Serum na przebarwienia Miya to produkt, który zasługuje na uwagę ze względu na swoją skuteczność i dobrze dobrane składniki. Produkt zawiera 5% witaminy C, niacynamid, inulinę, kwas mlekowy, hydrolat z kwiatów pomarańczy oraz ekstrakt z mandarynki japońskiej. Te składniki tworzą wyjątkową formułę, która działa wszechstronnie na skórę.
Jednym z najważniejszych efektów działania tego serum jest rozjaśnienie przebarwień. W moim przypadku zauważyłam znaczną poprawę po około miesiącu regularnego stosowania. Moja skóra, która wcześniej była bez blasku, przesuszona i z licznymi przebarwieniami, teraz wygląda znacznie lepiej. Serum nie tylko wyrównuje koloryt skóry, ale również ujędrnia i uelastycznia, co sprawia, że skóra wygląda zdrowo i promiennie. Dodatkowym plusem jest delikatne rozświetlenie, które nadaje twarzy świeżego wyglądu.
Serum ma przyjemny, słodki zapach, który jest na tyle subtelny, że nie drażni podczas aplikacji. Stosuję je codziennie rano, nakładając 6-7 kropel na twarz, choć producent zaleca 3-4 krople (była to po prostu za mała ilość na moją twarz). Nie zauważyłam, aby serum zostawiało lepką warstwę.
Opakowanie produktu jest bardzo estetyczne i funkcjonalne. Szklana buteleczka z pipetą nie tylko ładnie wygląda, ale również jest odporna na uszkodzenia – mimo, że kilkakrotnie mi upadła, nie zbiła się ani nie uszkodziła.
Warto również podkreślić, że stosowanie serum z witaminą C rano wspomaga działanie kremu z filtrem SPF. Osobiście używam serum codziennie rano, a wieczorną pielęgnację zostawiam na inne składniki aktywne.
Podsumowując, serum na przebarwienia Miya to produkt godny polecenia. Dzięki swojej formule skutecznie rozjaśnia przebarwienia, ujędrnia skórę i nadaje jej zdrowy blask.
Kupiłam je w Rossmanie za 26 zł podczas wyprzedaży i nie żałuję.
Zalety:
- ujędrnia i uelastycznia skórę,
- rozjaśnia przebarwienia,
- delikatnie rozświetla skórę,
- ma delikatny, słodki zapach,
- dobra cena (26 zł podczas wyprzedaży)
- wygodna buteleczka, odporna na zniszczenia,
- wydajne (buteleczka starczyła mi na 2 miesiące i dopiero teraz zaczęłam kolejną)