Pudry pod oczy

Christian Dior Backstage, Face & Body Powder-No-Powder Puder do twarzy i ciała

• 6 maja 2022 o 10:45
    Puder ale nie puder, widoczny ale niewidoczny
    Puder w kamieniu o specyficznej konsystencji. Nakładać go można przeróżnymi pędzlami na twarz i ciało. U mnie sprawdza się metoda nabierania pudru i nakładania tu trochę, tam trochę i znowu tu trochę. Wklepywania pudru pędzlami w skórę. Podczas nabierania pudru nie widzę wielu jego okruszków tak jak w przypadku większości pudrów w kamieniu ale widać "coś" na pędzlu i to miałam na myśli pisząc o specyficznej konsystencji. Puder jest delikatny, jakby półprzezroczysty. Nie nabłyszcza, ale delikatnie rozświetla twarz (choć nie widać drobinek w słońcu) jednocześnie ją matowiąc. Wtapia się w skórę. Używam dopiero pierwsze pudełko pudru, które zakupiłam w drogerii internetowej. nie oglądając wcześniej pudru ani kolorów na żywo. Kupiłam kolor 1N, który w rzeczywistości w pudełku wygląda o wiele ciemniej niż na skórze, ale jest to jednocześnie kolor który w zimne miesiące byłby dla mnie za ciemny. Na stronach internetowych wyglądał jednak jaśniej. To jedyny puder Diora, który wygląda na skórze o wiele inaczej niż w pudełku, więc lepiej przetestować przed zakupem. Sama gama kolorów jest szeroka, a pudełko jest fantastyczne, Panie tu piszą, że "tanie" i kiepskie, jednak mnie bardzo się podoba: w końcu coś nowego w kosmetyczce.
    Zalety:
    • Delikatnie matowi i rozświetla jednocześnie.
    • Niweluje małe niedoskonałości skóry.
    • Wtapia się w skórę.
    • Można używać bezpośrednio na skórę.
    • Skóra wygląda po nim na zdrowszą.
    • Rewelacyjny design pudełka.
    Bleidd
    1 marca 2022 o 19:11
    Efekt zdrowej skóry
    Świetny z podkładem z tej serii. Razem trzymają się nie do zdarcia. Daje welurowe wykończenie, efekt zdrowej skóry. Minusem jest to, że kolory pudrów pomimo, że posiadają identyczna numerację jak podkłady są od nich minimalnie ciemniejsze. Na zdjęciu porównanie 1n i 1w. Chociaż w przypadku 1n i 1n było podobnie. Należy uważać przy wyborze. Opakowanie jest ładne i minimalistyczne, ale ze względu na konsystencje kosmetyku szybko się brudzi i mam kłopoty z doczyszczeniem. Przy przezroczystym wieczku wygląda to kiepsko. Muszę wybaczyć ze względu na to, że jako jedyny puder tak dobrze wygląda z podkładem z tej samej serii z którym planuję dłuższą znajomość.
  • 18 listopada 2021 o 9:57
    Doskonale modeluje twarz
    Pomimo, że opakowanie pudru jest w mojej ocenie nieco średnie - przyznam, że tandetne, to jednak najważniejsza w produkcie jest jego formuła. Być może na zdjęciu tego nie dostrzeżemy, ale w realu te opakowanie wygląda jak zwykły drogeryjny puder za grosze. Płacąc za produkt prawie 200zł spodziewam się lepszego wykonania. Do zakupu zachęciła mnie obietnica producenta, który podaje, że jest to puder, który nie wygląda na skórze jak puder, czyli ma stwarzać wrażenie, że tego pudru praktycznie nie użyliśmy. Konsystencja produktu zupełnie nie przypomina pudru po nałożeniu na dłoń wygląda jak subtelny rozświetlacz. Po nałożeniu na twarz efekt rozświetlenia jest praktycznie niewidoczny, dlatego śmiało możemy go nakładać na strefę T bez obawy, że będziemy się świecić. Puder rewelacyjnie modeluje twarz, jest praktycznie niewyczuwalny na skórze. Pomijając opakowanie uważam, że warto za niego zapłacić więcej, gdyż efektu takiego nie uzyskamy żadnym drogeryjnym kosmetykiem.
    Zalety:
    • świetnie modeluje twarz
    • można nakładać nawet na strefę T
    • przyjemna konsystencja
    • efekt wygładzonej skóry
    • idealny do robienia selfie
    Wady:
    • opakowanie - tanie, tandetne