Olejki i masła do demakijażu

Lirene Dermoprogram Jestem Eco, #waterless, Ujędrniający olejek do demakijażu

• 4 czerwca 2023 o 22:57
    Dobrze zmywa makijaż
    Olejek do demakijażu Lirene to była bardzo miła niespodzianka. Efektywnie zmywa makijaż (nawet wodoodporny tusz do rzęs), ładnie pachnie i nie podrażnia. Używałam już rożnych olejków do demakijażu. Ze względu na fakt, że moja skóra jest wrażliwa (i sucha), to czasem zdarzało mi się, że niektóre olejki do demakijażu potrafiły mnie podrażnić. Z olejkiem Lirene nigdy nie miałam tego problemu. Bardzo łatwo zmyć go wodą, potrzeba tylko niewielkiej ilości olejku, żeby zmyć całą twarz. Buteleczka jest niewielka ale mega wydajna. Ja używałam codziennie (z uwagi na SPF) i opakowanie starczyło mi na 5 miesięcy.
    Zalety:
    • wydajność (1 buteleczka wystarczyła na 5 miesięcy)
    • dobrze zmywa wodoodporny makijaż
    • łatwo zmyć wodą
    • nie podrażnia i ładnie pachnie
    • dostępna cena
    • praktyczne opakowanie (rozmiar też idealny na podróże)
    Wady:
    • na chwilę obecną brak
  • 26 maja 2023 o 20:32
    Olejki do demakijażu to kosmetyki, które wraz z balsamami sprawdzają mi się najlepiej do tego etapu pielęgnacji. Doskonale oczyszczają moją skórę, jednocześnie są łatwe i szybkie w użyciu, nie ma potrzeby stosować do nich wacików, a także sprawdzają się bardzo dobrze mojej suchej, wrażliwej i jednocześnie reaktywnej cerze. Dość często eksperymentuję z tego typu produktami i tym razem zdecydowałam się na propozycję od marki Lirene Dermoprogram. Zakupiłam ją dość spontanicznie, bez wcześniejszego czytania jakichkolwiek recenzji na jego temat, wykonując zakupy uzupełniające na stronie jednej z drogerii internetowych. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu o pojemności 100 ml. Zostało ono wykonane z plastiku, który jest całkowicie przeźroczysty, dlatego też doskonale widać, ile produktu wciąż nam pozostało. Umieszczono tutaj dość uroczą grafikę kaktusa oraz roślin, ale także wszelkie, najważniejsze informacje na temat olejku, takie jak jego nazwa, logo producenta, najważniejsze informacje na jego temat, zalecany sposób użytku czy oczywiście skład. Opakowanie niestety nie posiada żadnego aplikatora. Produkt posiada dość lekką, wodnisto - olejkową konsystencję i jasnożółtą barwę. Pachnie naprawdę bardzo ładnie, niezbyt intensywnie, ale jeżeli ktoś już używał produktu z dodatkiem kaktusa to będzie mniej więcej kojarzył te nuty zapachowe. W składzie produktu umieszczono około dziesięć aktywnych olejków pielęgnacyjnych, ale także ekstrakt z róży czy agawę. Kosmetyk stosowałam jako pierwszy etap oczyszczania buzi wieczorem, po całym dniu noszenia na niej makijażu. Jest całkiem wydajny, jak na olejek dość dobrze się pieni, dlatego też nie trzeba go stosować w zbyt dużej ilości. Bardzo dobrze oczyszcza i odświeża skórę. Pozwala na łatwe rozpuszczenie makijażu, nawet tego wodoodpornego i dobrze zmywa się ze skóry wodą, chodź potem jak najbardziej warto jeszcze zastosować drugi etap oczyszczania w formie np. pianki czy żelu. Nie podrażnia i nie przetłuszcza ani nie zapycha skóry. Olejek do demakijażu od marki Lirene ma bardzo ładny zapach i jednocześnie jest naprawdę bardzo przyjemny w stosowaniu. Doskonale oczyszcza skórę i rozpuszcza znajdujący się na niej makijaż. Zdecydowanie polecam.
