Olejki do włosów

Arganove Organiczny olej rycynowy

• 18 marca 2025 o 22:38
    opinia
    Ten olejek to naprawdę świetny produkt! Serio, zauważyłam ogromną różnicę, odkąd zaczęłam go używać. Każdego wieczora nakładam go na brwi i rzęsy, delikatnie rozczesuję, a potem jeszcze podkręcam rzęsy zalotką. Na drugi dzień rzęsy są wyraźnie dłuższe, nawilżone i wyglądają naprawdę dobrze. Brwi też są fajnie nawilżone i wyglądają pełniej. Co mnie najbardziej zaskoczyło, to fakt, że jedno opakowanie starcza mi na długo – mam je już chyba rok, a wciąż jest w dobrym stanie. Do tego cena jest bardzo przystępna, więc za taką jakość i efekt, naprawdę warto. Nie spodziewałam się, że coś tak prostego i taniego da tak świetne rezultaty. Ogólnie jestem bardzo zadowolona – polecam każdemu, kto chce poprawić wygląd brwi i rzęs bez wydawania fortuny!
    Zalety:
    • Bardzo skutecznie nawilża brwi i rzęsy
    • Przystępna cena, a jedno opakowanie wystarcza na długo
    • Łatwy w aplikacji – wystarczy nakładać wieczorem i rozczesać
    • Wzmacnia brwi i rzęsy, poprawia ich wygląd
    • Naturalny skład, bez zbędnych chemikaliów
    Wady:
    • Aplikacja wymaga regularności, aby uzyskać zauważalne efekty
    • Może wymagać czasu, aby zobaczyć pierwsze rezultaty
    paLiaaa
    23 stycznia 2025 o 21:18
    Zdecydowanie warto!
    Olejek rycynowy okazał się doskonałym wyborem do pielęgnacji moich rzęs i brwi. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam znaczną poprawę – zarówno rzęsy, jak i brwi zaczęły rosnąć szybciej i wyglądały na gęstsze. Produkt jest łatwy w aplikacji, a jego naturalne właściwości odżywcze skutecznie wzmacniają włoski, poprawiając ich strukturę. Olejek rycynowy jest również niedrogi i bardzo wydajny, co czyni go świetnym rozwiązaniem do codziennej pielęgnacji. Zdecydowanie polecam go osobom, które pragną przyspieszyć wzrost rzęs i brwi.
    Zalety:
    • Wyminione w opinii.
    Wady:
    • Brak aplikatora, jednak gdy go mamy odzielnie kupiony na spokojnie da się nałożyć produkt.
  • 5 marca 2023 o 17:32
    Kupiłam z przeznaczeniem do brwi ale… świetnie się sprawdza na moich włosach
    To już drugi raz kiedy mam styczność z olejem rycynowym. Pierwszy raz jakieś… 15 lat temu kiedy zaczęłam interesować się włosomaniactwem. Wówczas nie miałam zielonego pojęcia o pielęgnacji, naczytałam się na blogach, że na pewno przyspieszy wzrost włosów. Zakończyłam tą przygodę po pierwszej aplikacji, kiedy za chiny nie mogłam tego zmyć. Więc pokornie wracam i przepraszam. Olejek rycynowy to naprawdę cudo na brwi, rzęsy i włosy. Może zacznę od tych pierwszych - ponieważ moim celem było ich zagęszczenie. BRWI Zamarzyły mi się bujne, grube brwi. A że moje mają potencjał to pobiegłam szybko do Rossmanna sprawdzić czy znajdę tam olejek rycynowy. Znalazł się ten od Arganove. To moje pierwsze spotkanie z tą marką. Cena bardzo kusząca (choć już wiem, że w aptece możemy kupić go jeszcze taniej!) bo ok. 8,99 zł/30 ml. Codziennie, bardzo sumiennie nakładałam produkt na moje brwi za pomocą szczoteczki do brwi. Pierwsze efekty „wcierania” zauważyłam już po dwóch tygodniach stosowania olejku. Moje brwi z natury są dosyć grube (chodzi mi o sam włos) i ciemne, ale widziałam zdecydowaną różnice. Naprawdę zaczęły się zagęszczać (i to dosyć szybko)! Włos stał się znacznie grubszy i jakby ciemniejszy. Na rzęsy aplikowałam olejek może raz… trochę boje się o to, że może dostać się do oka, dlatego dałam sobie spokój z aplikowaniem go na rzęsy. WŁOSY Podejście nr 2 do olejku rycynowego po 15 latach. Efekt? Dalej ciężko to zmyć, ale teraz już przynajmniej wiem jak zrobić. A warto się namęczyć, bo efekty są widoczne gołym okiem tak jak w przypadku brwi. No ja przepadłam totalnie. Kosmetyk 2w1. To naprawdę lubię. Śmiało możecie nakładać na wszystkie włosy które chcecie zapuścić. W miarę dobrze emulguje się co-washem lub po prostu rypaczem. Co nie zmienia faktu, że i tak jest ciężko :) Nie mniej jednak serdecznie polecam :)
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • produkt 3w1 = można stosować na brwi włosy i rzęsy (ja sprawdzałam jedynie na brwiach i włosach)
    • bardzo niska cena
    • bardzo szybko widoczne efekty
    • dostępny praktycznie w każdej drogerii stacjonarnej (już nie mówię tutaj o tym konkretnym), aptekach i internecie
    Wady:
    • bardzo ciężko się zmywa z włosów
  • 23 października 2022 o 10:43
    Wygodny
    moja ulubiona firma jeśli chodzi o olej rycynowy- podoba mi się, że nie mam żadnych dodatków i opakowanie jest wygodne- pipeta świetnie odmierza dokładnie kroplę co jest dla mnie kluczowe przy stosowaniu do rzęs i brwi,
  • 16 sierpnia 2022 o 23:20
    Tani i skuteczny
    Niby zawsze wiedziałam że olej rycynowy warto mieć a mimo to jakoś było mi z nim nie po drodze. Będąc w Rossmann natknęłam się na niego i zdecydowałam przetestować. Używałam go sumiennie przez 2 miesiące na moje mega zniszczone paznokcie ( nietolerancja hybrydy) oraz rzęsy i brwi. Po tym czasie mogę śmiało stwierdzić że było warto być systematyczną. Paznokcie są mocniejsze, nawilżone i nie rozdwajają się. Rzęsy oraz brwi są znacznie gęstsze. Polecam