Wazelina do ust

Oriflame Tender Care Protecting Balm With Peppermint Oil Krem uniwersalny z olejkiem miętowym

• 1 maja 2024 o 20:51
    Kolejny udany kremik z kultowej serii katalogowej
    Dużo się u nas przewinęło tych kremikow na przestrzeni lat - wszak jest to produkt już kultowy w ofercie katalogowej tej marki. W przypadku tego konkretnego produktu mamy do czynienia z kosmetykiem zmiekczajacym i nawilżającym, wzbogaconym o olejek miętowy. Lubię stosować go zwłaszcza na usta, daje oprócz nawilżenia i natluszczenia taki przyjemny efekt mrowienia - to efekt tej mięty. Oczywiście przyczepie się do opanowania - nie lubię wydłubywac kremu z tych słoiczków - ale co zrobić, póki co na zmianę opakowań się nie zanosi. Poza tym - to przydatny w domu kosmetyk uniwersalny.
  • 28 marca 2022 o 9:20
    Lubię go
    Jest to mój drugi balsam z tej serii. Po różowej wersji, z której byłam bardzo zadowolona postanowiłam wypróbować miętowy balsam i był to bardzo dobry wybór. Balsam świetnie nawilża usta, utrzymuje się bardzo długo. Ma piękny, miętowy zapach, idealny na lato. Opakowanie jest eleganckie, bardzo mi się podoba. Jednak że względów higienicznych używam go tylko w domu. Niemniej jednak bardzo lubię te balsamy i na pewno będę testować kolejne wersje tej serii.
  • 16 marca 2022 o 8:44
    Nie jest zły
    Balsam zamówiłam jako produkt za darmową dostawę a że mam suche usta i uwielbiam zapach mięty to się skusiłam lepiej zapłacić za jakiś gadżet niż dostawe Opakowanie jest zamknięte w małym słoiczku mnie nie powaliło ponieważ nie przepadam za tego typu opakowaniach wolę np. Sztyft ponieważ trzeba dubać tym palcem i za dużo tego wezmę to opakowanie u mnie się nie sprawdza Zapach jest nawet ładny niestety słodki a nie orzeźwiający i się szybko ulatnia z opakowania o nawilżenie też mało nawilza daje chwilowe uczucie nawilżenia a potem to znika no do torebki okej Produkt nie jest zły ale też nie jakiś najlepszy nie wiem czy kupiłabym go drugi raz no ale spróbowałam :)
    Zalety:
    • uniwersalność
    Wady:
    • nawilżenie średnie ( ale żeby szybko coś posmarować to git )
    Aniat75
    1 października 2021 o 15:43
    Nie tylko do ust
    Nawilzone usta to jest podstawa, nie lubie odstajacych skorek czy spierzchnietych ust. Balsam ten poleciła mi kolezanka, pierwszy mialam różany, ale gdzies mi przepadl, wiec drugi wzielam mietowy tak z ciekawosci. Zapach i smak cudownie mietowy, idealny na lato. Usta po posmarowaniu sa orzezwione i nie tylko usta. Smarowalam tez nim skore pod nosem sobie czy moim dzieciom jak mielismy katar. Nawilżył, zmniejszyl podraznienie i a mietowy zapach troszke pomogl go przetkac. Opakowanie mam otwarte juz gdzies od 2 mcy i niestety zapach juz sie ulotnił, a to duzy minus. Dalej delikatnie chlodzi usta ale juz nie jest mietowy. Fajny ale na krotko.
    Zalety:
    • nawilza usta
    • nawilza takze skore pod nosem w czasie kataru
    • zapach i smak
    Wady:
    • mieta się ulotniła
  • 6 września 2021 o 21:42
    Słodka mięta - fajny balsam jednak spodziewałam się bardziej odświeżającego zapachu
    W swojej kolekcji miałam 3 rodzaje tych balsamów, karmelową, cynamonową i miętową. Po miętowej spodziewałam się trochę innego zapachu, miałam nadzieję, że będzie bardziej odświeżająca i mentolowa, jest to jednak bardziej słodki zapach. Balsam jest uniwersalny - sprawdzi się zarówno jako balsam do ust jak i na suche łokcie czy skórki. Ja używam ich głównie jaki balsamu do ust. Minusem jest to, że trochę niewygodnie wydobywa się produkt ze słoiczka, zwykle używam do tego szpatułki do kremów.
    • Neutralny smak
    • Wielofunkcyjność