    • Konsystencja
    • Dobrze się pieni
    • Oczyszcza
    • Rozpuszcza makijaż
    • Łatwo się zmywa
    • Nie podrażnia
  • 3 kwietnia 2023 o 14:19
    Delikatny olejek, który rozpuści wodoodporny makeup
    Szukając naturalnych kosmetyków do pielęgnacji, trafiłam na olejek do demakijażu Lirene Dermoprogram #waterless. Zdecydowałam się go wypróbować, ponieważ miałam dość kosmetyków, które szczypią w oczy i pozostawiają tłuste plamy na twarzy. Po kilku tygodniach regularnego stosowania olejek stał się moim ulubionym produktem do oczyszczania twarzy. -> Nie szczypie w oczy i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze -> Świetnie rozpuszcza makijaż, nawet ten wodoodporny, a także oczyszcza skórę z zanieczyszczeń -> Używam go jako pierwszego etapu oczyszczania i zawsze jestem zaskoczona, jak łatwo i skutecznie usuwa makijaż -> Skóra po użyciu olejku jest miękka i gładka, a olejek pomaga utrzymać ją nawilżoną -> Jest to produkt przyjazny dla środowiska, ponieważ nie zawiera wody, a opakowanie jest wykonane z materiałów pochodzących z recyklingu
    Wady:
    • mała pojemność
    kaskaw8
    19 lutego 2023 o 11:57
    Polubiłam go
    Polubiłam się z olejkami do demakijażu. Jest to bardzo szybka metoda zmywania makijażu, która usprawnia cały proces, gdy nie zawsze chce się wykonywać wiele kroków w wieczornym rytuale. Na szybko, od niechcenia można pozbyć się makijażu w bardzo skuteczny sposób. Olejek ma bardzo lekką, wodną konsystencję. Jest nieco bardziej wodnisty od tego z Balea. Nie przeszkadza to jednak w bardzo dobrym oczyszczaniu skóry. Jak dla mnie, olejek Lirene nieco lepiej domywał makijaż niż ten wspomniany wcześniej produkt. Kosmetyk Lirene lekko pachnie, jednak to w żadnym wypadku nie przeszkadza przy oczyszczaniu skóry oraz oczu. Olejek nie szczypie i nie podrażnia. Nie zauważyłam również, żeby powodował niedoskonałości. Olejek z Lirene jest nieco droższy od Balei, jednak w promocji można do dorwać w podobnej cenie i jest to naprawdę dobry deal! Dodatkowo jest to wydajny produkt, który nie kończy się tak szybko, jak lekka konsystencja mogłaby na to wskazywać. Jest to dla mnie świetny kosmetyk, do którego z pewnością wrócę.
    Zalety:
    • skutecznie zmywa makijaż
    • nie podrażnia skóry
    • nie szczypie w oczy
    • nie pozostawia „mgły” na oczach
    • wydajny
    • nie zapycha
    • dobra cena
    • łatwo dostępny
    Medea05
    2 lutego 2023 o 15:53
    Dobry, ale nieidealny
    Ile z Was słyszało o ujędrniającym olejku do demakijażu? Ja przez długi czas słyszałam o takich do ciała, a tu się okazuje, że do twarzy też mamy! A mowa o olejku do demakijażu “Jestem Eco Waterless” od marki @lirene Olejek zakupiłam z ciekawości, zniechęcona nieco Balea - szukałam czegoś, co będzie miało przyjemniejszy zapach. I to na pewno się zgadza;) W składzie mamy: =>Różę pustyni - neutralizuje wolne rodniki, redukuje utratę wody =>Olej z agawy - doskonale nawilża, ujędrnia i odżywia skórę =>Olej z passiflory -regeneruje i łagodzi oraz wiele innych roślinnych olejów. A jak jest w użyciu? ????Przyjemnie pachnie, delikatnie, kwiatowo - przyjemniejszy w użyciu niż Balea ????Nieco lepiej zmywa makijaż niż Balea, ALE wciąż ciężko domyć wodoodporny makijaż w 100% ????Dość rzadka konsystencja, co z jednej strony robi olejek wydajnym, bo lepiej się go rozprowadza po twarzy zużywając mniej produktu, ale z drugiej strony łatwiej się wylewa z dłoni próbując przenieść go na twarz. Minusy? ❌Olejek jest dwa razy droższy niż np. Balea. Owszem, zmywa makijaż trochę lepiej, lepiej pachnie, przyjemniej się rozprowadza - ale jednak cenowo średnio ❌ja żadnego efektu ujędrnienia nie widzę i nie bardzo wierze w to, aby kosmetyk, który po chwili zmywam mi jakoś bardzo wpływał na ujędrnienie skóry. Tak, nie wysusza, ale to tyle Lubię ten olejek, chętniej po niego sięgam niż po Balea . Ale jednak wciąż szukam czegoś, co zastąpi mi Clinique Take The Day Off, a bedzie duzo duzo od niego tańsze. Ten produkt jeszcze nie jest tym, czego szukam.