Płyny do kąpieli

Tołpa Spa Detox, Energizująca kąpiel borowinowa `Rytuał dobrej energii`

Sana50
    3 września 2024 o 12:09
    Całkiem ciekawy produkt
    Ostatnio szukałam czegoś wyjątkowego, co urozmaiciłoby moje wieczorne rytuały kąpielowe. Przyznam, że lubię eksperymentować z różnymi kosmetykami, więc tym razem postanowiłam wypróbować Tołpa Borowina Żel do Kąpieli. Nie wiedziałam, czego się spodziewać, ale byłam pozytywnie zaskoczona! Zacznijmy od tego, że produkt naprawdę zmienia kolor wody! To niby drobny szczegół, ale dodał całej kąpieli nieco magii. Woda stała się delikatnie zabarwiona, co sprawiło, że czułam się jakbym relaksowała się w luksusowym spa, a nie we własnej łazience. Jeśli chodzi o zapach, to od razu przypadł mi do gustu. Jest wyczuwalny, ale nie nachalny. To połączenie naturalnych olejków eterycznych, które otulają ciało przyjemnym aromatem, dodając energii i poprawiając nastrój. Czułam, jak stres dnia codziennego powoli odpływa, a ja mogłam się skupić na regeneracji. Opakowanie to również duży plus. Wygodna butelka ułatwia dozowanie, a jej estetyczny design idealnie wpasowuje się w wystrój mojej łazienki. Co więcej, żel ma dość wodnistą konsystencję, lekko żelową. Po kąpieli, moja skóra była widocznie oczyszczona, wygładzona i odżywiona. Dzięki zawartości gliceryny i olejku rozmarynowego, czułam, że moja skóra jest nie tylko nawilżona, ale i dobrze zadbana Podsumowując, jestem bardzo zadowolona z tego zakupu! Żel do kąpieli Tołpa Borowina to nie tylko produkt, który spełnia swoją podstawową funkcję oczyszczania skóry, ale także zapewnia całościowe doświadczenie relaksacyjne. Jeśli szukasz czegoś, co wzbogaci Twoje kąpielowe rytuały i zadba o Twoją skórę, to z całego serca polecam!
    Zalety:
    • działanie
    • ciekawy zapach
  • 31 grudnia 2023 o 14:18
    Fajny umilacz do kąpieli
    Płyn nie jest ani gęsty, ani rzadki, ma ciemny kolor, który w zależności od ilości wlania do wanny barwi ją mniej lub bardziej intensywnie (od kolory brązowego do takiego słomkowego). Zapach dla mnie energizujący, co się sprawdza w obietnicy producenta - wczuwam trochę cytrusowych nut, może mylnie, ale dla mnie to jest świeży zapach. Ciało po kąpieli nie jest przesuszone, ładnie nawilżone, nie ma żadnych plam na ciele po użyciu go. Czy produkt oczyszcza? No chyba nie taka jego rola, więc nawet w tej kategorii go nie będę oceniać. Produkt nieco barwi wannę, więc po umyciu się konieczne jest mocne przemycie wanny, by nie zostały smugi. Wydajność poprawna, starczył na kilka kąpieli, umilił relaks w wannie. Butelka mogłaby być ciut lepsza - fajnie, bo widać ile produktu zostało, ale po aplikacji do wanny, resztki, które zostały w podajniku wylewają się na zewnątrz brudząc kafelki - no niby da się umyć, ale jednak nieestetycznie to wygląda.
    Zalety:
    • odpowiednia konsystencja
    • ładny, energizujący zapach
    • nie przesusza ciałą
    • całkiem wydajny produkt
    • daje relaks podczas kąpieli
    Wady:
    • można poprawić odrobinę opakowanie
    • trochę barwi wannę (na szczęście nie na stałe, da się zmyć)
  • 2 czerwca 2023 o 11:45
    Świetny
    Wybitny produkt. JAK GO UŻYWAM Używam go dodając odrobinę do kąpieli, kiedy potrzebuję silnej regeneracji: podczas choroby, kontuzji, w ciężkie i stresujące dni. Dolewam go do wanny odrobinę, żeby poczuć zapach borowiny i żeby lekko zabarwił wodę (oprócz tego dodaję do kąpieli bezbarwną sól i bezbarwny płyn dający pianę). Mimo małej ilości w wannie, kąpiele z tym płynem niesamowicie relaksują i odprężają. Oczywiście jeśli nie szkoda Wam pieniędzy, możecie śmiało dolewać do wody więcej tego płynu, wtedy będzie jeszcze bardziej odprężający. KOLOR, ZAPACH, OPAKOWANIE Płyn jest ciemnobrązowy, raczej rzadki. Intensywnie pachnie torfem/borowiną (to ziemisto-leśny, wilgotny, jesienny zapach, który czuć październikowym porankiem w górach). Nie wytwarza piany. Barwi wodę na brązowy kolor, a przy małych ilościach na kolor słomkowy ;) CENA, WYDAJNOŚĆ Kosztuje kilka razy więcej niż inne produkty do kąpieli, a buteleczka, w której się znajduje, jest naprawdę mała. Z jednej strony opłaca się, bo jest wydajny. Bardziej przypomina koncentrat niż typowy płyn do kąpieli i wystarcza na długo (ja mam go już kilka lat, ale nie używam go podczas każdej kąpieli). No i jego zapach, konsystencja, działanie, są wyjątkowe na tle innych produktów do kąpieli w drogeriach. Z drugiej strony nie opłaca się, bo nie da się ukryć, że prawdziwa, sanatoryjna kąpiel w borowinie to nie jest. Każdy, kto choć raz w życiu był w prawdziwym sanatorium, uzna ten płyn za straszne zdzierstwo. Gdybyśmy chcieli z niego zrobić kąpiel, która przypomina prawdziwy zabieg z borowiną, musielibyśmy wlać do wanny praktycznie całą butelkę naraz, a efekt nadal nie byłby aż tak intensywny jak w sanatorium. PODSUMOWANIE Polecam, ale tylko, jeśli stać was na taki wydatek i lubicie oraz doceniacie niestandardowe kosmetyki.
