Mleczka do demakijażu

AA Pure Derma, Kojące mleczko do demakijażu

• 19 lipca 2024 o 9:06
    Nie polubiłam go
    U mnie ten produkt totalnie się nie sprawdził i czekam tylko aż go w końcu skończę. Największym minusem dla mnie jest to ,że niezbyt dobrze domywa mój makijaż, a malując się na codzień wolę sprawnie i bezproblemowo go zmywać a z tym mleczkiem trzeba się trochę napracować szczególnie w okolicach oczu. I skoro już mowa o okolicach oczu to właśnie działa piękąco, powoduje łzawienie. Na skórę twarzy działa dość dobrze, z podkładem, pudrem daje sobie radę. Działa łagodząco, lecz do makijażu oczu się nie nada. Wizualnie bardzo ok, wygodna buteleczka z przyjemną kolorystyką, ale to za mało aby zakupić je ponownie.
  • 28 kwietnia 2024 o 10:41
    Raczej poszukam czegoś innego
    Dość słabo radzi sobie ze zmywaniem makijażu w porównaniu do innych mleczek, jakie testowałam, nie wspominając o płynach micelarnych czy nawet oleju jojoba. Mimo zapewnień, że produkt nadaje sie do zmywania makijażu całej twarzy- nie radzę używać do makijażu oka: podrażnia i pewien czas musicie pochodzić z zamglonymi od produktu oczami, bo inaczej nie da sie zmyć rzęs. Nawet mleczko do demakijażu garniera lepiej sie sprawdza. Brak zapachu, jeśli komuś na tym zależy to jest to plus, ja nic do zapachów nie mam. Mimo kuszącej ceny, osobiście poradzę poszukać dalej. Producent kusi "krótkim składem" ale to pic na wodę- nie chodzi o długość składu, a o to co w nim jest. Przykładem mogą być hydrolaty niektóre- woda z róży+ kilka konserwantów. Krótki? Krótki. Tych dłuższych składów za to też nie ma co sie bać za samą ilość składników, bo można po prostu dać wiele ekstraktów, olejki czy inne ciekawe substancje i już więcej pozycji w składzie.
    Zalety:
    • Delikatne
    Wady:
    • Zdecydowanie słabsze zmywanie makijażu od wielu produktów
    • Po zmyciu makijażu oka: mgła w oczach przez jakiś czas, troche podrażnia
  • 6 stycznia 2024 o 15:49
    Mleczko, które polubiłam od pierwszego użycia. Bardzo dobrze nawilża skórę wokół oka, co dla mnie jest dość istotne.
    Odkąd się maluje, to używam zawsze różnego rodzaju mleczek do demakijażu, czy to w postaci typowego mleczka czy to w postaci płynu. Przez moją twarz przeszlo ich wiele, ale nie zawsze były to produkty, które by mnie zachwyciły. Z tym kosmetykiem było nieco inaczej. Polubiłam go od razu, od jakiegoś czasu zaprzyjaźniłam się z firmą AA i coraz więcej ich produktów wybieram. Skupię się teraz nieco na AA Pure Derma. Opakowanie Kosmetyk zamknięty jest w 200 ml, plastikowej, twardej buteleczce. Ma kolor biały, z dodatkiem pięknego różu. Zamknięcie typu klik, masywne jak opakowanie, nie ma szans na zepsucie czy oderwanie. Na etykiecie znajdziemy kilka ciekawych informacji na temat produktu. Kilka z nich przytoczę. Kosmetyk składa się z 14 składników, które pochodzą w 98% składników pochodzenia naturalnego. Skład jest przyjazny dla skóry, przede wszystkim znajdziemy tam pozycje, które wpływają na nawilżanie i wygładzanie skóry. Kosmetyk jest hipoalergiczny, bez kompozycji zapachowych, bez alkoholu, przebadany oftalmologicznie. Dodatkowo jest wegański I nie zawiera mikroplastiku. Konsystencja Mleczko jest białej barwy. Forma wpół gęsta, lejącą się, łatwo wychodząca z opakowania. Jak wcześniej wspomniałam, jest praktycznie bezzapachowe, wyczuwalną jest bardzo delikatna woń kosmetyczna, ale minimalnie. Konsystencja delikatna, lekka. Po nałożeniu na wacik, nie spływa z niego, także praca z nim jest dość przyjemna. Działanie Jest to kojące mleczko do demakijażu. Szczególnie polecane skórze wrażliwej, suchej I odwodnionej. Osobiście mam mieszaną I doskonale też się sprawdza. Mleczko skutecznie usuwa cały makijaż z twarzy i oczu. Każdy rodzaj tuszu, niezależnie ile warstw jest nałożonych, usuwa błyskawicznie. Nie trzeba trzeć, wylewać dużej ilości kosmetyku, zużywać nie wiadomo ile płatków. Schodzi szybko i skutecznie, nawet najmocniejszy i wodoodporny makijaż. Czy szczypie w oczy? Nie. Nie powoduje też łzawienia, w żaden sposób nie podrażnia oka. Nie szkodzi również występującym podrażnieniom na