Pianki do mycia twarzy

Arkana Neuro Cannabis Foam Kanabisowa neuro-pianka do mycia dla skór zestresowanych i dysfunkcyjnych

• 15 lipca 2024 o 11:00
    Jedna z lepszych pianek jakich używałam. Na pewno do niej powrócę.
    Kolejny fantastyczny kosmetyk pielęgnacyjny wypuszczony na rynek kosmetyczny przez polską firmę Arkana. Wielka butla delikatnie czyszczącej, łagodzącej pianki starcza na wiele miesięcy mycia twarzy i dekoltu. W składzie olejek z maku, który spowalnia procesy starzenia oraz zapobiega powstawaniu zaskórników. Reguluje wydzielanie sebum. Olej z maku optymalizuje proces utraty wody z naskórka: minimalizuje go. Dodatkowo pianka zawiera olejek konopny, który rozprawia się z różnymi problemami skórnymi typu suchość czy zapalenia. Olej konopny ma właściwości odżywcze, nawilżające i ograniczające stary zapalne skóry. Pianka zawiera również innowacyjny składnik Cannabis Sense PLF z komórek macierzystych konopii redukujący szkodliwy wpływ stresu na skórę. Pianki używam rano do delikatnego mycia twarzy. Wieczorami rzadziej, ponieważ pianka jest w mojej ocenie byt delikatna do zmycia kredki czy lekkiej warstwy pudru. Wtedy trzeba domywać. Natomiast do użytku porannego jest ona fantastyczna. Lekka, odświeżająca pianka, którą łatwo umyć całą twarz i dekolt przy stosunkowo niewielkiej ilości kosmetyku. Ładnie wycisza skórę, delikatnie ją natłuszcza i nawilża oraz reguluje jej stan (być może mikrobiom, jednak ja sama nie jestem w stanie tego stwierdzić :-)). Jest to idealny kosmetyk do porannego mycia twarzy.
    Zalety:
    • Wydajność i duża pojemność.
    • Reguluje stan skóry. Poprawia go.
    • Skóra staje się mniej problematyczna.
    • Poprawa elastyczności nawilżenie.
    • Wycisza.
    Wady:
    • Nie radzi sobie za dobrze z niektórymi kosmetykami kolorowymi choć ja wielu nie używam. Mimo to daję piec gwiazdek z uwagi na zalety pianki.
    U konsultantki
  • 12 grudnia 2022 o 11:17
    ŚWIETNY PRODUKT
    Pianki do oczyszczania delikatnej skóry twarzy zawsze były bliskie mojemu sercu. Prawdopodobnie dzięki ich formule nigdy nie przesuszały mi skóry. Używałam wielu pianek; każda miała swoje zalety ale też wady. Natomiast ten produkt jest połączeniem wszystkich zalet innych pianek. Doskonale radzi sobie ze skóra problematyczną, suchą z wypryskami. Zostawia ją gładką i miękką w dotyku. Jednocześnie gdy występują zaognione stany zapalne łagodzi je. Pianka sprawdzi się przy odbudowie bariery hydrolipidowej. Dzięki zawartości olei nawilża. Jest to produkt który rzeczywiście radzi sobie z makijażem ale nie z mascarą (używam tylko wodoodpornych np. high sky maybelline). Osobiście lubię gdy produkty mają ładny zapach lub są bezzapachowe, ten zalicza się do drugiej grupy ale jest to również plus. Największym zaskoczeniem dla mnie jest wydajność produktu. Starcza na parę miesięcy. Ja stosuje piankę tylko rano ale wiem, że mama czasem również podbiera a kupiłam ją w maju. Cena jest bardzo przystępna biorąc pod uwagę wydajność i jakość. Szata graficzna jest prosta i jasna bez niepotrzebnych informacji. Na pierwszy rzut oka widać co kupujemy.
    • właściwości łagodzące
    • brak uczucia ściągania
    Piniaxd
    5 czerwca 2022 o 11:44
    Świetna pianka do mycia
    Firmę Arkana poznałam dzięki przedstawicielce (prowadziłam gabinet kosmetyczny) i wszystkie kosmetyki tej firmy są dla mnie sztosem. Ta pianka naprawdę działa cuda jeśli chodzi o skóry dysfunkcyjne. Bardzo dobrze zmywa makijaż, odżywia skórę i daje jej taki oddech po całym dniu. Do tego jest mega wydajna, jedno opakowanie starcza na bardzo długo. Polecam produkt wszystkich, ponieważ myślę że sprawdzi się do każdego rodzaju skóry:)
    Zalety:
    • Wydajność, konsystencja, świetne działanie
  • 29 grudnia 2021 o 17:09
    Bardzo fajny i wydajny kosmetyk
    Pianki używałam na początku tego roku ( 2021) przez naprawdę długi czas ,ze względu na jej wydajność :) Wspominam bardzo pozytywnie, cudownie radziła sobie z makijażem, przy okazji potrafiła ukoić skórę i przygotować do kolejnych kroków pielęgnacyjnych. Myłam nią twarz rano, wieczorem, w ciągu dnia i świetnie się razem dogadywałyśmy. Później zmieniłam ją na nowość firmy z estrogenami i zdecydowanie był to błąd. Jeśli pianka jeszcze będzie w sprzedaży na pewno odświeżymy znajomość :)
    Zalety:
    • wydajność, zapach, działanie
    Wady:
    • nic :)
  • 6 grudnia 2021 o 7:48
    Produkt obowiązkowy
    Pianki używam od ponad pół roku i końca nie widać. Nigdy nie miałam tak wydajnego produktu. Polecona mi została przez dermatolog oraz kosmetolog do mojej cery nadreaktywnej i wrażliwej. Usuwa z łatwością wodoodporny makijaż. Zostawia skórę odświeżoną, czystą. Cena niby wygórowana, można by tak powiedzieć, ale wydajność produktu nieporównywalna. Polecam. Produkt premium! :)
    Zalety:
    • dzialanie
    • sklad