    Zalety:
    • zapach prawdziwej borowiny
    • relaksuje, odpręża, poprawia satysfakcję z kąpieli
    • daje namiastkę zabiegu z borowiną w sanatorium
    • piękny kolor prawdziwej borowiny (nie barwi wanny)
    • przyjemna konsystencja rzadkiego koncentratu
    • wygodna w użyciu butelka z solidnym zamknięciem
    • wydajny
    • polska firma z tradycjami, której produkty kupuję od lat
    Wady:
    • to tylko dodatek do kąpieli, nie barwi wody, nie robi piany
    • gdybyśmy chcieli go używać w ilości, która zapewni namiastkę prawdziwej kąpieli z borowiną w sanatorium, zgodnie z zaleceniami producenta musielibyśmy wlać do wanny pół opakowania, więc kosmetyk wychodziłby bardzo drogo
    Ganette
    10 listopada 2022 o 22:33
    Uwielbiam, relaksuje i odpręża...
    Uwielbiam produkty Tołpa z borowiną. Płyn kupiłam robiąc zakupy na stronie Tołpa razem z innymi kosmetykami z borowiną. Brązowy płyn zamknięty w przezroczystej butelce z minimalistyczną etykietą. Bardzo wode, ma mocno ziołowy zapach, który bardzo mi się podoba. Nie drażni i nie przytłacza, pięknie unosi się w łazience. Mała pojemność butelki starcza na bardzo długo, jest bardzo wydajny, już mała ilość wystarczy do średniej wielkości wanny i naprawdę daje radę, bo dość mocno pachnie. Wystarczy mi kilka minut w takiej kąpieli żeby się odprężyć i żeby polepszyl mi się nastrój. Skóra po kapieli jest miękka i nawilżona, ale najważniejsze jest działanie odprezajace. Uwielbiam stosować wieczorem po ciężkim dniu. Polecam serdecznie każdemu kto lubi dość ziołowe aromaty.
  • 17 sierpnia 2022 o 10:10
    Przyjemne odprężenie.
    Płyn kupiłam w Rossmannie. Opakowanie to prosta i niewyróżniająca się z tłumu przezroczysta butelka wypełniona ciemnym płynem. Dzięki temu, że butelka jest przezroczysta możemy kontrolować ilość płynu. Pośrodku butelki znajduje się szeroka fioletowa naklejka ze wszelkimi niezbędnymi informacjami oraz figurką szczęśliwej kobiety (zapewne wychodzącej świeżo z wanny po kąpieli w tym płynie). Zakrętka jest z klapką pod którą znajduje się dziurka przez którą można nalewać płyn, jednak wolę po prostu odkręcić całość i wlać płyn do wanny, gdyż jest to wygodniejsza forma niż "sikanie" przez małą dziurkę. Płyn ma brunatną barwę, która również barwi wodę, ale nie jest to żaden problem, tym bardziej, że bez problemu spłukuje się z wanny, nawet czystą wodą i nie pozostawia śladu. Zapach jest z gatunku ziołowych, lekko korzennych, gorzkawych, ale jest przyjemny i nie odstręczający. Pozwalający się przyjemnie zrelaksować. Płyn lekko spienia wodę, ale o dziwo nie wytwarza dodatkowej, nadmiernej piany przy włączeniu hydromasażu, więc w mojej ocenie można go bezpiecznie stosować także w jacuzzi. Kąpiel jest przyjemna i relaksująca. Czuję się po niej lekka i odstresowana. Produkt nie pielęgnuje skóry, ale także jej nie wysusza jak część płynów do kąpieli, więc dla mnie to plus. Podsumowując - całkiem przyjemny odprężający płyn o naturalnym składzie, dobrej polskiej firmy. Nie wiem czy wrócę, gdyż lubię testować nowości, ale nie wykluczam tego.
    Zalety:
    • przyjemnie odpręża
    • nie wysusza skóry
    • naturalny skład
    • można stosować w wannie z hydromasażem
    • nie brudzi sanitariatów