Kremy uniwersalne

Tołpa
tołpa. authentic krem nawilżona skóra, 40 ml

• 2 maja 2025 o 19:03
    Rozczarowanie
    Kupiony na promocji na kilkanaście złotych. Kiedyś bardzo lubiłam produkty Tołpy, ale teraz mało co mi się sprawdza. Potrzebowałam zwykłego nawilżającego kremu, tutaj zachęcił mnie skwalan, który miałam nadzieję wesprze moją barierę hydrolipidową skóry. Używam codziennie wieczorem, po retinolu / kwasie azaleinowym / kwasach, co tam akurat wypadnie. Cieszył mnie krem z krótkim składem, bez zbędnych substancji, żeby własnie nie interferowały z innymi kosmetykami. Po pierwsze konsystencja kremu jest tragiczna. Ciężko jest go rozsmarować, cały czas zostawia białe ślady, a nie jest to nawet jakaś ciężka formuła. Im bardziej staram się go rozsmarować, tym mam wrażenie że go ścieram z twarzy. Nie przynosi żadnej ulgi po nałożeniu, przyjemnego wrażenia nawilżenia i ochrony skóry. Nie czuję żeby coś robił. Mam cerę trądzikową, nie wysypało mnie po nim, nie podrażniło, ale co to za zaleta, jak krem nawilżający słabo nawilża. Postaram się go już zużyć do końca, ale nie kupię ponownie
  • 17 kwietnia 2025 o 10:32
    Nic specjalnego
    Szczerze zwykły krem. Jakoś bardzo nie nawilża jedyny plus to to że lekki. Mam cerę trądzikową i fakt nie wysypał mnie wiec dobrze. Myślę że w tej cenie znajdzie się o niebo lepsze produkty.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Bezzapachowy
    • Łatwa dostępność
    Wady:
    • Zwykły krem nic specjalnego
    byklau
    10 kwietnia 2025 o 22:53
    Zwyklak
    Całkiem w porządku krem alw raczej na lato, w zimę nie daje rady z sucha skórą. Zapach prawie nie wyczuwalny, fajje opakowańie, precyzyjne wyciskanie na plus. Poręczne opakowanie łatwo zabrać w podróż.
    Good7x
    7 kwietnia 2025 o 18:52
    Intensywne nawilżenie!
    To doskonała pielęgnacja dla skóry, która potrzebuje intensywnego nawilżenia. Już po pierwszym użyciu skóra staje się wyraźnie gładsza, a z dnia na dzień bardziej sprężysta. Krem ma lekką, bezzapachową formułę, która szybko się wchłania, nie obciążając skóry. Pomaga odbudować naturalną barierę ochronną, zapewniając długotrwałe nawilżenie przez cały dzień.
    Zalety:
    • Intensywnie nawilża już po pierwszym użyciu
    • Poprawia elastyczność i gładkość skóry
    • Lekka formuła, która nie obciąża
    • Bezzapachowy, idealny dla wrażliwej skóry
    • Wspomaga odbudowę naturalnej bariery ochronnej skóry
  • 21 lutego 2025 o 20:33
    Na pewno bezpieczny!
    Kupiłam ostatnio moje drugie opakowanie tego produktu i mogę powiedzieć że to mój ulubiony krem na noc! Krem bardzo dobrze nawilża i najważniejsze nie uczula ani nie podrażnia. Mam cerę suchą, podatną na uczulenia i z tendencją do podrażnionej bariery hydrolipidowej i ten produkt idealnie mi się sprawdza. Krem jest bardzo lekki i szybko się wchłania pozostawiając efekt matowej twarzy. Po nocy budzę się z promienną i odżywioną cerą! Zawsze gdy mam podrażnioną skórę sięgam po ten krem, bo przy okazji świetnie łagodzi. Jedynymi minusami to delikatne uczucie ściągnięcia skóry po nałożeniu kremu i bielenie się. Ogólnie mówiąc poleciłabym go każdemu! Pomimo, że krem jest nie drogi, jest bardzo dobry!
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • szybko się wchłania
    • łagodzi podrażnienia
    Wady:
    • pozostawia uczucie ściągnięcia
    • bieli się