygodne w użyciu, a samo masło treściwe, wydajne i gęste. Bardzo dobrze się rozprowadza pozostawiając bardzo delikatny film na dłoniach, który dość szybko się wchłania. Skóra jest natychmiastowo nawilżona, a przy regularnym stosowaniu również zregenerowana. Na uwagę zasługuje miły dla nosa, wiśniowy zapach produktu, który pozostaje na dłoniach jeszcze przez jakiś czas po aplikacji.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • regeneracja
    • opakowanie (klik)
  • 24 stycznia 2022 o 16:59
    Piękny zapach
    Kupiłam w aptece bo spodobało mi się opakowanie :) Sam kremik wspominam bardzo dobrze, przede wszystkim pierwsze skrzypce gra tutaj niesamowity zapach, trochę jak wiśniowa Mamba. Co do walorów pielęgnacyjnych to są one poprawne jak w codziennych kremach do rąk : ładnie nawilża, szybko się wchłania ,utrzymuje poziom nawilżenia. Chętnie sięgnęłabym po niego w przyszłości.
    Zalety:
    • zapach, opakowanie