Kremy pod oczy

Floslek Pharma, Seria Hypoalergiczna, Krem pod oczy

FlosLek Krem pod oczy hypoalergiczny 30ml

• 14 stycznia 2022 o 13:57
    Nie polecam
    Opakowanie to poręczna tubka z zakrętką. Krem ma lekką konsystencję o białym kolorze i nie posiada zapachu. Mamy tutaj fucocert (nawilża, łagodzi, regeneruje), osmopur (przyśpiesza regenerację skóry), ekstrakt ze świetlika lekarskiego (koi skórę) i witaminę E (regeneruje i odżywia). Krem szybko się wchłania i nadaje się pod makijaż. Zostawia lekką lepką warstwę na skórze. Po aplikacji skóra jest nawilżona i natłuszczona jednak nie jest to bardzo mocne działanie. Jakiegokolwiek wpływu na zmarszczki nie zauważyłam. Krem jest tani jednak jego wydajność pozostawia wiele do życzenia. Opakowanie jest tak zrobione, że za każdym razem zdecydowanie zbyt dużo produktu z niego wychodzi przez co marnujemy kosmetyk. Nie polecam.
  • 11 kwietnia 2021 o 18:46
    Idealny na lato, ale spektakularnego efektu nie ma
    Krem bardzo dobrze się wchłania i jest lekki na skórze. nie obciąża dodatkowo obszaru pod oczami ani nie podrażnia. Dobrze się sprawdza na dzień i fajnie nawilża skórę. Nie jest to jednak krem, który daje spektakularne obiecywane przez producenta efekty. Jest niedrogi i przyjemny w stosowaniu. Myślę że sprawdzi się dobrze w cieplejsze dni stosowany na dzień. Lubię go używać, ale nie wiem czy zdecydowałabym się na ponowny zakup.
  • 11 lutego 2021 o 10:06
    Nie tego się spodziewałam:(
    Na krem trafiłam w rossmanie, zachęcona promocją na niego. Wcześniej testowałam żele pod oczy z tej samej firmy (świetlik, babka lancetowata). Krem jest koloru białego, dosyć gęsty. Oczekiwałam od kremu efektu rozświetlonej skóry pod oczami oraz zmniejszenia efektu zmęczonia tego obszaru. Niestety.. krem jedynie nawilża skórę, nic poza tym. Dodam, że jestem młodą osobą (22 lata), więc zdecydowanie nie polecam go do stosowania osobom w starszym wieku (czyt. powyżej 30go roku życia), ponieważ jego użytkowanie nie przyniesie pożądanych rezultatów. Wedle obietnic producenta, krem nawilża skóre, ale nie pielęgnuje jej.
    Zalety:
    • nawilżenie skóry pod oczami
    • dość szybko się wchłania
    Wady:
    • nadal zmęczona skóra pod oczami
    • opakowanie całe z plastiku :((
  • 6 listopada 2019 o 17:04
    Delikatny krem pod oczy
    Krem rzeczywiście nie podrażnia, nie wywołuje zaczerwienienia, pieczenia ani innego dyskomfortu. Ale jego działanie mogę określić jako bardzo delikatne.Nie bardzo działa na cienie pod oczami, nie wygładza, nie napina. Jedyne co zauważyłam to nawilżenie. Moim zdaniem to krem do młodszej skóry (poniżej 30).
    Zalety:
    • nawilża
    • nie podraznia
    Wady:
    • nie poprawia napięcia skóry
    • nie likwiduje cieni pod oczami
  • 10 lipca 2019 o 23:41
    Lubie do niego wracać
    Krem jest bezzapachowy. Ma lekka konsystencje i jedyny minus wolno się wchłania. Ładnie łagodzi moje obrzęki pod oczami po nie przespanej nocy w tym krem jest moim ideałem. Po opuchniętych oczach po godzinie nie ma śladu. Łzawiącym oczom również przynosi ulgę. Krem delikatnie nawilża skore pod oczami.