Olejki do włosów

Montibello Gold Oil Essence The Tsubaki Oil Olejek przeciw starzeniu się włosów

hairstore.pl
Montibello Gold Oil Essence The Tsubaki Oil Olejek przeciw starzeniu się włosów 30ml
Montibello Gold Oil Essence Olejek Tsubaki 30ml

• 19 marca 2024 o 18:43
    Gdyby nie ta cena...
    Szczerze mówiąc to naprawdę dobry produkt, szkoda tylko, że cena jest na tyle konkretna, że się człowiek dwa razy zastanowi zanim kupi. Jest całkiem wydajny, włosy po nim są sypkie, błyszczące, łatwo się rozczesują. Dodatkowo ma przepiękny zapach i nie sprawia, że włosy są tłuste i przeciążone. Sądzę, że to kosmetyk z wyższej półki, bo samej mi polecił go fryzjer, dlatego też ma super działanie, ale też zacną cenę. Na szczęście jest opcja zakupu mniejszej pojemności na testy, dla kogoś kto nie chce inwestycji w ciemno większej sumy.
    Miroku
    24 kwietnia 2023 o 21:17
    Tylko jako doraźny upiększacz
    Szukając idealnego serum do końcówek włosów postanowiłam porwać się na coś z nieco wyższej fryzjerskiej półki. Olejek Montibello podpatrzyłam u swojej fryzjerki, stwierdziłam, że skoro po wyjściu od niej mam ładne i gładkie włosy to spróbuję. I jeśli chodzi o doraźny efekt upiększający to wszystko jest dobrze-olejek wygładza włosy i dociąża tak, że fryzura ładnie się układa, dodaje też wizualnie blasku. Czyli robi wszystko to co powinny robić takie silikonowe sera-one nie regenerują, nie naprawiają zniszczonych włosów, a także nie leczą ich problemów. Po prostu wygładzają silikonową bombą z jakimśtam dodatkiem olejków i ewentualnie kapką protein. Zapewniają doraźny efekt wow gdy chcemy, aby nasze włosy wyglądały ładnie oraz błyszcząco. Gorzej jest z drugą rolą jaką dla mnie mają odgrywać silikonowe sera. Chodzi o ochronę przed zniszczeniami. Silikony dobrze dozowane oraz stosowane z głową są moimi włosowymi sprzymierzeńcami, dzięki ich systematycznemu oraz rozsądnemu używaniu od lat nie mam problemów z rozdwajaniem czy łamliwością końcówek. Tymczasem przy codziennym stosowaniu olejku Montibello zauważyłam, że po jakimś czasie pojawiło się kilka rozdwojeń, zaś sama kondycja końcówek szybko spadła-niby są miękkie i wyglądają dobrze, ale szybciej robią się nieco suche i się plączą. Nałożony w rozsądnej ilości na same końcówki nie obciąża ich oraz nie przetłuszcza co jest dla mnie istotne-mam ciężkie, podatne na obciążenie włosy przetłuszczające się. Jednak by nałożyć tę rozsądną ilość to muszę się nieźle namęczyć z opakowaniem. Mam mniejszą buteleczkę bez dozownika przez co zawsze mam problemy z dozowaniem olejku-nie umiem wylać go tak by mi nie chlusnęło za dużo. Jak na złość nie pasuje do tego opakowania żadna pompka z dwóch innych ser, które mam w zapasie. Zapach-delikatny, jakby lekko różany, dla mnie całkiem neutralny ze względu na krótkie utrzymywanie się we włosach.
  • 9 kwietnia 2023 o 12:01
    Nr 1
    Uwielbiam jego różany zapach i działanie. Po umyciu moich niesfornych, blond włosów nakładam ok 2-3 pompki na całość włosów. Następnie je suszę. Olejek ten powoduje, że moje włosy się nie puszą, łatwiej jest je ułożyć i nadać kształt. Włosy po dłuższym stosowaniu są zdrowsze, bardzo przyjemnie w dotyku. Jestem bardzo zadowolona z odkrycia tego olejku. Na pewno go ponownie kupie. Jedną buteleczkę używam i używam już nie pamiętam jaki czas. Jestem stanowczo na tak.
    Zalety:
    • Zapach, działanie,wydajność
  • 26 czerwca 2022 o 12:05
    Cudo!
    Ten olejek wpadł w moje oczy (i w zmysł węchu) podczas wizyty u fryzjera. Moja fryzjerka polecała stosowanie olejku na suche końcówki, dlatego też postanowiłam go kupić. Kupiłam olejek o pojemności 30 ml. Cena jest dość wysoka, bo za małą buteleczkę zapłaciłam ok 30 zł. Niby mała pojemność, ale stosuję regularnie go od pół roku i ubyło zaledwie 1/8 buleteczki. Olejek jest bardzo wydajny. Dodatkowym atutem jest fakt, że nieziemsko pachnie i długo utrzymuje się na włosach. Olejek fantastycznie regeneruje i scala rozdwojone końcówki. Olejek można stosować zarówno na mokre jak i suche włosy. Polecam wypróbować olejku w dwojaki sposób, a następnie zdecydować o sposobie używania kosmetyku. Kosmetyk jest wart uwagi i przetestowania przez każdą włosomaniaczkę. Na pewno nie będziecie żałowały!
    Zalety:
    • cudowny zapach,
    • regeneruje i nawilża włosy,
    • nie obciąża włosów,
    • wydajny kosmetyk.
  • 11 stycznia 2022 o 18:43
    SZTOS!
    Nie mam pojęcia dlaczego ten olejek nie jest znany, powinien być wychwalany na przeróżnych włosowych blogach, forach i tak dalej. Zacznę od tego, że mam długie, kręcone i wymagające włosy, bardzo gęste i kapryśne. Wypróbowałam mnóstwo olejków a ten wpadł do mojej kosmetyczki zupełnie przypadkowo - osobiście nie znając go bym nie kupiła, ponieważ cena dość wysoka, ok 100zł za 130ml, jednak po pierwszych kilku razach zakochałam się! Buteleczka starcza mi na rok użytkownika, pompka bardzo sprawnie działa, opakowanie ładnie zaprojektowane. Olejek nie obciąża włosów, pachnie tak nieziemsko, że często jestem pytana co to za słodki zapach się za mną unosi. Włosy po olejku "magicznie" się regenerują, nie elektryzują, loki ładnie sie układają w zdrowe pukle. Odpowiada mi w nim wszystko: działanie, zapach, konsystencja, lekka formuła, chociaż z początku może się wydawać dość oleisty i toporny, to taki nie jest! Polecam zainwestować w jeden a porządny olejek.
    Zalety:
    • piękny kolor i zapach
    • bardzo wydajny, 130ml przy długich włosów starcza na rok
    • nie obciąża włosów
    • wizualnie zdrowsze loki
    • nawilżone końcówki
    Wady: