Pudry do twarzy

WIBO Aqua Mist Powder sypki puder do twarzy
notino.pl
WIBO Aqua Mist Powder sypki puder do twarzy
WIBO Sypki Puder Aqua Mist

Nasi użytkownicy zostawili 57 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 lutego 2025 o 21:15
    Co za... niespodziewana perełka.
    Produkt kupiłam za ok. 16 zł w promocji w Rossmannie. Opakowanie produktu to zwykły okrągły pojemnik w niebieskiej szacie graficznej. Standardowo drogeryjne, ale nie rozpada się od leżenia w szufladzie i jest całkiem estetyczne. Z tego co widziałam to nowe wersje są po prostu czarne co jest dla mnie dużym minusem, bo teraz wszystkie te pudry z marki wyglądają niemal identycznie i łatwo się pomylić. Opakowanie jest funkcjonalne, nie za duże, dobrze się zakręca, ale minusem jest to, że przy zamykaniu go łatwo wysypać sporą ilość pudru i pobrudzić wszystko dookoła. Kolor jest wybielonym jasnobeżowym odcieniem z leciutko żółtymi tonami, ale nie zostawia ani białej smugi na twarzy ani nie oksyduje do pomarańczy. Mam bardzo jasną cerę i na mnie jest właśnie taki ''w punkt" jak kolor podkładu. Formuła jest bardzo drobno zmielona, jak taka drobniutka mąka i aplikuje się całkowicie bezproblemowo. Puder nakładany puszkiem robi efekt cery jak u lalki, wygładza niesamowicie, daje efekt mocnego, ale nie suchego matu i trzyma mocno ten mat jak i utrwala makijaż na dobre 6-7h bez potrzeby poprawek (w moim przypadku jest to długo, bo noszę mocno świetliste kremy z spf). Nie ukrywam, że jedynie tak samo dobry efekt dawał mi puder z Hudy, a Wibo mimo, że trzyma mat troszkę krócej, to daje na twarzy wręcz identyczne wygładzenie i ten charakterystyczny mocny, ale naturalny mat. Zapach jest taki właśnie ''pudrowy", nie drażni ani nie jest zbyt nachalny czy wyczuwalny po nałożeniu na skóre. Dużym plusem jest opakowanie, bo ma 10g, więc jest zarówno wydajny jak i dość spory, w porównaniu do tego, że teraz sporo innych pudrów nie przekracza nawet 8 g. Podsumowując, chciałam kupić jakiś tani puder do torebki na szybkie poprawki, a odkryłam nowego ulubieńca. Dla mnie to totalnie inny poziom matowych pudrów z drogerii, jak tylko znowu pojawi się na promocji to kupię zapas, bo dla tego efektu na twarzy zdecydowanie warto.
    • pojemność
    • wygładzenie
    • mocno trzyma mat
    • nie wysusza
    • wystarczająco jasny kolor dla bladej cery
    Wady:
    • opakowanie, które łatwo wysypuje puder podczas zakręcania wieczka
    lau_q9
    2 stycznia 2025 o 17:30
    Śliczny efekt
    Puder bardzo ładnie wygląda na skórze nie podkreśla zmarszczek i daje bardzo dobrze matuje skórę , jest dobry dla skóry tłustej co prawda po ok 7-8 godzinach czuć że lekko schodzi ale tak jak mówię mam skórę suchą w każdym razie sprawdza mi się i jestem w trakcie 2 opakowania
    • Wygląd na skórze
  • 5 grudnia 2024 o 22:13
    Dobry puder do codziennego makijażu
    Kupiłam ten puder z polecenia koleżanki, która bardzo go chwaliła – u niej wyglądał z bliska fantastycznie i dawał mega efekt blur. Niestety, u mnie nie zrobił takiego wrażenia. Próbowałam różnych metod aplikacji: puszkiem, gąbeczką, pędzlem, ale efekt "wow" po prostu się nie pojawił. Z plusów: puder nie przyciemnia podkładu, co jest dla mnie bardzo ważne. Jest też stosunkowo tani i łatwo dostępny – można go znaleźć w Rossmannie, często w promocji, więc to spory plus. Ma bardzo ładny zapach, który mimo mojej wrażliwej skóry w ogóle mnie nie podrażniał. Jeśli chodzi o konsystencję, wydaje mi się, że nie jest bardzo drobno zmielony, a może właśnie tego mu brakuje, żeby dawał lepszy efekt na mojej skórze. Opakowanie jest solidne, wykonane z grubego plastiku i wygląda na trwałe. Pojemność jest standardowa jak na produkty Wibo, co wystarczyło mi na około 3–5 miesięcy używania kilka razy w tygodniu, ale to oczywiście zależy od tego, jak dużo pudru nakładasz. Mimo że ten puder nie spełnił moich oczekiwań w 100%, bo oczekiwałam efektu wow, to możliwe, że kiedyś do niego wrócę. Na razie jednak wolę pudry z Lovely – są w podobnej cenie, a u mnie robią znacznie lepszy efekt. Jeśli masz ochotę go przetestować, to według mnie warto sprawdzić na promocji, bo może akurat u Ciebie zadziała lepiej, jak u mojej znajomej!
  • 15 sierpnia 2024 o 4:18
    Mój ulubieniec
    Puder ten kupiłam przypadkiem na promocji w Rosmannie i... zakochałam się! Mam skórę tłustą ale często odwodnioną, dlatego szukałam pudru który jednocześnie zmatowi skórę ale nie będzie jej wysuszał (tak jak np. pudry ryżowe). Ten jak najbardziej ma obie te cechy. Co prawda co jakiś czas trzeba go reaplikować aby zmniejszyć błyszczenie się skóry ale w moim przypadku z każdym pudrem tak mam, bo moja cera jest baaardzo tłusta. :(
    Zalety:
    • matowi
    • nie wysusza
    • zawartość kolagenu (ale ciężko ocenić na ile on działa)
    Wady:
    • opakowanie - nosząc go w torebce puder wysypuje sie do nakrywki :(
  • 28 lipca 2024 o 13:19
    Ten puder w letnie dni prawdziwy hit
    Puder kupiłam w Rossmanie, opakowanie plastikowe pudełeczko z odkręcana nakrętką w środku sitko zabezpieczone folią,by puder się nie rozsypywał. Po nałożeniu na twarz nie bieli jej, stapia się pięknie ze skórą dobrze utrwala makijaż , pozostawiając naturalny zmatowiony wygląd skóry. Delikatnie,ładnie pachnie.Nue wysusza skóry. W letnie dni ten produkt to prawdziwy hit.Produkt sypki,wydajny w bardzo dobrej cenie. Wart zwrócenia na niego uwagi i wypróbowania.
    Zalety:
    • Sypki
    • Wydajny
    • Dobrze matuje
    • Fajnie wygładza skórę
    • Naturalnie wygląda
    • Nie bieli