Toniki i hydrolaty

Natura Siberica Polar White Birch, Purifying and Exfoliating Face Pads Wegańskie, oczyszczająco - złuszczające płatki do twarzy, do skóry tłustej oraz z tendencją do powstawania trądziku

• 11 grudnia 2023 o 22:33
    Ciekawy produkt
    Płatki Natura Siberica to ciekawy i oryginalny produkt. W szczelnie zamykanym pudełeczku, znajdziemy 20 płatków nasączonych płynem o bardzo odżywczym składzie. Te Płatki mogą stanowić uzupełnienie codziennej rutyny pielęgnacyjnej. Ja próbowałam ich jednak jako dodatkowa forma oczyszczania raz w tygodniu. Produkt ok. Nie grzeje ani nie parzy :). Nie zauważyłam spektakularnych efektów ich używania, ale też na pewno nie zaszkodziły mojej normalnej 30+ cerze. Warto wypróbować.
  • 22 marca 2022 o 16:00
    0 efektów
    Opakowanie produktu to plastikowe pudełko z seledynową zakrętką, która zamyka się poprzez solidny zatrzask. Płatki są naprawdę spore, solidne i wielowarstwowe. Nie przedzierają się łatwo i są bardzo łatwe w użyciu. Dodatkowo są naprawdę mocno nasączone substancją czynną. Produkt ma dość specyficzny, wyraźny zapach, który mi osobiście nie przypadł do gustu i moim zdaniem utrzymywał się dłuższą chwilę na skórze. Najbardziej zawiodły mnie jednak efekty działania tego produktu, albo raczej ich brak - przynosił chwilowe uczucie odświeżenia, natomiast na dłuższą metę nie zauważyłam żadnych efektów, w tym deklarowanego peelingowania i złuszczania skóry. Wręcz miałam wrażenie, że po użyciu produktu na mojej skórze pojawiały się małe, pojedyncze krostki. Zdecydowanie odradzam zakup tego produktu i sama na pewno do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • odświeżenie
    • duża ilość substancji, którą nasączone są płatki
    • solidne wykonane płatki
    Wady:
    • brak wpływu na skórę
    • niespełnione deklaracje producenta
  • 4 listopada 2021 o 18:44
    Dobre ale bez efektów specjalnych
    Platki zakupiłam w hebe na promce. Moja cera jest bardzo tlusta z zaskórniki w dużych ilościach. Jeżeli chodzi o oczyszczanie to dają radę. Skora jest świeża, oczyszczona. Jednak nie poczułam jakiegoś specjalnego złuszczania. Tak samo nie zauważyłam mniejszej ilości zaskórnikow. Jednak nie spisywalabym go na straty. Produkt jest dobry ale w przypadku mojej bardzo tłustej cery i mnóstwa zaskornikow- nie pomógł mi w jakimś znacznym stopniu. Duzy plus za to, że jest naturalny. Płatki wygodne w użyciu. Nie wiem czy zakupie go jeszcze.
    Zalety:
    • Calkiem dobrze oczyszcza ale raczej nie zluszcza
    • Wygodne opakowanie
    • Nie wysychają
    Wady:
    • Nie zauważyłam jakiegoś mocnego złuszczenia ani likwidacji zaskórników