WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Toniki i hydrolaty

Olivia Plum Rozświetlający tonik do twarzy `Halo`

Olivia Plum

• 25 lutego 2024 o 19:23
    Świetnie rokuje, ale uważam że do rozwinięcia pełnych efektów taka buteleczka raczej nie wystarczy.
    Recenzowany kosmetyk wraz z serum tej samej linii otrzymałam w prezencie. Marka Olivia Plum nie jest zbyt popularna, ale wcześniej już miałam z nią styczność, bo stosowałam serum nawilżające Drip. Mam cerę mieszaną, przetłuszczającą się w strefie T. Mam trochę przebarwień na twarzy, a na policzkach są widoczne naczynka . Serum Halo występuje w dwóch objętościach, mniejsza 30 ml, albo większa 100 ml. Większą objętość można zakupić w wersji z pompką, albo bez. Całe szczęście mam tę bez pompki, nie chciałabym aby kwas glikolowy dostał mi się do oczu. Butelka jest szklana z minimalistyczną szatą graficzną. Dodatkowo mamy papierowe pudełko. Tonik ma żółty kolor i nieco specyficzny, chemiczny zapach. W składzie znajdziemy 5%kwas glikolowy, hydrolat aloesowy i oczarowy, D-panthenol i ekstrakt z żeń-szenia. Kosmetyk stosowałam zgodnie z zaleceniami producenta, czyli 2, max 3 razy w tygodniu. Początkowo nanosiłam go za pomocą wacika, potem zaczęłam wklepywać go rękami. Ze względu na strefę mieszaną, tonik aplikowałam głównie w strefie T, suche obszary twarzy starałam się pomijać. Początkowo wyczuwałam pieczenie i lekkie zaczerwienienie, ale skóra szybko się przyzwyczaiła. W przypadku kosmetyków z kwasami należy zadbać o odpowiednią ochronę przeciwsłoneczną! Tonik jest bardzo wydajny, używam go już 3 miesiąc i mam jeszcze jakieś 2/3 butelki. Po tym czasie zauważyłam lekkie rozjaśnienie przebarwień, wyrównanie kolorytu skóry i lekkie ściągnięcie porów na nosie i w jego okolicach. W połączeniu z serum z tej samej linii nasza cera wygląda na zdrową i promienną. Uważam, że kosmetyki o działaniu rozjaśniającym i wygładzającym potrzebują sporo czasu na pełne rozwinięcie swojego działania, ale powiem Wam, że jak na dwa miesiące stosowania zapowiada się bardzo obiecująco ! Pomimo faktu, że zapach okrutnie mnie męczy sięgnę po niego ponownie, bo widzę że warto!
    Zalety:
    • wegańska formuła
    • ładny, bogaty skład
    • ekologiczne opakowanie
    • bardzo wydajny
    • rozjaśnia i ujednolica cerę
    • wygładza
    • rozświetla
    Wady:
    • początkowo może podrażniać i szczypać
    • brzydko pachnie
    • cena regularna jest dosyć wysoka
    Bartala
    8 sierpnia 2022 o 14:40
    Tonik wart polecenia
    Trafiłam na niego trochę przypadkiem, nie sądziłam, ze tonik może zdziałać jakieś cuda na twarzy, szczególnie, że nigdy jakoś nie przykładałam uwagi do jego rodzaju i traktowałam go jako raczej domknięcie pielęgnacji niż coś co ma istotnie zmienić moją cere. Nie zawiodłam się na nim, jego działanie mnie wręcz zaskoczyło. Tonik świetnie przygotowuję skórę na przyjęcie kosmetyków. NIe stosuję go często, bo zaledwie 2-3 razy w tygodniu, ale zauwazyłam, ze od czasu od kiedy wdrożyłam go do pielęgnacji, kremy i sera lepiej się wchłaniają a ich działanie jest bardziej dogłebne. Jest mega wydajny, nie wiem na ile mi starczy ale pewnioe na dobrych kilka miesięcy. Nie wysusza, nie uwrażliwia skóry. Można stosowaać latem, aczkolwiek polecam wdrożyć w ciągu dnia filtr. Naprawdę wart polecenia!
    Cheza01
    21 lutego 2022 o 14:39
    Efekt Halo
    Tonik Halo od Olivia Plum już zużyty, zatem mogę napisać o nim parę słów. Halo to kwasowy tonik rozświetlający, zawierający 5% kwas glikolowy, a do tego hydrolat aloesowy i oczarowy, ekstrakt z zeńszenia i d-panthenol. Dostępny jest w dwóch pojemnościach: mini (30 ml) oraz standardowej (100 ml) w szklanej butelce bez atomizera (na szczęście, zawsze mógłby się znaleźć ktoś, kto prysnąłby sobie kwasem w oczy ;) ). Stosowałam go na noc, bezwacikowo, wklepując w twarz. W pierwszych sekundach po aplikacji skóra może troszkę szczypać, ale to uczucie szybko mija. Nie czekałam długo aż się wchłonie, od razu aplikowałam na niego serum i krem. Opinia po 2 miesiącach używania co drugi dzień: Dosyć szybko zauważyłam efekt rozświetlenia skóry, a jeszcze szybciej jej wygładzenia. Już po tygodniu skóra była miękka, gładka, chyba też bardziej napięta. Mi zależało przede wszystkim na rozjaśnieniu przebarwień. Tu nie widzę wielkiej różnicy w stosunku do tego, co było przed rozpoczęciem stosowania, choć może 2 miesiące to zbyt krótki okres na takie obserwacje. Czy warto go kupić? Zdecydowanie tak! Jest wydajny i na prawdę szybko i konkretnie wygładza, nie podrażnił mojej naczynkowej skóry, nie przesuszył jej nadmiernie. Pamiętajcie jedynie o dbaniu o płaszcz hydrolipidowy w czasie stosowania toniku kwasowego i obowiązkowo o wysokiej ochronie SPF.
    • działanie
  • 3 stycznia 2022 o 12:12
    Cudo dla cery trądzikowej!
    Ze względu na moją delikatną skórę, tonik używam tylko w strefie T (czoło, nos, broda) raz w tygodniu. Po nałożeniu, przez krótki czas odczuwałam delikatne szczypanie. Za pierwszym razem moja skóra delikatnie się zaczerwieniła, lecz jest to kwestia przyzwyczajenia. Delikatnie napina skórę i daje efekt pięknego rozświetlenia. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam, że niedoskonałości zaczęły się pojawiać rzadziej, a skóra jest bardziej wygładzona i nawilżona. W przesyłce otrzymałam też brokatową maseczkę na oczy. Muszę przyznać, że jest to świetny produkt, gdy wracam zmęczona do domu po całym dniu pracy. Siadam z herbatką, nakładam maseczkę i się relaksuję. Polecam! Pełna recenzja znajduje się na moim instagramie - @kosmetykinaturalne_recenzje. Zapraszam serdecznie!
    Zalety:
    • rozświetla
    • nawilża
    • wygładza
    • skład
    • napina skórę
    • zmniejsza niedoskonałości
    Wady:
    • na początku może delikatnie podrażniać
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 13 grudnia 2021 o 14:50
    Dobry
    Polubił się z moją wrazliwą cerą. Nie jest to pierwszy tonik z kwasem glikolowym, jaki używam. Wcześniej próbowałam podchodzić do toniku ordinary 7%, ale za każdym razem miałam duży wysyp na twarzy. Przy Olivia plum tego wysypu na szczęście nie mam. Goi stany zapalne, wyblakły u mnie zaczerwienienia, pory są mniej widoczne. Szczególnie dobre rezultaty widzę na dekolcie.