Balsamy do ciała

Manufaktura Zacnego Mydła Masło do ciała `Śliwka`

• 27 sierpnia 2022 o 18:14
    TŁUSTE Masło Shea
    Kosmetyki Manufaktury są całkiem fajne, od czasu do czasu ???? W składzie masło shea i kilka olejków, tłuste okropnie! Po porannej toalecie, trudno założyć ubranie, tłusta plama na białej bluzce, czy cygaretkach, gwarantowana. I nie nakładam tego dużo, po prostu wolno się wchłania. To samo z kremami, są ciężkie i tłuste. Za tak wysoką cenę, otrzymujemy masło shea z olejkiem lub dwoma plus mocą. Lekka przesada. Czy są fajne? Owszem, raz na jakiś czas do domowego spa. ☺️ Do codziennego użytku, niestety nie polecam.
    Zalety:
    • Kolor, zapach
    Wady:
    • Tłuste i ciężkie
    • Wysoka cena
  • 23 listopada 2021 o 9:14
    Nieziemski aromat
    Bardzo ładny, nietuzinkowy zapach. Masło o treściwej konsystencji, jednak szybko się wchłania.Bardzo podoba mi się konsystencja puszystego musu. Po kilku użyciach skóra staje się widoczne lepiej odżywiona i nawilżona. Polecam gorąco.
    Zalety:
    • Piękny aromat
    • Skład
    • estetyczne opakowanie
  • 2 maja 2021 o 11:09
    Gdyby wszystkie kosmetyki były tak robione świat byłby piękniejszy ❤
    Masełko Manufaktury Zacnego Mydła wpadło w moje łapki jak większość takich kosmetyków przypadkiem. Znalazłam je w subskrypcyjnym naturalnym pudełku. Nie znałam marki wcześniej, nie wiedziałam czego się spodziewać. Z tego co wiem marka istnieje od niedawna na kosmetycznym rynku i ma same dobre opinie. Gdy ujrzałam opakowanie, oniemiałam i roześmiałam się, zwykly szklany kuchenny słoiczek z zakrętką- ja w takim trzymam przyprawy ! Srodek jeszcze lepszy! Jakby kolorową bitą śmietankę przełożyć do szprycy cukierniczej z ozdobną tylką i wtłoczyć zawartość do środka. Przepieknie to wygląda o nigdzie indziej nie widziałam czegoś takiego. Po otwarciu oczom ukazuje się puszysty mus z cienką warstwą suszonego domniemam chabru. Zapach słodziutki ,dojrzałej śliweczki, otulający i dzialający na zmysły. Skład tego masełko, bajka. Krotki i treściwy. Konsystencja niesamowicie lekka, po nabraniu rozpuszcza się na ciepłych dłoniach do prawie olejowej formy. Lekko sunie na ciele. Zostawia tłuściejszą warstwę. Jak to masło. Ja stosuję go tylko na noc. Niesamowicie koi szczególnie suchą i atopową skórę, taką jak moja, nawilża i lekko natłuszcza. Po dłuższym stosowaniu wszystkie suche miejsca na ciele zniknęły. Jak na mały słoiczek jest dość wydajny. Data przydatności jest krotka tylko 6 m. Ale to zrozumiałe przy kosmetyku bez chemicznych konserwantów. Bardzo Wam polecam, świetna polska manufaktura na którą warto wydać pieniądze. To mój ich pierwszy kosmetyk i z pewnością nie ostatni. Gorąco polecam. To mój HIT!
    Zalety:
    • świetne działanie nawilżające
    • proste kuchenne opakowanie
    • świetny otulający słodki zapach
    • wydajny
    • uniwersalny
    • naturalny skład
    Wady:
  • 5 marca 2021 o 17:20
    Musicie go przetestować!
    Trochę bałam się tego masła ponieważ nie lubię zbyt tłustych konsystencji. Ale zakochałam się w tym produkcie! Po pierwsze jak ono ślicznie i słodko pachnie! Kocham ten zapach <3 Po drugie konsystencja. Jest treściwa ale bardzo szybko się wchłania. I po trzecie działanie. Masło do ciała pięknie nawilża skórę i pozostawia ją miękką i gładką w dotyku. Co ważne nie podrażnia i może być stosowane nawet przy AZS :) Polecam!
    • działanie