Żele pod prysznic

Yope WOOD NATURALNY ŻEL POD PRYSZNIC 400ML DRZEWO CEDROWE
Yope WOOD NATURALNY ŻEL POD PRYSZNIC 400ML DRZEWO CEDROWE
Yope Wood

• 27 kwietnia 2025 o 22:50
    Bardzo fajny, ale może być wysuszający
    Odkąd zainteresowałam się kremami do rąk z firmy Yope postanowiłam dać szansę również innym produktom. Postawiłam na męski żel pod prysznic o zapachu drzewa cedrowego. Szata graficzna jest typowa dla firmy – na styl rysunku, minimalistyczna, ale przyciąga oko. Opakowanie jest bardzo wygodne. Pompka się nie zacina i wypuszcza stałą ilość produktu. Co do zapachu – powiedziałabym, że nie jest to typowo męski żel, a bardziej unisex, bo czuć w nim lekką słodycz od drzewa cedrowego, a chilli i reszta nut jest ledwo wyczuwalna. Na ogromny plus jest trwałość zapachu, bo czuć go na ciele nawet po użyciu pachnącego balsamu, co faktycznie pozwala zbudować zapach. Działanie – jest naprawdę dobrze. Ładnie się pieni i dobrze oczyszcza ciało. Moją jedyną bolączką jest to, że bez dobrego balsamu w pielęgnacji długofalowo może wysuszać skórę :/ Jeśli chodzi o skład, to również nie mam za bardzo zastrzeżeń. Nie ma tu agresywnych sulfates, występuje wiele składników nawilżających. Co prawda są dość wysoko w składzie perfumy, ale kupiłam ten żel głównie ze względu na obłędny zapach, więc nie ma co tu narzekać. Dodam, że żel mimo ceny jest BARDZO WYDAJNY. Używam go już ze 3 miesiące niemal codziennie a zużyłam dopiero ¼ produktu.
    Zalety:
    • wygodna pompka
    • BARDZO WYDAJNY!
    • ładna szata graficzna
    • piękny zapach
    • dobrze myje ciało
    • stosunkowo czysty skład
    Wady:
    • może wysuszać skórę bez dobrze dobranego balsamu
    • trochę oszukana nazwa, bo nie jest to typowo męski zapach żelu
  • 8 lutego 2025 o 22:19
    Podobno to męski żel, jednak nie dla wszystkich
    Żel kupiłam w drogerii internetowej podczas promocji. Bardzo często kiedy jest promocja na żele Yope to kupuje hurtowo kilka sztuk, bo to zazwyczaj był taki pewniak. Ale w przypadku tego konkretnego opakowania tak nie jest. Teoretycznie jest to męski żel (nawet podczas wizyty stacjonarnej widziałam go w dziale z męskimi), choć moim zdaniem nie do końca. Zapach żelu jest słodki i nie jest typowo męski. Stąd używałam go nie spodziewając się, że to produkt dla mężczyzn. Jedynie opakowanie może sugerować, że to produkt dla mężczyzn, ale dla mnie osobiście to produkt bardzo uniwersalny. Opakowanie 400 ml to butelka z pompką. Nie wiem czemu, ale pomki w żelach od Yope, czasami się zacinają i nie można ich używać w odpowiedni sposób. Tutaj udało mi się po kilku próbach rozruszania jej i zaczęła działać płynnie. Żel jest bezbarwny, ma gęstą konsystencję, dobrze pieni się i łatwo go spłukać z ciała. Miałam dobrze o nim napisać, bo fajnie używało mi się go podczas kąpieli, ale po jakimś czasie zauważyłam, że na rękach pojawiła mi się pokrzywka. Po kolejnym użyciu niestety muszę stwierdzić z przykrością, że produkt mnie uczula. Ponadto bardzo wysusza moją skórę przez co dalej już nie mogę go używać. Żel oddaje mojemu facetowi, bo choć ma zadatki na bycie uniwersalnym to nie dla każdego jest to produkt odpowiedni.
    Zalety:
    • zapach słodki, nie jest typowo męski,
    • dobrze pieni się,
    • łatwo go spłukać z ciała
    Wady:
    • mnie uczulił,
    • wysusza skórę,
    • początkowo pompka nie działała prawidłowo
    Vardzia
    13 sierpnia 2024 o 22:41
    Ulubiony unisex
    Generalnie firmę Yope cenię przede wszystkim za składy i nuty zapachowe. Tym zawsze do mnie trafiają i trafiać będą. Tak było też tutaj, zresztą nie pierwszy raz, bo akurat ten konkretny żel stosuję regularnie. Żel jest zamknięty w plastikowej, niebieskiej butelce z pompką. Nie jest jakoś bardzo gęsty, ale rzadkim też bym go nie nazwała. Taka średnia konsystencja. Bardzo dobrze i mocno się pieni, zarówno gdy stosuje się go na dłoniach, jak i na rękawicy. Dobrze domywał skórę. Zapach jest typowym uniseksem, z wieloma drzewnymi nutami i dobrze wyczuwalną nutą chili. Wielbię ponad wszystko. Bardzo do mnie przemawia i relaksuje. Jedyny zgrzyt jest taki, że mimo, bardo chciałabym go stosować codziennie, to przy takim stosowaniu wysusza mi skórę i wzmaga trądzik na ramionach i plecach. Problem ten znika w momencie kiedy dobiorę intensywnie nawilżający balsam, albo go stosuje z innym żelem na zmianę. Opakowanie 400ml wystarczyło mi na jakieś 2 miesiące stosowania. Nawet dłużej w momencie kiedy po pierwszym miesiącu zaczęłam korzystać z innego żelu naprzemiennie. Czy kupię ponownie - raczej tak. Dla mnie żele pod prysznic mają mieć przede wszystkim działanie aromaterapeutyczne. Ten w tej funkcji sprawdzał się bardzo dobrze. Co do wysuszanie skóry jestem z tym w stanie sobie poradzić.
