Mgiełki do ciała

bebeauty Lemon Wood Body Mist Mgiełka do ciała `Cytryna i eukaliptus`

• 4 października 2023 o 15:51
    Ani cytryna, ani eukaliptus
    Lubię mgiełki do ciała, co jakiś czas jakąś sobie sprawiam. Po fajnych biedronkowych wariantach Melon oraz Mango, wzięłam w promocji 1+1 miętową oraz cytrynową. Nakręciłam się mocno, bo bardzo lubię takie nietypowe nuty wiosną i latem. Niestety, to nie to na co się nastawiałam. Oczami wyobraźni (a raczej nosem ;)) widziałam zapach orzeźwiający, lekki, chłodny, z wyraźnie cytrusową nutą. A tutaj najbardziej czuję cedr i ogólnie jakieś bliskoskórne nuty drzewne. Jak już we wcześniej recenzji napisano, to bardziej trawa cytrynowa zamiast rześkiej cytryny. Eukaliptusa to ja tam nie widzę, a szkoda. Zapach blisko ciała, otulający, dość długo utrzymujący się na ciele, choć bez ogona i bez trwałości na ubraniach (tak jest w moim przypadku). Nie jest to rześki świeżak, który doda kopa energii w upalny dzień. Trwałość jak na mgiełkę nie najgorsza, choć miewałam trwalsze. Opakowanie ładne, proste, z delikatnymi akcentami. Dość szczelne, rozpyla idealną mgiełkę. Cena również jest w porządku, w promce da się je zdobyć za mniej niż 10 zł co w stosunku do pojemności daje dobry deal :D Oceniam na 4, ale taką bardzo naciąganą.
  • 10 maja 2022 o 15:51
    Cytrynowe orzeźwienie ;)
    Mgiełka do ciała be beauty z Biedronki o pojemności 200 ml, z atomizerem. Butelka wykonana z dobrej jakości plastiku, widać zużycie produktu. Zapach cytryny i eukaliptusa oraz cedru. Zapach w pierwszej chwili jest dość mocny i szybko postawia na nogi, z czasem słabnie i należy zaaplikować kolejną porcję mgiełki. Na plus mgiełka nie podrażnia skóry ani nie odbarwia ubrań. Dostępność w Biedronce, niska cena, dobra wydajność, produkt wegański i testowany dermatologicznie. Używam do ciała oraz do odświeżenia pomieszczeń, idealna w okresie wiosenno-letnim.
    Zalety:
    • świeży, energetyczny zapach cytryny
    • atomizer działa bez zarzutu
    • delikatna porcja mgiełki
    • widać zużycie produktu
    • poręczne lekkie opakowanie z plastiku
    • pojemność standardowa 200 ml
    • produkt wegański
    • testowany dermatologicznie
    • dostępność w Biedronce
    • niska cena
    Wady:
    • Zapach w pierwszej chwili jest dość intensywny, później słabnie i należy zaaplikować kolejną porcję mgiełki.
    Elizeum
    26 kwietnia 2022 o 10:03
    Bardzo dobry odświeżacz powietrza
    Kiedyś chętnie używałam mgiełek z Avonu, ale jakoś mi się przejadły. Postanowiłam więc spróbować z zapachami z Biedronki. Kiedy po raz kolejny pojawiła się promocja 1 + 1, zakupiłam wariant cytrynowo - eukaliptusowy. Wydawała mi się to ciekawa kompozycja zapachowa i wzięłam produkt bez testowania. Mgiełka jest zamknięta w przezroczystej plastikowej butelce z atomizerem, który nie zacina się, ale potrafi się lekko wylewać dołem przy psikaniu. Sam płyn jest barwy jasnozielonej. Przywołuje wiosnę i spodziewałam się delikatnego, orzeźwiającego zapachu. Tutaj otrzymałam jednak słodki cukierkowy aromat. Eukaliptus nie jest świeży, czuć jakieś lekko mocniejsze nuty, ale cóż z tego, gdy przytłacza go cytryna. Ale czy na pewno powinna tak pachnieć? Cytrusy powinny być raczej kwaśne, a nie tak jak w tanich słodyczach, bo tak to mogę porównywać. Używałam mgiełki jako dodatku do perfum, raczej na ubrania. Zapach na początku jest bardzo wyczuwalny i ciężko go wytrzymać. Później jednak łagodnieje i nie czuć go prawie wcale. Po całym dniu da się wyczuć jeszcze trochę na ubraniu, więc z tą trwałością nie jest wcale najgorzej, a tego bym się raczej nie spodziewała. Dobrze, że czują to tylko inni, bo mi bardzo nie odpowiadają te nuty zapachowe. Nie mogłam już tego znieść i mgiełka wylądowała w łazience. Bardzo dobrze służy jako odświeżacz powietrza, bo starcza na dużo dłużej niż zwykły aerozol.
    Zalety:
    • względnie dobra trwałość
    Wady:
    • kompletnie nietrafiony zapach
    • nieszczelny atomizer
    Noor
    20 października 2021 o 21:10
    Idealna na upalne lato
    Po dobrych doświadczeniach z biedronkową herbacianą mgiełką, w lato 2021 wysłałam Mojego po zakup wersji `Cytryna i Eukaliptus` w ciemno. Oj, zapach jest ostry. Nie każdemu będzie się podobał. Ja czuje w nim nie tyle soczystą cytrynę, ile ostrzejszą trawę cytrynową, a w tle charakterystyczny, nieco plastikowy eukaliptus. Zapach świetnie dopasował mi się do antyperspirantu Nivea Energy Fresh - jakby były dla siebie stworzone ;-) Butelka przezroczysta i plastikowa, ładnie zaprojektowana, ze srebrnym atomizerem wygląda elegancko. Jest lekka, można ją zabrać ze sobą i psikać się w ciągu dnia wielokrotnie, bo zapach trzyma się w miarę blisko skóry. Płyn jest jasnożółty, nie zostawia plam na ubraniu. Trwałość pewnie ok. 2 godzin. To typowa mgiełka zapachowa - aromaty w 65% alkoholowej bazie, nie ma składników pielęgnujących.
  • 3 maja 2021 o 17:26
    Dodaje energii
    Perfumowana mgiełka o pojemności 200 ml jest dostępna w biedronce za 9,99. Były inne zapachy, ale ja wybrałam ten energetyzujący cytrusowy zapach z nutami cedru i eukaliptusa. Na co dzień, na upalne dni będzie super. Fajnie odświeża, dodaje energii. Nie jest słodka. Trwałość niestety nie jest najlepsza, ale w końcu to mgiełka, więc nie ma co oczekiwać cudów.

Zobacz także inne Mgiełki do ciała