Serum do twarzy

OnlyBio Face Balance, Serum adaptogenne zwężające pory

• 8 czerwca 2024 o 22:14
    Dawał delikatne efekty
    Polecała je zdaje się kiedyś jedna z kosmetycznych influencerek i dorwałąm je kiedyś na promocji w Rossmannie. Na początku się nieco przestraszyłam, bo na opakowaniu jest wskazanie, żeby używać serum maksymalnie 1-2 w tygodniu. Przez to pomyślałam, że jest to jakieś silne serum. Ale bynajmniej moja skóra nie zauważyła jakiś negatywnych efektów nawet przy stosowaniu częściej. A myślę, że jakieś efekty były, bo moja skóra akurat na nosie i po bokach płatków nosa ma mocno roszczerzone pory. Myślę, że to serum je delikatnie zwężało. Nie rzucały się aż tak silnie w oczy. Sam designe opakowania jest fajny, napis mieni się kolorami, a pipeta ma na górze "guzik" do napełniania jej. Jednym małym minusem był fakt, że jeśli po bokach pipety zgromadzało się trochę serum, bo powstawał nieestetyczny glutek. Samo serum przy użyciu 2-3 kropel, jak rekomenduje producent daje fajny efekt, ale większa jego ilość zaczyna się robić klejąca na twarzy. Zapach jest rześki, cytrusowy, umila aplikację.
  • 6 sierpnia 2023 o 21:35
    Wielka niewiadoma
    Tak, jak już wiadomo, serum jest w mojej pielęgnacji wzbogaceniem. Z tego względu sięgnęłam po to z OnlyBio. Tę markę bardzo lubię, jeśli chodzi o kolekcję do włosów. Ma świetne produkty. Seria do twarzy mnie zachęciła, przede wszystkim składem. Produkt ma w sobie rożeniec górski, czyli adaptogen o silnym działaniu detoksykującym i antyoksydacyjnym, który wzmacnia i balansuje skórę, co przekłada się na jej zdrowy wygląd i dobrą kondycję, mój ukochany niacynamid oraz zieloną herbatę, która ma działanie regenerujące, łagodzące i tonizujące. Produkt ogólnie skierowany jest do cer mieszanych, tłustych. Pomimo tego, że ja mam skórę wrażliwą, suchą, moja strefa T często jest wyświetlona przez nadmiar sebum a otwarte pory to moja zmora od zawsze. To serum nie spowodowało jakiegoś wielkiego efektu, jeśli chodzi o zwężanie porów. Na pewno rozjaśnił przebarwienia, zmatowił moją strefę T, ale na pory nie zadziałał. Nie oczekiwałam też cudów, ale jednak jakiegoś minimalnego efektu. Nie wiem, czy ja tak mam, ale nie odpowiadał mi też jego zapach. Cena też nie jest jakaś niska, jak za 30 ml produktu. Podsumowując mam mieszane uczucia, wolę raczej kupić kropelki zwężające pory od marki Bielenda.
    Zalety:
    • dobry skład, niacynamid, różaniec górski, zielona herbata
    • produkt mnie nie podrażnił, mimo mojej wrażliwej skóry twarzy
    • rozjaśnienie przebarwień
    • zmatowienie i zatrzymanie wydzielania sebum, szczególnie w strefie T
    • ładne opakowanie i szata graficzna
    Wady:
    • nie zadziałał zwężająco na pory
    • cena wysoka, jak za 30 ml produktu
  • 12 maja 2023 o 21:50
    Hmmm... Dziwne
