Masła do ciała

The Body Shop Avocado Body Butter Masło do ciała

• 12 kwietnia 2023 o 16:00
    Delikatne masło do ciała
    Przez większość życia nie byłam fanką maseł do ciała i do nawilżenia wysuszonego ciała po kąpieli wybierałam tylko balsamy, jednak ten produkt sprawił, że rozkochałam się w nich! Mimo, iż ma typową, gęstą konsystencję, to podczas rozsmarowywania od razu staje się delikatny, kremowy i co dla mnie najważniejsze - szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Już po kilku użyciach moje ciało stało się bardziej nawilżone i miękkie. Jak dla mnie, dużym plusem jest również delikatny zapach awokado. Na ten moment największą wadą masła jest jego cena, jednak polecam polować na promocje czy kupować produkty w zestawach :)
    Zalety:
    • delikatna formuła
    • uczucie nawilżenia skóry
    • szybkie wchłanianie
    • delikatny zapach awokado
    Wady:
    • wysoka cena
    piccess
    1 kwietnia 2023 o 9:37
    Chyba jedno z nielicznych maseł do ciała, które nie zostawiają tłustego filmu
    Masło dostałam w prezencie na święta. Długo się do niego zabierałam, bo byłam niemal pewna, że tak szybko jak je wypróbuję, tak szybko je odstawię ze względu na to, że nie jestem przekonana do ich tłustych formuł. Postanowiłam jednak spróbować i... przepadłam! Piękne pachnie! Pięknie się rozprowadza! Wow! Masło szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego ani świecącego filmu na skórze i to jego największa zaleta. Nie pozostawia plam na ubraniach ani na piżamie czy pościeli. Skóra po tym maśle jest ultra nawilżona (serio!), po miesiącu używania zauważyłam, że jest bardzo gładka, a w tym czasie nie używałam żadnego peelingu. Jeśli chodzi o zapach to rzeczywiście czuć awokado. Co prawda dla mnie awokado ma dość specyficzny zapach, jednak w tym kosmetyku pachnie po prostu świeżo, delikatnie i ja go po prostu uwielbiam w tym masełku :) Naprawdę produkt wart polecenia, co prawda cena jest wysoka, ale myślę, że warto go kupić w sytuacji gdy chce się mocno nawilżyć skórę. Ja na pewno do niego wrócę!
    Zalety:
    • mocno nawilża i wygładza skórę
    • przyjemny zapach awokado
    • wydajny
    • dobry skład
  • 22 stycznia 2023 o 12:52
    Fantastyczne Awokado
    Masło jest przecudowne. - przepięknie pachnie, intensywnie czuć awokado, zapach utrzymuje się średnio - długo na skórze - szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej, lepkiej warstwy, skóra jest nawilżona i odżywiona - opakowanie jest z recyklingu, co jest dla mnie dużym plusem - fantastyczny, naturalny skład
  • 28 marca 2022 o 13:31
    Cudowne masło do ciała
    Mam suchą skórę i wiele balsamów/ mleczek/ kremów mi się po prostu nie sprawdza. Ponad rok temu przerzuciłam się na masła do ciała firmy The Body Shop, przetestowałam kilka i muszę przyznać, że to masło jest dla mojej skóry najlepsze. Po wysmarowaniu się nim wieczorem, rano moja skóra jest ciągle ładnie nawilżona, co nie tylko widać, ale i czuć :) Niestety nie mogę się odnieść do 96h obietnicy nawilżenia, bo no cóż - myję sie kilka razy w tym czasie;) dla mnie ogromnym sukcesem jest efekt nawilżenia i odżywienia utrzymujący się na drugi dzień rano - więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Masło ma bardzo przyjemną konsystencję, łatwo się rozsmarowywuje i co ważne - nie pozostawia nieprzyjemnego tłustego odczucia. Zapach bardzo miły i delikatny. Jest to produkt nietani, mały protip - warto czuwać na promocje na stronie producenta, bo zdarzają się regularnie :) jeśli znajdę coś tańszego dającego taki sam efekt to z chęcia się podzielę :)
    Zalety:
    • nawilżenie i odżywienie utrzymujące się na drugi dzień
    • łatwość aplikacji
    Wady:
  • 21 marca 2022 o 20:33
    Genialna konsystencja i doskonałe w swym działaniu
    Idealny produkt do pielęgnacji skóry. No nie mam się do czego przyczepić. Jest bardzo gęste , konsystencja jest typowo maslana, zbita i tresciwa. Jednoczesnie jest przyjemna i delikatnie sie rozsmarowuje. Nadaje skórze zachwycająca gladkość i miekkość. Jest promienna i rozswietlona. Jedwabista w dotyku i błyszcząca. Masełko to dlugotrwale nnawilża suche spierzchnięte, najbardziej problematyczne miejsca. Pomaga zadbac o skórę tak w 100%. Odpowiada jej potrzebom. A ten zapach.... coś cudownego, rozpieszcza umysl, koi , uspokaja.. Jest delikatnie świeży i taki naturalny. Nie jest może bardzo instensywny, ale za to dlugotrwały - pozwala mi się czuć tak naturalnie zadbaną. Dodam, że 95% to skałdniki pochodzenia naturalnego. Maslo to można kupić w cenie promocyjnej, ja uważam że warto sie skusić!