Eyelinery

Catrice 24H
Catrice 24h Brush Liner Waterproof Eyeliner Wodoodporny 010

• 10 marca 2022 o 8:10
    Dla mnie ok!
    Jeśli chodzi o kreski i moje relacje z nimi to są one często... Ambiwalentne. :D Nie za bardzo umiem dopasować kreskę do mojego kształtu oka, przez co na co dzień nie korzystam z linera, uruchamiam się jednak raz do roku z pewnością, że tym razem się uda i zakupuję nowy produkt w tym celu. Tym razem stanęło na Catrice. Cóż - dalej kresek malować NIE umiem, ale przyznaję, że liner jak za tę cenę, rewelacyjnie sobie radzi na mojej powiece (przy skórze normalnej, bez tendencji do tłustych powiek) - nie kruszy się (z czym często miałam problem przy innych produktach), łatwo się nim operuje, ma wygodny, cienki pędzelek, który zawsze był u mnie pożądany w tego typu produktach, bo wolę dołożyć kilka razy produkt w małych dawkach, niż przejechać czymś dużym i zrobić sobie oczy pandy i poza tym jest mi z nim już bliżej do pożądanego efektu - może się w końcu nauczę. :D
  • 6 lutego 2022 o 17:04
    Polubiłam ten eyeliner
    Kreski na powiekach wykonuję prawie codziennie, więc eyeliner to kosmetyk, co do którego mam dość wysokie wymagania. Sięgnęłam po ten z Catrice, ponieważ ta marka nie ma powiązań z testami na zwierzętach, a dla mnie to bardzo ważna kwestia. Recenzowany eyeliner ma cienki i precyzyjny pędzelek, raczej z tych krótszych. Kolor jest intensywny, z matowym wykończeniem. Kosmetyk szybko zastyga, dzięki czemu nie "paprze się", pozwala wykonać makijaż szybko i bez poprawek. W kwestii trwałości jestem z niego zadowolona. W codziennych sytuacjach bez problemu utrzymuje się przez 12 godzin, mimo moich często łzawiących oczu. Nie sprawdzałam wodoodporności np. na basenie, ale mogę zapewnić, że przy nagłym deszczu czy podczas intensywnego treningu eyeliner pozostaje praktycznie nienaruszony, jedynie z drobnymi przetarciami na kresce wychodzącej poza powiekę. Zmywanie jest tylko trochę trudniejsze niż przy niewodoodpornych eyelinerach. Ja używam płynów micelarnych, więc zwykle wystarczy że potrzymam wacik na oku nieco dłużej i makijaż ładnie schodzi. Jeśli chodzi o wydajność to ja go używam przez 3-4 miesiące, chociaż pod koniec tego czasu widocznie gęstnieje i trudniej się go używa. Nie jest to mój ulubiony eyeliner, ale polubiłam go na tyle, że zużyłam już 2 opakowania i pewnie sięgnę za jakiś czas po kolejne. Również ze względu na przystępną cenę i dostępność w drogeriach,
    Zalety:
    • trwałość
    • cienki, precyzyjny pędzelek
    • intensywny kolor
    • łatwy demakijaż
    • marka jest cruelty free
    Wady:
    • krótki pędzelek (to nie musi być wada, zależy od preferencji)
    • prawdopodobnie nie jest w 100% wodoodporny
  • 20 stycznia 2022 o 18:07
    Eyeliner
    Bardzo fajnie z nim się pracuje ma dobry cienki pędzelek którym łatwo się maluje kreski ma mocno napigmentowana czerń szybko wysycha jest trwały nie rozmazuje się ani nie kruszy szata graficzna bardzo ładna przystępna cena kupiłam w naturze
    Zalety:
    • Mocna czerń nie rozmazuje się ani nie kruszy przystępna cena
    Drogeria Natura
  • 12 stycznia 2022 o 10:19
    Bardzo dobry
    Bardzo lubię ten eyeliner. Kreski robię codziennie a ten produkt jest bardzo dobry. Czerń jest głęboka, produkt szybko wysycha i nie kruszy się ani nie pęka. Pędzelek jest świetny, precyzyjny i cienki dzięki czemu łatwo zrobić każdą kreskę. Na powiece jest trwały, spokojnie utrzymuje się cały dzień. Nie sprawdzałam czy wytrzyma 24h bo raczej nikt nie trzyma makijażu tyle czasu na twarzy ;)
    • głęboka czerń
    • precyzyjny pędzelek
    Drogeria Natura
    404nat
    17 lipca 2021 o 17:16
    Fajny eyeliner z potencjałem, ale zerowa wodoodporność
    Eyeliner mimo wszystko w porządku, ładnie wygląda, pędzelek na plus. Ale 24 godziny? Wodoodporność? Pomarzyć zawsze można. Wystarczy jedna łza albo jedne dotknięcie palcem i produkt się rozmazuje. Niestety porażka, szukałam czegoś trwalszego w fajnej cenie. Produkt ten skończę, bo lubię go i fajnie się go nakłada, ale pod względem trwałości czy wodoodporności - duży bubel.
    Zalety:
    • pędzelek
    • aplikacja, formuła
    Wady:
    • zerowa trwałość
    • zerowa wodoodporność
    Drogeria Super-Pharm