Bazy pod makijaż

Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer & Brightener Baza pod makijaż

Kas95
    18 stycznia 2024 o 15:52
    Bardzo lubie
    Baza jest bardzo trwała. Pielęgnuje skórę i nawilża ja. Każdy podkład który próbowałam na niej wyglądał bardzo ładnie. Konsystencja jest dosyć przyjemna i wydajność bardzo dobra. Polecam.
  • 26 maja 2022 o 13:41
    Bardzo drogi produkt
    Dostałam miniaturkę tego produktu, na początku nie wiedząc, ze pełnowymiarowy produkt jest tak drogi. Zaczęłam używać tej bazy na jakieś większe wyjścia. Aplikacja produktu w porządku, produkt dość taki gęsty, przez co chwilkę trzeba było poczekać aż wchłonie. Na pierwszy rzut oka zauważyć można było delikatne rozświetlenie i nadanie blasku skórze. Jako baza oceniam go bardzo dobrze, jednak znam wiele lepszych zamienników, których cena nie powala jak tego produktu właśnie.
  • 30 grudnia 2021 o 17:13
    Cudo...obłędnie drogie cudo, dodajmy...
    Smooth Affair to mój pierwszy produkt od Jane Iredale - słyszałam już dosyć dawno temu o tej marce, ale jakoś nigdy nie złożyło się, bym kupiła od nich jakiś kosmetyk. Wszystko zmieniło się, gdy w prezencie od mojej kochanej Intermanki otrzymałam miniaturkę recenzowanej bazy <3. Przyznam wprost - od pierwszej aplikacji byłam zachwycona, latałam i cykałam fotki swojej twarzy, oglądałam się w lustrze, bo nie mogłam uwierzyć w to, co widzę - i właściwie tylko jedna rzecz powstrzymuje mnie od natychmiastowego zakupu - ale o tym za momencik ;). Baza znajduje się w przeuroczej i ślicznej zgrabnej tubce - nawet moja mini wersja (7ml) ;). Tubka jest zakręcana, a wydłużony aplikator umożliwia nam precyzyjne dozowanie kosmetyku. Kolor oraz formuła bazy są niezwykłe - tuż po wyciśnięciu baza ma leciutko różowy odcień, ale na skórze staje się transparentna, zaś konsystencja - żelowa emulsja - mimo pozornej lekkości umożliwia nam dokładne pokrycie całej twarzy już niewielką ilością produktu. Dobry skład oraz śliczny zapach to kolejne plusy - przyznam, że to raczej rzadko spotykane, by baza pod makijaż miała jakieś właściwości pielęgnujące czy też żeby przepięknie pachniała - a tu jest inaczej :). Działanie tej bazy niesamowicie mnie zaskoczyło - bo choć nie daje ona typowo silikonowej warstwy ani poślizgu, to jednak FENOMENALNIE wygładza moją suchą skórę. Doskonale współpracuje z moimi podkładami (Double Wear, Vitalumiere, Teint Idole, HD Liquid Coverage, Studio Fix) - niezależnie od sposobu aplikacji wyglądają one na mojej twarzy znakomicie - twarz jest mega gładka, porów nie widać, a rozświetlenie jest zupełnie odmienne od tego, które zwykle dawały mi bazy. Tu nie ma drobinek, a jednak moja twarz wygląda pięknie, jak wymodelowana, jakby sama z siebie była tak promienna i pełna blasku, obłęd! Smooth Affair to nie tylko baza - ona naprawdę jest inna. Nie wysusza mojej i tak suchej skóry. Nie podrażnia, nie uczula i nie zapycha. Spokojnie mogę użyć jej w okolice oczu - nie dość, że dzięki niej ''znikną'' zmarszczki mimiczne, to jeszcze korektor wygląda jak marzenie i trzyma się cały boży dzień. Wydajność to kolejna zaleta - moja miniaturka starczyła mi na 2 tygodnie, co uważam za naprawdę niezły wynik. Pokochałam ją całym sercem - jest tak lekka, jakby jej wcale nie było, a jednak działa i dosłownie upiększa, w oczach! Czy Smooth Affair ma jakieś wady? Niestety tak - jedną, dość znaczącą. Jest nią cena. Ja naprawdę mogę wydać wiele na kolorówkę, pielęgnację czy perfumy - jestem świruską i jeśli dajmy na to krem czy serum za 7 stówek okażą się być moim must-have, to nic nie powstrzyma mnie przed zakupem. ALE! Smooth Affair to jednak tylko baza pod makijaż, nic poza tym. Bazunia z Bourjois działa bardzo, bardzo podobnie, a jest znacznie tańsza od bazy JI, która kosztuje, bagatela, 265 zł! Tylko to powstrzymuje mnie przed zakupem pełnowymiarowego opakowania - zaznaczę jednak, że jeżeli znajdę Smooth Affair w jakiejś sensownej promocji, to NA PEWNO ją kupię - bo efekt, jaki daje na mojej skórze, przekroczył moje wyobrażenia <3. Czy polecam? Tak, zwłaszcza posiadaczkom cer suchych/normalnych, pozbawionych blasku, odwodnionych - wierzcie mi, to prawdziwe cudeńko! Jeśli cena Was nie przeraża, to bierzcie tę bazę w ciemno! <3
  • 8 grudnia 2021 o 17:51
    Przyjemna baza
    Bardzo fajna baza, bezzapachowa, bezbarwna. Fajnie się rozprowadza, wystarczy tylko troszeczkę. Szybko się wchłania co jest na duży plus ponieważ nie trzeba czekać z nakładaniem podkładu. Lekko nawilża skórę. Makijaż wygląda ładnie. Podsumowując bardzo fajna ale nie za taką cenę.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    Wady:
  • 8 grudnia 2021 o 13:09
    Nie za tą cenę!
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Miałam okazję wypróbować ta bazę dzięki miniaturce 7ml, którą znalazłam w boxie. Sama nie zdecydowałabym się na jej zakup ze względu na cenę! Baza zdecydowanie wygładza skórę twarzy, miałam wrażenie po jej użyciu, że twarz jest jakby nawilżona. Ma śliczny delikatny zapach, ale jest na prawdę delikatny. Makijaż dobrze się na niej trzymał. Jest bardzo wydajna, ponieważ tak mała pojemność wystarczyła mi na kilka użyć. Nie daje jednak żadnego rozświetlenia na skórze.
    Zalety:
    • nawilża
    • dobrze trzyma się na niej makijaż
    • wygładza skórę twarzy
    • wydajna
    Wady:
    • nie rozświetla skóry
    Otrzymałam do testów od marki/producenta