Balsamy do ciała

Mokosh Cosmetics Masło do ciała `Pomarańcza z cynamonem`

Mokosh
Bodyland.pl
Masło do ciała pomarańcza z cynamonem
Mokosh Masło do Ciała Pomarańcza z Cynamonem 120ml
Mokosh Masło do ciała Pomarańcza z Cynamonem 120 ml

AnaSky
    3 kwietnia 2025 o 20:03
    Piękny zapach to za mało
    Pierwszym produktem Mokosha, który poznałam i który jednocześnie mnie zachwycił było masło do ciała Żurawina. Zestaw pomarańcza z cynamonem otrzymałam w prezencie świątecznym. I choć po otwarciu słoiczka, gdy poczułam ten piękny pomarańczowo-cynamonowy zapach, wydawało mi się, że będzie to kolejne masło, które mnie zachwyci. A jednak dość mocno mnie zawiodło. Pojemność 120 ml PAO 6 mcy Słoiczek zabezpieczony przed niepowołanym otwarciem Masło jest dość zwarte, wydobywałam je ze słoiczka przy pomocy szpatułki. Pod wpływem ciepła i w kontakcie ze skórą nabierało bardziej olejkowej konsystencji. Rozsmarowywało się dość dobrze, jednak nie wchłaniało się już zbyt szybko. Zostawiało na skórze tłustą, olejkową warstwę. Po nałożeniu ubrań te jasne barwiły się. Nie lubię produktów, które karmią ubrania, nie moją skórę. W przypadku masła żurawinowego zupełnie nie miałam tego problemu. Postanowiłam więc wykorzystać kosmetyk do masażu. Tu sprawdzał się dużo lepiej - wydajny, z dobrym poślizgiem, nie trzeba było go dobierać. Masaż uprzyjemniał piękny zapachowi. A jednak mimo że masaż trwał długo, produkt i tu nie wchłonął się całkowicie - ponownie po założeniu ubrań brudził je. Sprawia to, że nie sięgnę po pomarańczę z cynamonem ponownie. Tym bardziej, że nawet pod względem nawilżenia, odżywienia i regeneracji wypadł u mnie słabiej niż masło z żurawiną.
    Ewi1990
    13 maja 2024 o 11:09
    Uwielbiam go
    Balsam ma przepiękny, intensywny zapach, który kocham! Utrzymuje się na skórze jeszcze przez pewnien czas po aplikacji. Sam produkt ma cytrynowy odcień, ale nie "farbuje" rąk czy ubrań. Ma lekką konystencję przez co łatwo się go nakłada i szybko się wchłania. Ma właściwości nawilżające i oczywiście brązujące. I tu efekt zależy od tego ile nabierzemy produktu- gdy go nakładałam niewiele to nie było widać dużej różnicy w odcienu skóry. Gdy nałożyłam go sowicie - doczekałam się pięknego efektu opalenizny - naturalnej i równomiernej. Polecam :)
    • Konsystencja
    • Działanie
    Wady:
  • 22 listopada 2023 o 8:03
    Uczta dla ciała i nosa
    Zwykle kupuję balsamy/musy do ciała i po kilku użyciach zapominam o nich i kurzą się na półce ;) W przypadku masła Mokosh pomarańcza z cynamonem nie ma takiej opcji bo jestem poprostu uzależniona od używania tego produktu. Opakowanie wydaje się dość małe biorąc pod uwagę cenę ale samo masło jest mega wydajne i wystarczy naprawdę na długo. Dla mnie zresztą nazwa masło jakoś nie pasuje do tego produktu bo mi bardziej przypomina to zastygnięty wosk, ktory pod wpływem ciepła dłoni zmienia się w oleisty i obłędnie pachnący pomarańczą olejek. Ja używam go zarówno po wieczornym jak i porannym prysznicu / kąpieli. Jest także idealny do masażu. Pięknie się wchłania i otula zapachem czegoś ciepłego aromatycznego i takiego „ zimowego”. Chociaż zapach pomarańcza z cynamonem pasuje mi najbardziej właśnie do zimy to już wiem że latem też się nie rozstaniemy:)
    • obłędny zapach
    • pięknie nawilża skórę
    Wady:
    • dość wysoka cena produktu
    Agma90
    10 maja 2023 o 21:26
    Przyjemne
    Największą robotę robi tutaj zapach - jest obłędny. Masło jest dość tłuste, jednak na skórze dość szybko się wchłania. Dość trudny do rozsmarowania i niestety przykleją mi się po tym do ciała rożne rzeczy - jakieś paprochy ;)
    Wiki951
    19 września 2022 o 22:10
    przyjemne masełko do ciała. Piękny zapach pomarańczy!
    Masło kupiłam na urlopie, ponieważ zapomniałam swojego balsamu. Podczas wyjazdu często korzystałam z basenu, więc potrzebowałam odżywienia skóry. Produkt kupiłam z ciekawości. Nie przepadam za masłami do ciała ze względu na tłustość, ale w tym przypadku musiałam zadziałać na skórę bardziej odżywczo. uważam że produkt zdał egzamin na 5 :) Ma piękny zapach, co jest dla mnie ważne w kosmetykach do ciała. Dobry ma też skład ( naturalny) i adekwatny do ceny. Natłuścił mi skórę i dał przyjemną warstwę okluzyjną! Okazało się również, że przypadkiem zyskał jeszcze jednego fana w postaci mojego chłopaka ;) Przyjemny produkt i myślę że jeszcze do niego wrócę. Jednak dla mnie nie jest do codziennej pielęgnacji ( za tłusty).
    Zalety:
    • cena adekwatna do jakości i pojemności
    • skład