Żele pod oczy

Lierac Hydragenist, Gel Yeux Hydra-Lissant Nawilżająco-wygładzający żel pod oczy

• 17 czerwca 2023 o 23:32
    Lekkie rozczarowanie
    Zachęcona świetnymi rezultatami kremów do twarzy tej firmy kupiłam żel pod oczy. Próbowałam wielu innych kremów, żeli i po każdym mialam podrażnione oczy. Niestety z tym było podobnie. Żel jest dozowany w ciekawy sposób, jest bezzapachowy i lekki. Jednak po paru minutach oczy zaczynały mnie szczypać i czułam ciężkie powieki. Może moja skóra pod oczami nie toleruje żadnych specyfików… mimo wszystko polecam
    Zalety:
    • Bez zapachu
    • Sposób dozowania
    • Znana dobra firma
    Wady:
    • Szczypie w oczy
    Vamur
    27 lipca 2022 o 16:43
    Lubię i to bardzo
    Mam bardzo wrażliwą okolicę oka, większość kosmetyków bardzo mnie podrażnia, powoduje zaczerwienienie, szczypanie oraz łzawienie. Ten produkt jest inny. Bardzo podoba mi się jego konsystencja, nawilżające działanie, skład a także opakowanie. Przy dłuższym stosowaniu naprawdę widać różnicę i wygładzenie skóry. Używam pod makijaż, nic się nie roluje, nic się nie warzy, co dla mnie jest bardzo ważne przy tego typu kosmetykach. Jest to dla mnie taki pewniak, do którego chętnie wracam.
    • Skład
    • Działanie: nawilżenie i wygładzenie
    • Świetnie współgra z kosmetykami do makijażu
  • 16 lipca 2022 o 12:10
    Bezzapachowy żel pod oczy
    Lierac to francuska marka produkującą kosmetyki marki premium posiadająca własne laboratoria. Hydragenist nawilżająco- wygładzający żel pod oczy ma bardzo lekką konsystencję ale zostawia warstwę ochronną na skórze. Produkt zawiera Biomimetyczny tlen który jest charakterystyczny dla całej Linii Hydragenist i pobudza naturalne procesy nawilżenia. Czytając skład znajdziemy w nim także kwas hialuronowy o działaniu wygładzającym co czuć na skórze po pierwszym użyciu. Podobnie jak wszystkie kosmetyki pod oczy marki Lierac nie zawiera substancji zapachowych. Osobiście trzymam ten krem w lodówce ponieważ dzięki temu genialnie niweluje opuchnięcia pod oczami. Polecam go wszystkim osobom z obrzękami i cieniami w okolicy oczu.
    Zalety:
    • Niweluje obrzęki i cienie
    • Wygładza i nawilża
    • Nie podrażnia i nie zawiera substancji zapachowych.
  • 5 maja 2021 o 10:16
    Jeden z lepszych kremów pod oczy
    Opakowanie kremu jest bardzo estetyczne i ergonomiczne. Zawiera specjalną nakładkę, która dobrze domyka krem i zapobiega jego ewentualnym wyciekom. Dodatkowo mamy chłodzącą końcówkę, za pomocą której możemy krem rozprowadzić - dzięki temu aplikacja kremu jest bardzo przyjemna a skóra wokół oczu staje się bardziej wypoczęta. Krem ma delikatny zapach, jego konsystencja jest gładka i szybko się wchłania. Nie roluje się, dobrze współgra z makijażem. Mam cerę mieszaną i w okolicach oczu jest ona zawsze bardzo sucha. Ten produkt mogę polecić z czystym sumieniem. Bardzo dobrze nawilża i daje uczucie wypełnienia skóry. Już po ok 2tyg regularnego stosowania (rano i wieczorem) zauważyłam poprawę kondycji skóry. Skóra była dobrze nawilżona, nie było żadnych podrażnień, przesuszeń oni zbyt obciążonej skóry. Dodatkowo samo rozprowadzanie kremu jest bardzo przyjemne, dzięki odpowiedniej końcówce. Polecam :)
    Zalety:
    • estetyczne opakowanie
    • chłodząca końcówka- ułatwia i uprzyjemnia aplikację
    • działanie nawilżające i wypełniające
    Wady:
    • cena- ale są dostępne promocje, gdzie można go nabyć z dużym rabatem lub gratisami w zestawie
    Kaisja
    12 marca 2021 o 23:42
    Witaminy C, E i kwas hialuronowy skuteczne przeciw opuchnięciom, cieniom, drobnym zmarszczkom
    Lierac słynie z dość popularnych, natomiast specjalistycznie i luksusowo działających dermokosmetyków. Żel pod oczy działa doskonale, i tylko potwierdza renomę Marki. Zawiera w składzie bombę witaminową, a dokładnie: rozjaśniającą witaminę C oraz głęboko nawilżające i regenerujące – witaminę E i kwas hialuronowy, które łącznie bardzo skutecznie radzą sobie z nagminnymi u mnie cieniami pod oczami, a poza tym opuchnięciami i drobnymi zmarszczkami. Do tego to dermokosmetyk niezwykle przyjemny w aplikacji. Zamknięto go w estetycznej, ładnej tubce ze sprytną blokadką przy zamknięciu, uniemożliwiającą przypadkowe otwarcie się kosmetyku, choć nie utrudniającą otwierania świadomego. Szyjka tubki zaopatrzona jest w metalową – zawsze chłodną, wyprofilowaną nakładkę, którą można wmasowywać żel w skórę, automatycznie przyspieszając znikanie opuchnięć i cieni, choć ja nigdy nie mam rano czasu na tego typu rytuały, a żel jest tak dobry, że działa na te niedoskonałości i bez chłodnego masażu. Ale plusy za pomysł i estetykę projektu tubki. Bardzo wydajny specyfik o półpłynnej, żelowej konsystencji niezwykle lekko wmasowuje się w skórę, i wchłania się natychmiast, dzięki czemu nadaje się do stosowania pod makijaż, a aplikacji towarzyszy ładny, lekko kwiatowy zapach, choć w pierwszej sekundzie zaskakujący, bo przełamany nutą mi kojarzącą się ze – zmywaczem do paznokci :-) - na szczęście bardzo ulotną. I – działa od pierwszego zastosowania, wspaniale nawilżając cerę pod oczami, kojąc ją, uspokajając, rozjaśniając okolice oczu, likwidując opuchnięcia i cienie, oraz wygładzając drobne zmarszczki. Na efekt wygładzania większych należałoby poczekać pewnie kilka miesięcy, a ja żel testowałam przez kilka tygodni – choć wierzę, że może pomóc w tym zakresie, bo autentycznie odczuwalnie (i przyjemnie) pielęgnuję cerę okolic oczu, które – tak jak i cera po tym dermokosmetyku - też wydają się jasne i wypoczęte. Polecam gorąco.
    Zalety:
    • skuteczność – głęboko nawilżona, jasna, pozbawiona linii, opuchnięć i cieni cera pod oczami,
    • wydajność – bardzo wydajny – wystarcza malutka kropla żelu,
    • wchłanialność – bardzo dobra – świetnie nadaje się pod makijaż,
    • konsystencja – przyjemna, delikatna, żelowa
    • zapach – ładny – kwiatowy, choć przez pierwszą sekundę bucha ulotną nutką jakby... zmywacza do paznokci,
    • opakowanie – ładne – estetyczna tubka o różowej barwie flagowej dermokosmetyków Lierac
    Wady:
    • cena – wysoka, ale uzasadniona walorami i skutecznością kremu, który czasem można nabyć w trakcie akcji promocyjnych Marki

Zobacz także inne Żele pod oczy