Serum do twarzy

Rozświetlenie tak, rozjaśnienie nie
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kupiłam serum w pakiecie z innymi serami tej firmy. Niestety tak jak większość z nich średnio sprawdził się mojej cerze. Konsystencja mleczka o żółtej barwie. Wydaje mi się z czasem używania, kolor robił się coraz bardziej intensywny co nie świadczy dobrze o stabilności produktu. Po nałożeniu skóra była lekko rozświetlona, ale też lepka. Czasami podkład rolował się na twarzy, ale nie w każdy dzień stosowania - nie wiem od czego to zależy. Po zużyciu całego opakowania niestety nie zauważyłam poprawy w wyrównaniu koloru cery oraz rozjaśnieniu przebarwień.
    Zalety:
    Wady:
    • Wątpliwa stabilności witaminy C
    • Brak działania długotrwałego
  • 29 listopada 2025 o 15:40
    Bardo fajny produkt
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Bardzo lubię to serum i już któryś raz do niego wracam. Pięknie sprawdza się pod makijażem, nie roluje się ani nie powoduje mocniejszego wyświecania się. Na serum zawsze nakładałam krem nawilżający i takie combo sprawdza się u mnie najlepiej. Mogłoby jedynie trochę bardziej rozjaśniać skórę i przebarwienia.
    • nawilżenie
    • mogłoby mocniej rozjaśniać
  • 17 listopada 2025 o 11:38
    Przepiękne rozświetlenie, niepokojący kolor...
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Zacznę od tego, że nie mogłam znaleźć opinii na temat barwy tego serum. Miałam nowootwarty produkt, a od pierwszych użyć jego kolor był żółto-brązowy. Niestety wyglądało to tak, jakby witamina C się utleniła i szczerze z obawą stosowałam ją w dalszym ciągu, bo czy jest sens stosować utleniony produkt, który w teorii nie ma już takich właściwości, jak pierwotnie miał? Z każdą dozą na zmianę wydostawała się raz żółta a raz brązowa maź, kiedy nałożyłam na twarz dozę z brązowym ubarwieniem to moja jasna cera wyglądała jak po jakimś lekko koloryzującym tincie do skóry, była brązowo-brzydko żółta z plamami, przez to kilka razy zmywałam to i nakładałam tylko żółtą konsystencję. Odpompowałam serum tak długo, aż brąz zniknął (probowałam wstrząsnąć z nadzieją, że jakoś się zmiesza), zostało mi go jeszcze troszkę, ale nie mam pewności czy nie trafię znowu na niespodziankę. Czy Nacomi wypuściłoby tak wadliwy produkt? Kosmetyk miał datę ważności, więc to nie jest kwestia przeterminowania. A może tak miało byc? Nie mam pojęcia, kosmetyk nie wypryszczył mnie, nie miałam żadnych podrażnień itd, więc ta wątpliwa kolorystyka nie wpłynęła na produkt w ten sposób, że coś się zepsuło i zapchało moją cerę. Rzecz jasna jak to witamina C - lubi powodować rolowania, a więc późniejszy krem nakładam w małej ilości i nie smaruję zbyt długo, bo intensywne i długie masowanie potencjalnie sprezentuje rolowanie całej pielęgnacji. Z dobrych wrażeń, jakie dało mi to serum to: - promienna cera - świetlistość zdrowej skóry - wyrównanie kolorytu - delikatne rozjaśnienie świeżych plamek/przebarwień po wypryskach - glow od tego serum przebijał mi się przez krem i delikatny makijaż, przez co make'up wyglądał świeżo, zdrowo i lekko - ożywienie cery suchej i matowej - wizualnie zdrowsza kondycja cery, która razi młodością
  • 4 / 5
    3 października 2025 o 13:27
    Naprawdę działa
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Testowałam serum nacomi z witaminą C już kilkakrotnie i zauważyłam, że jego działanie zależy od pory roku. Zimą, gdy skóra jest przesuszona, czasami lekko podrażnia. Natomiast stosowane pod koniec lata, na przełomie sierpnia i września, sprawdza się u mnie świetnie. Serum ma lekko lepką konsystencję, ale dzięki temu krem nakładany później wydaje się bardziej odżywczy. Skóra wygląda bardziej promiennie, koloryt jest wyrównany, a nawet przy moich piegach twarz wydaje się bardziej jednolita. Zauważyłam też, że zmarszczki na czole trochę się „prostują”, a cała skóra wydaje się bardziej odżywiona i świeża. Zapach serum jest klasyczny dla produktów z witaminą C – trochę apteczny, ale dla mnie zupełnie do zaakceptowania.
    Zalety:
    • naprawdę poprawia koloryt i promienność, a stosowane z odpowiednim kremem daje odczuwalnie odżywioną skórę.
    Wady:
    • serum sprawdza się najlepiej, gdy skóra nie jest przesuszona
  • 25 maja 2025 o 11:14
    Serum z witaminą C naprawdę rozświetla cerę
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Serum z witaminą C naprawdę rozświetla cerę – skóra wygląda zdrowiej, a koloryt jest bardziej jednolity i promienny. Polecam każdemu kto ma szarą cerę tak jak miałam ja.