Peelingi do ciała

LaQ Peeling myjący `Banan`

• 2 marca 2023 o 10:09
    Bardzo dobry
    Produkt zamknięty jest w plastikowym pudełku z metalowym wieczkiem - bardzo podobają mi się opakowania firmy Laq. Po otwarciu mocno czuć banana, jak dla mnie aż za bardzo, wyczuwam w nim sztuczność. Konsystencja podobna do masła/pianki. Produkt jest wydajny, wystarczy go niewiele by oczyścić całe ciało i co jest fajne - pieni się podczas peelingowania. Jest to kosmetyk wart polecenia, bo naprawdę serio dobrze peelinguje i przy okazji nawilża ciało. Z chęcią przetestuję w innym wariancie zapachowym. :)
  • 13 listopada 2021 o 14:18
    Peeling + pielęgnacja
    Uważam, ze to kosmetyk 2 w 1 ponieważ po wykonaniu peelingu miałam skórę tak mocno nawilżoną, że nie potrzebowałam nakładać już balsamu. Opakowanie plastikowe, z metalową zakrętką, bardzo wygodne. Zauroczyła mnie szata graficzna, jest mega, żadne inne kosmetyki takiej nie mają :D . Aplikację umila nam przyjemny zapach banana. Kosmetyk jest bardzo wydajny, wystarczy go naprawdę niewiele aby doprowadzić nogi do porządku. Po zabiegu moja skóra jest pięknie wygładzona, nawilżenie jest tak mocne że spokojnie mogę zrezygnować z balsamu :) Skład też jest na plus! Z czystym sumieniem polecam peeling LaQ, na pewno przetestuję inne warianty zapachowe
    Zalety:
    • konsystencja ułatwia aplikacje
    • wygodne opakowanie
    • obłędna szata graficzna
    • skutecznie zdziera martwy naskórek,
    • nawilża, pozostawia ochronną otoczkę
    • bardzo przyjemny zapach
    Wady:
    • dostępny tylko w Hebe
    • cena regularna
    Staria
    13 maja 2021 o 20:46
    Pianka peelingująco-myjąca
    Lubię bananowe kosmetyki. Po żelu pod prysznic od Cafe Mimi i pianko-peelingu Nacomi, trochę zwątpiłam. Tym razem zapach to moje klimaty, ponadto produkt od LaQ ma dużo wspólnego ze wspomnianym peelingiem Nacomi, jest jednak od niego o niebo lepszy. OPAKOWANIE Bardzo niski plastikowy słoiczek (200ml) zamykany metalową nakrętką. Dobry sposób przechowywania i dozowania gęstej zawartości. WNĘTRZE Żółta pianka z drobinkami cukru o przyjemnym, bananowym zapachu. Aromat ten to czysty banan bez żadnych domieszek, nie tak mocny jak maska Kallosa, ale też wyraźny. Po prostu w punkt. SKŁAD Bardzo fajny: cukier, wodno-glicerynowa baza, łagodniejsze substancje myjące, masło shea, trochę ekstraktów roślinnych (niestety brak banana) i niekontrowersyjne konserwanty. W porównaniu do Nacomi, mamy tutaj o wiele więcej komponentów roślinnych, parfum dużo niżej w składzie, mimo że baza jest podobna. DZIAŁANIE/EFEKT Nie jest to typowo mocny peeling lecz pianka myjąca, z resztą producent zaleca używanie kosmetyku zamiast żelu pod prysznic. Używam go co któreś mycie. Kosmetyk jest przyjemny w użyciu, lubię go za konsystencję i zapach. Produkt łatwo się zmywa, nie przesusza skóry i nie zostawia tłustej warstwy. Jestem zadowolona z zakupu, honor bananowych kosmetyków uratowany ;-). Polecam zwłaszcza tym, którzy zawiedli się na Nacomi.