Emulsje, esencje i boostery

Tołpa Authentic, Mgiełka-booster `Nawilżona skóra`

Tołpa Authentic Mgiełka-booster Nawilżona Skóra 75ml

• 9 lutego 2025 o 17:48
    Nigdy więcej
    Próbowałam dać jej szansę kilka razy, ale niestety nic specjalnego nie robi. Ostatecznie zużyłam ją po depilacji, bo miała delikatne działanie łagodzące. Psiknięcie bezpośrednio na skórę było nieprzyjemnie chłodzące, a latem dodatkowo zostawiała lekkie uczucie klejenia. Nie wrócimy do siebie.
  • 27 stycznia 2024 o 21:30
    Totalna porażka
    Całkiem lubię kosmetyki marki Tolpa więc liczyłam, że tam mgiełka okaze się przy mojej skłonnej do przesuszenia cerze hitem. Jednak ciężko używać produktu, który dosłownie leje się jak z węża. Dozowanie niczym nie przypomina mgiełki. Nie jest to przyjemne, wręcz straszne. Zaczęłam więc aplikować ten produkt na rękę, a potem na twarz. Wtedy okazało się, że kosmetyk strasznie się pieni. Ta piana jest irytująca, klejąca się... No już dawno nie miałam tak słabego kosmetyku do twarzy. Zapach tej mgiełki również pozostawia wiele do życzenia. Działanie jest lekko wyczuwalne, tzn czuję lekkie nawilżenie po aplikacji, ale sama aplikacja jest tak nieciekawa, że nie polecam. Dodatkowo, szybko się kończy, choć w tej sytuacji to raczej plus.
    Zalety:
    • Brsk
    Wady:
    • Pieni się
    • Atomizer leje produkt zamiast rozpylać mgiełkę
    • Nieprzyjemnie pachnie
    • Jedynie lekko nawilża
    • Szybko się kończy
  • 2 kwietnia 2023 o 11:03
    Pierwsze rozczarowanie marką Tołpa, zamiast nawilżenia skóry pojawia się uczucie napięcia.
    Podczas Rossmannowskiej promocji kupiłam zestaw krem do twarzy z linii authentic, który stosuje od lat oraz do kompletu mgiełkę. Poręczna, lekka buteleczka z bezbarwnego plastiku przez którą widać zużycie produktu, pojemność 75 ml, formuła bez mikroplastiku, 98% składników pochodzenia naturalnego, osiem składników, mgiełka jest hipoalergiczna, bezzapachowa -wydawała się być idealną propozycją dla mojej przesuszonej skóry, wrażliwej i skłonnej w tym czasie do alergii. PAO standardowe dla marki 3 miesiące od daty pierwszego otwarcia. Dodatkowo zabezpieczone kartonikiem z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu tak samo jak na buteleczce. Atomizer działa jak chce, mianowicie raz działa, raz nie... minusem wielkim jest brak możliwości spryskania twarzy, produkt strasznie się pieni i bąbli. Postanowiłam spróbować aplikować booster na dłoń po czym wklepać w twarz, pomysł okazał się dobrym rozwiązaniem. Aplikacja w ten sposób szła szybko i sprawnie. Niestety booster okazał się być nie wystarczający dla mojej przesuszonej skóry. Jedyny plus to chwilowe ukojenie i chłodzenie. Efekt nawilżenia był znikomy i szybko mijał, twarz była ściągnięta. Serum okazało się wydajne, stosowałam dwa razy dziennie, nigdy nie używałam jako mgiełki na makijaż więc nie wypowiem się na temat czy odświeża lub niszczy makijaż.
    Zalety:
    • dobry naturalny skład w 98%
    • w skład boostera wchodzi 8 składników
    • formuła bez mikroplastiku
    • produkt odpowiedni dla wegan
    • urocza, minimalistyczna szata graficzna opakowania
    • wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu zostały podane
    • poręczna plastikowa bezbarwna buteleczka z atomizerem
    • widać zużycie produktu
    • pojemność idealna do torebki 75ml
    • standardowe PAO 3 miesiące od daty pierwszego otwarcia
    • buteleczka wykonana z materiałów z recyklingu i nadająca się ponownie do recyklingu
    • polska marka Tołpa
    • cena, a i tak często są promocje
    Wady:
    • znikomy efekt nawilżenia skóry suchej i wrażliwej
    • strasznie się pieni
    • atomizer działa jak chce
    • kartonik uważam za zbędny
  • 6 marca 2023 o 11:43
    Nic specjalnego nie robi.
    Zużyłam całą ale nie kupię jej ponownie. Nie zauważyłam znaczącej różnicy podczas jej używania. Dołączyłam ją do codziennej pielęgnacji. Zapach delikatny, troszkę się jakby pieniła na twarzy… Duży jej minus to niezbyt udany atomizer, który zamiast tworzyć delikatną mgiełkę- psikał mocno punktowo i dużymi kroplami. Musiałam rozsmarowywać go dłońmi.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Nieudany atomizer
    brendi
    28 lutego 2023 o 13:13
    Ta mgielka nie jest niezbędna, ale miło się jej używa. Efekty? Minimalne
    To mgiełka/tonik, którą używam po umyciu buzi. Pojemność jest mała i przez to mgiełka szybko się kończy. Mam cerę mieszaną i po jej umyciu odczuwam dyskomfort i uporczywą suchość. Mgiełka łatwo i dobrze się aplikuje. Wystarczy wklepać produkt palcami i błyskawicznie się wchłania. Cera nie jest po tej mgiełce idealnie nawodniona ani nawilżona, ale czuć że jest mięciutka, świeża i jędrniejsza. Stosuję ten produkt zamiennie z tonikami i jest dla mnie uzupełnieniem pielęgnacji. Zapewne nie jestem w stanie ocenić jej działania ani efektów choć sam produkt jest "sympatyczny" i chętnie po niego sięgam. Nie kupię tej mgiełki ponownie, bo nie widzę większego sensu jej stosować. Myślę, że lepiej kupić dobre serum nawilżające.
    Zalety:
    • łatwa i przyjemna aplikacja
    • szybko się wchłania, nie klei się i nie pozostawia tłustego filmu
    • buzia jest miękka, miła w dotyku, gładka i jędrna
    • daje uczucie świeżości
    Wady:
    • bardzo mała pojemność
    • dość drogi produkt