Kremy i maski do rąk

Orientana Naturalny krem do rąk ze śluzem ślimaka

• 2 kwietnia 2025 o 18:02
    Mój ulubiony w okresie jesienno-zimowym
    Zacznę od tego, że markę Orientana bardzo lubię i cenię, ponieważ ich składy są niebanalne i naturalne :). Często kupuję ich produkty, niektóre się sprawdzają a inne nie, ale ten krem to prawdziwa perełka w pielęgnacji dłoni. Używam go w sezonie jesienno-zimowym wtedy, kiedy moja skóra jest przesuszona, szorstka i podatna na pęknięcia. Używając tego kremu, zauważyłam znaczną poprawę – dłonie po jego użyciu są zawsze nawilżone i odżywione, a skóra wygładzona i zregenerowana. To jakiś kosmos, bo wcześniej nie trafiłam na krem, który długotrwałe robiłby te wszystkie rzeczy naraz :) Krem dość szybko się wchłania, nie zostawiając tłustego, lepkiego filmu, co jest ogromnym plusem. Konsystencja tego kosmetyku jest lekko gęsta, przyjemnie kremowa a zapach - choć specyficzny-jest delikatny i nie nachalny. Oprócz tego, że krem zawiera śluz ze ślimaka, który ma działanie nawilżające, regenerujące oraz przeciwstarzeniowe to zawiera również inne cenne składniki takie jak olej z awokado, który łagodzi podrażnienia, masło mango czy sok z liści aleosu-znany wielu osobom i ceniony za swoje nawilżające właściwości. Takie kombo to złoto dla dłoni :) Choć kosmetyk ma tylko 50 ml, wystarcza on na bardzo długo – jedna tubka spokojnie wystarcza mi na 1.5 miesiąca codziennego używania (2-3razy dziennie), jest wydajny, ponieważ niewielka ilość kremu starcza na pokrycie obydwu dłoni. Opakowanie tego cudeńka to wygodna, mała tubka z zamknięciem na "klik", które nigdy mnie nie zawiodło. Krem można wycisnąć bez problemu z tubki do "ostatniej kropelki". Dodatkowym atutem jest to, że kosmetyk mieści się bez problemu nawet w małej torebce, co czyni go moim towarzyszem na codzień :) Cena w promocji wynosi około 20 zł (zawsze kupuję go w drogerii Hebe) co wydaje się niską ceną w porównaniu do efektów, jakie daje krem. Jest to kosmetyk, który naprawdę warto mieć pod ręką, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, gdy skóra dłoni wymaga szczególnej pielęgnacji (przynajmniej u mnie) :) Zużyłam już dwie tubki i na pewno sięgnę po kolejną, gdy zacznie się jesień. Gorąco polecam!
    Zalety:
    • nawilża
    • odżywia
    • regeneruje
    • wygładza
    • jest wydajny
    • ma subtelny zapach
  • 19 lutego 2025 o 8:11
    najlepszy do rąk
    Bardzo dobry naturalny krem do rąk. Wchłania się bez zwłoki, ręce po tym kremie są gładkie. Pachnie ładnie, opakowanie jest typowe do torebki, żeby mieć go zawsze przy sobie. Miałam różne kremy do rąk, ale ten jest najlepszy. Jeszcze dodam, że kosmetyki do twarzy z tej serii Orientany są wybitnie dobre i tez polecam wypróbować :)
  • 3 marca 2024 o 19:44
    Moje dłonie go kochają
    Skóra na moich dłoniach jest strasznie sucha, każde mycie naczyń powoduje straszne pieczenie. Jednak od kiedy stosuje ten krem moja skóra stała się jak nowo narodzona Skóra po kremie jest nawilżona i delikatnie natłuszczona. Nawilżenie dłoni utrzymuje się bardzo długo, ale i tak sięgałam dziś po niego parę razy, bo ma tak cudowny zapach, że nie mogłam mu się oprzeć. kóra na dłoniach jest delikatna i miękka w dotyku. Krem posiada bardzo dobry skład bo aż w 98 % jest naturalny. Znajdziemy w nim sok z aloesu ,śluz ślimaka TREHALOSE Masło z mango mmm cudowne składniki. Polecam
    Zalety:
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Wygładza
    • Regeneruje
  • 20 grudnia 2021 o 1:10
    Orientalny luksus
    To jest krem na spokojny wieczór, kiedy już wiem, że nie będę musiała go zmywać. Trochę byłoby szkoda, bo krem jest dla mnie luksusowy ze względu na ultranawilżające działanie oraz niesamowitą warstwę, którą tworzy. Ta warstwa jest lekko tłustawa, gdy nałoży się większą ilość kremu lub dłonie nie są przesuszone. Jeżeli skóra jest w gorszej kondycji lub nie jest nasycona innymi kremami z dnia, krem wchłania się szybciutko w 100%, zostawiając na dłoniach efekt ślimaczego, śluzowego glow. I ten efekt oraz cudowny, specyficzny zapach, jest właśnie tym orientalnym luksusem, z którego najbardziej się cieszę w rzadkich chwilach relaksu. Krem ma filtrat ze śluzu ślimaka dopiero na siódmym miejscu w składzie, to jest niżej niż w niektórych ślimaczych kremach, w tym Orientany do twarzy, ale wydaje się, że jest to wystarczające, bo krem działa fenomenalnie. Mniej fenomenalną ma cenę i to za 50 ml :) jak tylko udaje mi się go zobaczyć za mniej niż 20 zł, kupuję na zapas, bo to rzadka okazja. Całe szczęście krem jest bardzo wydajny a dodatkowo ja nie nakładam go za dużo, żeby oszczędzić i uzyskać właśnie ten delikatny efekt śluzowej drugiej skóry. W tym przypadku więc więcej nie znaczy lepiej. Jedyna mała rzecz, do której mogę się przyczepić, to opakowanie. Producent mógłby ulepszyć zatrzask tubki i samo ujście aplikatora, bo mimo dużych starań i tak zostaje trochę zastygającego kremu. Mimo ceny i ograniczonej dostępności warto spróbować, żeby sprawdzić, czy dołączycie do fanklubu ślimaka :)
    Zalety:
    • zapach; działanie; śluzowy efekt glow; wydajność
    Wady:
    • cena; dostępność; nakrętka i ujście aplikatora do lekkiej modyfikacji
    Drogeria Super-Pharm
  • 16 maja 2021 o 10:54
    Bomba
    Mam bardzo przesuszone dłonie, w niektórych miejscach moja skóra jest wręcz popękana i bardzo boli. Krem ze śluzem ślimaka świetnie radzi sobie z przywróceniem zdrowej, nawilżonej i gładkiej skóry rąk. Krem jest bardzo wydajny. Wystarczy niewielka ilość na dłonie, a te są nawilżone i odżywione. Ma bardzo delikatny i przyjemny zapach. Oprócz nawilżonej skóry dłoni mam również odżywione skórki paznokci :) więc zakup tego kremu był prawdziwym strzałem w 10tkę