    • dobre domywanie skóry
    Wady:
    • przy codziennym stosowaniu wysuszenie skóry i wzmaganie trądziku na ramionach i plecach
  • 16 lutego 2024 o 11:04
    Męski?
    Będą w Rossmannie, rzucił mi się w oczy ten żelik. Nic dziwnego - ichnie grafiki są po prostu genialne! :3 - Yope (a ja lubię Yope) - niebieska buteleczka z pomką (nowość!) - dział męski* Pomyślałam, że kupię go mojemu chłopakowi i tak też zrobiłam, zatem moja recenzja będzie w dużej mierze opierać się o jego doświadczenia, ale nie tylko! * a widzę po recenzjach, że panie też go używają. Będąc u niego w mieszkaniu umyłam nim ręce, żeby wypróbować go na sobie. Pompka jest wygodna, nie zacina się, nie szaleje w żaden inny sposób, nie trzeba też używać ogromu pracy, żeby ją docisnąć; dozuje odpowiednią ilość żelu, zaś on sam generuje pianę o optymalnej gęstości i ciężarze. Spłukuje się gładko, bez najmniejszego problemu, a 'zielony' zapach zostaje na skórze przez długi czas (pomimo użycia kremu do rąk, który w moim przypadku jest absolutnie konieczny po każdym umyciu dłoni!). Gdybym miała go opisać dokładniej, aniżeli rzucić stwierdzenie o 'zieleni' (lub 'zieloności'), to miałabym z tym mały kłopot... Jest to świeżo dociążony zapach, skręcający w leśną dróżkę. Jak zresztą sama nazwa wskazuje! :) Cedr ma to do siebie, że uleśnia kompozycję zapachową - a że jestem fanką lasów i zapachu igliwia, zdecydowałam się na ten. Jałowiec jeszcze podkręca tę iglastość, co bardzo mi to odpowiada. Chili jest dla mojego nosa niewyczuwalne, a przynajmniej nie potrafię odnotować jego obecności. Możliwe, że tak naprawdę nie ma zapachu, a papryczka jest odpowiedzialna za pobudzenie krążenia, o którym poinformował nas producent? W zasadzie jałowiec odznacza się podobnymi właściwościami i wygląda na to, że jest tu obecny nie tylko ze względu na zapach, ale też pobudzenie układu krwionośnego. Żel może być używany jako szampon, w co chętnie wierzę (choć sama nie miałabym odwagi myć nim włosów - mam bardzo wrażliwą skórę głowy i myję ją sprawdzonymi specyfikami), ponieważ jałowiec działa antybakteryjnie, oczyszczająco i ściągająco, dlatego wyciąg z jego owoców często jest dodawany do naturalnych szamponów przeciwłupieżowych. Wracając jeszcze na chwilę do cedru i jego właściwości pielęgnacyjnych - ten odznacza się regeneracją i nawilżeniem suchej skóry. Bardzo ciekawy produkt, muszę przyznać... :) A wydajny jest ogromnie! Naprawdę wystarczy niewielka ilość, by dokładnie umyć ciało (mój chłopiec do małych osóbek zdecydowanie nie należy...). Co prawda buteleczka jest plastikowa i nietransparentna, dlatego nie wiem, ile dokładnie płynu z niej ubyło, ale utrzymywała się blisko rok (podczas gdy żele, których używał wcześniej znikały po ok. dwóch miesiącach). Chłopak stwierdził, że żel super się sprawdził. I faktycznie po użyciu skórę miał bardzo miekką i delikatną, dokładnie nawilżoną, oczyszczoną i pachnącą lasem. Pięknie! Nie sądzę, żebym kupiła go dla siebie, bo jednak wyrobiłam sobie w głowie męskie skojarzenia, ale chłopakowi (albo panom z mojej rodziny) taki prezent bardzo chętnie sprawię. ;)
  • 15 lutego 2024 o 18:41
    Żel godny uwagi
    Żel w butelce z pompką i jak to w Yope ze zwierzakiem na etykiecie. Pompka działa poprawnie, nie zacina się. Żel jest klarowny i dość gęsty, ale dobrze się dozuje i nie spływa między palcami, dobrze się pieni. Zapach jest bardzo ciekawy; bynajmniej nie jest to typowy zapach cedru. Jest ładny, choć nie mój ulubiony, ja chyba nie wybrałabym akurat tego zapachu, ale mąż go lubi więc napewno kupię kolejną butelkę. Nie jest to kosmetyk dedykowany stricte dla mężczyzn, ale myślę że spodoba się wielu panom; opakowanie jest neutralne a zapach niesłodki. Skóra po umyciu żelem nie jest wysuszona i ściągnięta ani podrażniona. Podsumowując: godny polecenia kosmetyk unisex.
    Zalety:
    • Działanie

Zobacz także inne Żele pod prysznic