twarzy, wręcz je koi i niweluje. Mleczko nie pozostawia tłustego filmu na twarzy, w miarę szybko się wchłania, rewelacyjnie przygotowuje skórę do dalszego demakijażu czy pielęgnacji. Jest to jeden z niewielu produktów do demakijażu, który tak nawilża skórę wokół oka. Nie jest przesuszona i szorstka, jak czasami miałam przy używaniu innych tego typu produktów. Generalnie Mleczko pozostawia skórę wygładzoną, nawilżoną i miękką. Czy kupię ponownie? Tak, tak I jeszcze raz tak... Nie jest to kosmetyk, do którego powiem ,,nigdy więcej". Ma szansę zostać moim ulubieńcem, póki co lepszego mleczka nie znalazłam. Fantastycznie działa na moją skórę. Nawilża, nie podrażnia, nie powoduje ,,płaczu" podczas zmywania makijażu. Kosmetyk mega wydajny, wystarczy jego niewielka ilość. Ma minimalistyczny skład, ale bardzo bezpieczny. Wątpię, żeby komukolwiek zaszkodził. Bardzo neutralny i nie powodujący bałaganu na skórze.
    Zalety:
    • bezzapachowy, idealny dla alergików
    • ma tylko 14 składników w swym składzie, całkowicie bezpiecznych dla skóry
    • dostępny w drogeriach, cena przystępna, ok 17 zł.
    • praktyczne opakowanie z zamknięciem na klik
    • idealnie usuwa każdy rodzaj makijażu, nawet ten najcięższy i wodoodporny
    • ma delikatną i lekką formułę
    • koi podrażnienia, nawilża skórę, nie odwadnia
    • nie powoduje szczypania czy łzawienia
    Wady:
    • Nie ma wad
    Drogeria Natura
    Nervena
    1 kwietnia 2023 o 22:16
    Bezpieczne, łagodne mleczko
    To mleczko jest łagodne dla skóry, co najważniejsze nie uczula i nie szczypie w oczy. Bezzapachowe, co jest dużym plusem. Posiada bardzo dobry skład, który jest fajnie rozpisany na tylnej etykiecie produktu - każda osoba, nawet taka która nie zna się na składach dowie się z czego zrobiony jest produkt. Cena na promocji przystępna. Jedyny minus jest taki, że mleczko dość słabo zmywa makijaż - trzeba poprawiać kilka razy to samo miejsce, aby zmyć go dokładnie. Mimo wszystko polecam!
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • łagodny
    • hipoalergiczny
    • dobry skład
    • dobre działanie
    Wady:
    • cena regularna
    SandriQ
    7 lutego 2023 o 15:04
    Najlepsze dla skóry nadreaktywnej
    Przy cerze wrażliwej ,naczynkowej,przesuszonej i skłonnej do podrażnień takiej jak moja trudno znaleźć odpowiedni produkt do demakijażu,który spełni oczekiwania i nie pogorszy stanu skóry. Produkt od AA jest hipoalergiczny o formule w 98 % ze składnikami naturalnymi.Jest wegański,nie zawiera kompozycji zapachowej ani kontrowersyjnych składników. Przeznaczony dla skóry suchej,odwodnionej ,wrażliwej. Opakowanie to 200-militrowa plastikowa,nietransparentna butelka zachowana w pastelowej kolorystyce z nakrętką na klik.Można ją bez problemu odkręcić ,aby zużyć resztki kosmetyku.Otwór przez który aplikujemy kosmetyk ma odpowiednią wielkość.Nie ma tutaj możliwości przelania czy zmarnowania.Opakowanie jest bardzo dobrze opisane.Uwzledniono tutaj m.in datę ważności, zanalizowano skład oraz widoczny jest znak słoiczka. Producent przedstawia nam produkt jako mleczko i rzeczywiście ma on konsystencję tego typu produktów. Ma biała barwę,jest lejący o miękkiej strukturze.Kosmetyk jest praktycznie bezzapachowy.Dopiero minimalnie przy dłuższym kontakcie z preparatem czuć subtelną,przyjemną nutę. Kosmetyk zachwycił mnie swoją wydajnością i efektywnością. Skutecznie zmywa lekki jak i ten bardziej dopracowany i intensywny makijaż.Nie trzeba trzeć oczu czy skóry,bo szybko rozpuszcza kolorowe kosmetyki i skutecznie oczyszcza twarz.Oczywiście po użyciu mleczka stosuję jeszcze żel oczyszczający dla jeszcze dokładniejszego demakijażu,ale po użyciu samego mleczka skóra jest mega gładka. Nie szczypie w oczy i nie powoduje łzawienia.Nie podrażnia,nie wywołuje zaczerwień.Nie pogarsza ogólnego stanu skory.Jest jednocześnie bardzo skuteczny i delikatny. Tak udany zakup zachęcił mnie do wypróbowania innych kosmetyków z serii Pure Derma. Nie kosztuje wiele,więc dla cer nadreaktywnych,naczynkowych będzie idealny.
    Zalety:
    • Całokształt
    Wady:

Zobacz także inne Mleczka do demakijażu