Pasty i płyny do zębów dla dzieci

Jordan Toothpaste Kids 0-5 Pasta do zębów dla dzieci 0-5 lat

• 9 grudnia 2024 o 7:50
    Odpowiednia dla maluchow
    Pastę kupiłam dla mojego dziecka, ponieważ ma już pierwsze ząbki, o które trzeba dbać. Pasta zapakowana jest w tubkę na zakrętkę, szkoda, że nie na zatrzask bo zawsze to wygodniej i szybciej. Szata graficzna jest estetyczna. Pasta ma niebieski kolor i żelową konsystencję więc łatwo jest nabrać odrobinę na szczoteczkę. Pasty używamy codziennie, rano i wieczorem, pilnuję tego. To co ważne to pasta zawiera odpowiednią ilość fluoru zalecaną przez stomatologów. Pasta praktycznie w takich ilościach jakie używam (ziarnko ryżu max) baaardzo delikatnie się pieni. Czuję, że ma lekko truskawkowy smak co jest plusem u dzieci bo nie ma aż takiego problemu z akceptacją. Moje dziecko daje sobie ząbki umyć dzięki temu bez większego plucia, płaczu. Liczę, że pasta odpowiednio dba o pierwsze mleczaki mojego dziecka i myślę, że zostanie z nami na dłużej. Jest bardzo wydajna bo wystarczy niewielka ilość (u nas niemowlak). Cena w promocji jest niska.
    Zalety:
    • Odpowiednią ilość fluoru
    • Smak
    • Konsystencja
    Wady:
    • Opakowanie mogłoby być na zatrzask bo łatwiej przy dziecku by było ją otwierać
    iwonab1
    11 lipca 2024 o 18:46
    Truskawkowe oczyszczenie ząbków.
    Pastę kupiłam w markecie cenie ok 8 zl. Gdy moja córeczka zobaczyła śliczną tubkę ze słodkim jednorożcem musiałam ją jej kupić. Opakowanie o pojemności 50 ml przeznaczone jest dla dzieci od 0 do 5lat. Pasta ma przyjemny truskawkowy smak, a jej konsystencja jest gęsta i odziwo nie ma różowego koloru lecz jest on jasny błękitny. Wystarczy odrobina aby umyć małe ząbki mojego dziecka. Po nałożeniu ładnie się trzyma szczoteczki,nie spada i delikatnie pieni. Dobrze oczyszcza ząbki z resztek jedzenia,pozostawiając je czyste i odświeżone. Moje dziecko widzac piękne opakowanie samo wola że chce myć ząbki, także jak widać opakowanie ma w tym przypadku znaczenie. Polecam.
    Zalety:
    • Dobrze myje ząbki
    • Truskawkowy smak
    • Opakowanie zachęca dziecko do mycia
    • Ładnie się pieni
    • Fajna gęsta konsystencja
  • 1 lipca 2024 o 21:22
    Bardzo dobra pasta dla małych ząbków
    Pastę Jordan Kids kupiłam w Biedronce zachęcona niską ceną. Pastę oceniam bardzo pozytywnie. Dobrze myje zęby mojego dziecka i ma akceptowalny dla niego smak. Jest bardzo wydajna. Pasta ma ładny kolorek i urocze opakowanie. Dobrze się pieni. Uważam, że jak najbardziej dobrze chroni mleczne ząbki przed próchnicą.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • dobry smak
    • ładny kolor
    • dobrze się pieni
    • urocze opakowanie
    • bardzo wydajna
  • 9 czerwca 2024 o 19:35
    Świetna pasta zamknięta w ślicznym opakowaniu.
    Pastę tę kupiłam w jednej z popularnych drogerii, gdyż akurat synek wykończył tubkę od Elmexa, którą to pastę używaliśmy od kilku lat. Jednak czasem trzeba zmiany, a do tej skusiła mnie promocyjna cena oraz przerozkoszne opakowanie (na naszej tubce był akurat słodki jelonek). Przynajmniej od razu wiadomo, do jakiej grupy odbiorców dedykowany jest produkt :) Generalnie tubka jest bardzo poręczna, łatwo wyciska się z niej zawartość, a pojemność 50ml starcza na długo (zwłaszcza, że pasty dozuje się na pojedyncze mycie bardzo niewiele). Z kolei konsystencja jest odpowiednio gęsta, nie spływa ze szczoteczki, a kosmetyk całkiem dobrze się pieni. Ma również przyjemny zapach oraz smak truskawki, które mój synek świetnie toleruje. Co jednak najistotniejsza, pasta bardzo dobrze oczyszcza ząbki z pozostałości żywności. Poza tym zawiera rekomendowaną dla tak małych dzieci ilość fluoru, czyli 1000 ppm, dzięki czemu chroni przed próchnicą. I nie są to czcze słowa, moja latorość póki co nie boryka się z żadnymi problemami z uzębieniem i oby jak najdłużej! Podsumowując: synek naprawdę bardzo się polubił z tą pastą, a rozkoszne opakowanie zachęca go do mycia zębów. Ja zaś jestem zadowolona z efektów, które udaje się osiągnąć w buzi synka z użyciem tego produktu. Dlatego w pełni polecam!
    Zalety:
    • bardzo dobre właściwości myjące
    • delikatny smak i zapach truskawki
    • optymalna konsystencja, która nie spływa ze szczoteczki
    • zawartość fluoru w rekomendowanej dla małych dzieci ilości
    • chroni przed próchnicą
    • świetna wydajność
    • wygodne i śliczne opakowanie
    • cena w pełni adekwatna do jakości
    • dostępność stacjonarnie
    Ann_ek
    31 grudnia 2023 o 22:55
    Bardzo dobra pasta
    Jeżeli chodzi o higienę jamy ustnej moich dzieci, to trzymam się zaleceń specjalistów w tej dziedzinie. Szczotkuję więc mojemu 3-latkowi zęby 2 razy dziennie pastą o zawartości fluoru 1000ppm. Opakowanie, jak to opakowanie past do zębów. Jest po prostu okej. Plus za zabezpieczenie sreberkiem przed pierwszym użyciem. Plastik porządny, a tubka poręczna, wygodnie leży w dłoni. Zakrętka dość duża, stabilna. Bezproblemowo się odkręca i zakręca. Całość ma 50 ml. Jeśli chodzi o konsystencję pasty, to jest odpowiednio gęsta. Nie spada ze szczoteczki. Zapach w porządku, nie za intensywny, delikatnie tylko owocowy. Pieni się odpowiednio. Nie wiem jak jej smak, ale mój 3latek nie narzeka. W teorii jest truskawkowy. Wydajność bardzo dobra. Faktem jest, że pasty dla takich dzieciaczków używa się naprawdę bardzo mało, ale wystarczyła na okrągły rok. Zresztą taka jest jej data ważności. Kupiłam w Rossmannie. Sądzę, że pasta dobrze wywiązuje się ze swojego zadania. Oczyszcza zęby dokładnie. Odświeża oddech. Moje dziecko odpukać nie ma na razie próchnicy (regularnie chodzimy na kontrole), więc to jest najważniejsze. Nic więcej mi od tego typu produktu nie trzeba. Daje 5 i jak najbardziej polecam.
    Zalety:
    • ma odpowiednią zawartość fluoru
    • dobrze doczyszcza zęby
    • chroni przed próchnicą
    • odświeża
    • wydajna