    Nie do końca wiem jak to opisać. Jako posiadaczka cery tłustej zmagam się z problemem rozszerzonych porów. Potrzebuję czegoś konkretnego na nie, bo nie wszystko działa. No i moim zdaniem, to serum to nie jest do końca to, czego oczekiwałam. Po otworzeniu opakowania czeka na nas buteleczka w przepięknej szacie graficznej, a zapach wydobywający się z niej jest cudnie orzeźwiający, niestety ze znienawidzoną przeze mnie pipetą - zawsze mam problem z wydobyciem reszty produktu, która znajduje się pod jej poziomem. Taka malutka przyczepka z mojej strony, ale tutaj na prawdę mam z tym problem. Dużo bardziej wolę produkty z pompkami, a te "wykręcające się" są już w ogóle cudowne. Po nałożeniu nie widać różnicy. Pory jak wielkie były, tak wielkie są, nieważne czy nałożyłam zwykłe serum z kwasem hialuronowym, czy właśnie to zwężające z niacynamidem. ALE. Po ponad tygodniowym stosowaniu dwa razy dziennie faktycznie widać różnicę. I tu się chwali - pory na prawdę ładnie się domknęły. Wiadomo, dalej je leciutko widać, no ale na pewno nie tak mocno jak przed tą "kuracją". I tu znowu mi się nie podoba długość stosowania produktu, by było widać efekty - to są prawie dwa tygodnie! Producent zaleca używać to serum 1-2 razy w tygodniu. Moim zdaniem nic to nie da, jeśli ktoś ma już rozszerzone pory, może jedynie pomóc w zapobieganiu rozszerzania się, jeśli ktoś jeszcze nie ma rozszerzonych porów (ale po co by było komuś serum na rozszerzone pory, jeśli nie ma rozszerzonych porów?). Cóż, w przypadku tego kosmetyku zdecydowanie potrzebna jest cierpliwość (ale po cenie, którą życzy sobie producent za to serum, zdecydowanie znajdzie się wielu cierpliwych użytkowników). Niestety, jeśli zrobimy sobie choćby 1-2 dniową przerwę od używania kosmetyku, wszystko wraca do normy i moją twarzy znowu przypomina ser szwajcarski. Tak jakby kosmetyk "uzależniał" od siebie, za co zdecydowanie ogromny minus. Podsumowując, dobrze, że przynajmniej używane regularnie daje jakieś efekty. Produkt nie jest bardzo zły, ale jak na obietnice producenta pozostawia wiele do życzenia, a nigdy nie miałam z tym problemu w tej marce, prawie każdy kosmetyk sprawdzał mi się super.
  • 7 lutego 2023 o 9:43
    Potwierdzam działanie.
    Używam serum od dwóch miesięcy i muszę stwierdzić, że faktycznie działa. Przy regularnym oczyszczaniu i peelingowaniu twarzy i użyciu serum widzę spore rezultaty. Pory są zwężone, mniej widoczne. Dodatkowo cera nabiera blasku i ma wyrównany koloryt. Serum szybko się wchłania, ma lekką konsystencję. Jestem zadowolona z tego produktu. Cena też nie jest wygórowana jak na takie efekty.
    Zalety:
    • skuteczność
    • zwęża pory
    • rozświetla
  • 23 listopada 2022 o 18:14
    Dobra zmiana
    Zależało mi przede wszystkim na zwężeniu porów. Moja skóra na czole i policzkach przypomina skórkę cytryny. Zaczęłam stosować to serum zgodnie z zaleceniami producenta dwa razy w tygodniu przed snem pod krem na noc. Efekt był taki, że następnego dnia skóra wyglądała na bardziej rozświetloną i tyle. Postanowiłam więc spróbować stosować to serum codziennie na umytą i stonizowaną twarz i efekt mnie zachwycił. Jestem po trzydziestce a moja skóra wygląda młodzieńczo jak u nastolatki. Niestety po 2 tygodniach stosowania pory są nadal widoczne, może trochę mniejsze. Myślę że serum warto polecić ze względu na rozświetlenie. Nie zapycha a nawet niweluje zmiany trądzikowe we wstępnej fazie. Jeżeli chodzi o konsystencję jest żelowa, ale przynajmniej nie chlapie, co ułatwia nakładanie.
    Zalety:
    • efekt rozświetlenia
    • szklana pompka
    • poczucie odświeżenia skóry
    Wady:
    • pory wciąż są dość mocno widoczne

Zobacz także inne Serum do twarzy