co do naturalnych kosmetyków, a zwłaszcza de(z)odorantów jestem bardzo ostrożna – super, że jak najlepsze składy, ale z uwagi na czyste ekstrakty mogą bardziej uczulać, a co do dezodorantów ile razy coś miałam czy to znane (np. Dove bez alkoholu i soli glinu, chociaż zupełnie mi na tym drugim nie zależy — dezodorant ma DZIAŁAĆ), czy firmy krzak (ja nie znam, ale chyba w USA znana firma Lafe's uraczyła mnie chyba samą wodą w spryskiwaczu za $7...) — tyle razy nie działały, więc już lepiej w ogóle nic nie produkować, nie śmiecić, nie kupować i nic nie używać, jak ma się tak czy tak śmierdzieć. przynajmniej lepiej i dla środowiska i organizmu...
do tego też byłam nastawiona trochę z rezerwą, bo biały i tłustawy krem wróżył ubraniom jak najgorzej (a miałam złe przygody z rexonami). równocześnie dostałam ten bezzapachowy z Czterech Szpaków, okazał się fajny, więc i z tym zaryzykowałam.
no i... uprzedzenia w tym przypadku okazały się mylne i chcę ogłosić wszem wobec, że ten dezodorant to czyste ZŁOTO! ❤️
pięknie pachnie, tak delikatnie pudrowo jak wiele dziecięcych kosmetyków, wbrew pozorom nie brudzi ani trochę (!!!) i DZIAŁA. moim zdaniem też uspokaja wydzielanie potu, nie mam dzięki niemu mokrych pach, a suche czy lekko wilgotne. skład jest super!!!
na mnie działa też BARDZO długo – robiłam testy, działa też przez noc i po niej – np. w całonocnym locie nie musiałam się mordować w maleńkim WC wieczorem i rano czy na lotnisku, czego nie znoszę. przy innych zawsze po nocy śmierdziałam, choć deklarowały działanie 24, 48 czy, o zgrozo, działanie 72h. ktoś powinien to zgłaszać i wytaczać im za te klamstwa procesy (ktoś gdzieś widział jakąś inną recenzję tych obiecywaczy? no właśnie, przeciwnie!) — a też wcale nie pocę się jakoś strasznie.
temu nie mam nic do zarzucenia, a i koszty są w przeliczeniu znikome – kosztuje 7.70-7.95 euro, ale... JAKĄ ON MA WYDAJNOŚĆ!!!
dostałam go trochę już używanego w styczniu 2020, znajoma wyprowadzała się i zostawiała kosmetyki. i co? kończy się 2021, zaraz miną 2 lata, a ja go ciągle mam, używam i pewnie będę używać jeszcze długo, bo wciąż jest go w opakowaniu dość sporo — a na raz wystarczy naprawdę minimum – duuużo mniej niż ta proponowana przez producenta objętość +/- ziarnka grochu. pachnie, wygląda i działa cały czas tak samo.
słowem — coś niesamowitego! nie zawiódł mnie NIGDY. nawet podczas całodziennych lotów na antypody z przesiadkami i gonieniem po obcych miastach z lotniska na lotnisko (nie polecam...).
jak się kiedyś skończy, to oczywiście prędko kupię następny – aż jestem ciekawa innych ich kosmetyków, mają ich trochę.
przy zglaszaniu do KWC tego kosmetyku zapomnialam, tłumacząc ze strony producenta informacje o nim, dodać, że opakowanie jest w 100% przetwarzalne – wiwat, recycling&zero waste!:)))
ach, tylko niestety niedostępny w Polsce – ale jak ktoś nie może osobiście czy przez kogoś kupić go w Niemczech, to jest opcja przez stronę producenta, tylko pewnie drożej wyjdzie!
powinien tu się koniecznie pojawić, bo jest absolutnie najlepszy na świecie ❤️
(nb widziałam też wersję silniejszą i dla mężczyzn, delikatną i przezroczystą — i nowe w kostkach!)
Zalety:
- zapach
- konsystencja
- DŁUGIE i SKUTECZNE działanie!
- NIEPRAWDOPODOBNA WYDAJNOŚĆ
- i dzięki temu bardzo niska, w przeliczeniu, cena!
- świetny skład
- delikatność — nawet po goleniu zero nieprzyjemności
- dzięki temu, że ma bardziej stały niż płynny stan skupienia, to na lotniskach spokojnie może być w bagażu podręcznym poza tą kosmetyczną torebką, w której ledwo co się mieści, nawet jak się przelewa do mniejszych niż 100ml opakowań:)