Szampony do włosów

Hebe Cosmetics, Smoothing Shampoo Wygładzający szampon do włosów

Ang_89
    9 lutego 2025 o 19:51
    Brak wygładzenia
    Szampon kupiłam przy okazji zakupów w drogerii z polecenia Pani w sklepie. Produkt o dość sporej pojemności w niskiej cenie. Prosta szata graficzna, butelka zamykana na klik. Konsystencja jest w sam raz, niezbyt rzadka, nie za gęsta. Już niewielka ilość szamponu wystarcza, aby umyć moje długie włosy. Kosmetyk bardzo się pieni, więc trzeba uważać z ilością. Dość łatwo się zmywa z włosów, ale trzeba spłukać dwa razy. Efektu wygładzenia nie było. Zwykły szampon w niskiej cenie.
    • szata graficzna
    Wady:
    • brak wygladzenia
    • trzeba uważać z ilością
    • zmyć dwukrotnie
  • 29 listopada 2024 o 8:46
    Niska cena i dobre działanie
    Moje włosy są długie, niskoporowate i bardzo łatwo je przeciążyć. Szampon razem z odżywką kupiłam z ciekawości i raczej za 5 zł/ szt nie spodziewałam się rewelacji. I już po pierwszym użyciu spotkała mnie niespodzianka. Trochę przeszkadza mi galaretkowa konsystencja szamponu, ale dość szybko zamienia się w pianę. Zapach uważam za neutralny- jest przyjemny, delikatny ale po chwili już go nie czuć. Szampon bardzo dobrze domywa skórę głowy ale nie podrażnia jej. Nie powoduje przyklapu i szybszego przetłuszczania się włosów. Nie stosowałam go solo, więc nie wiem czy ułatwia rozczesywanie ale podczas mycia nie zauważyłam dużego plątania włosów- mogłam je spokojnie przeczesać palcami. Czy wygładza tak jak obiecuje producent? I tak i nie. Wiadomo, że mocno zniszczonych włosów nie ma szansy wygładzić ale na moich niskoporach sprawdza się dość dobrze. Jedynie końcówki muszę dociążyć olejkiem.
  • 14 czerwca 2024 o 9:19
    Dobrze oczyszcza skórę głowy
    Ok, zacznijmy od tego, że sam szampon kupiłam w momencie gdy zwyczajnie świecie potrzebowałam czegoś "całkowicie DLA MNIE nowego", a jako iż uwielbiam testować produkty całkowicie dla mnie nowe to podał wybór na ten konkretny szampon i nie czuje w żaden sposób zawodu. Zacznijmy od tego, że szampon dobiera się do skóry głowy a nie do samej długości włosów, ok, jeśli mamy to już za sobą to teraz warto przejść do tego jak mi się on w ogóle spisuje. Szampon jest niesamowicie wydajny i naprawdę sądzę, że jeszcze troszeczkę czasu minie za nim go faktycznie w pełni zużyje. Sam produkt ma bardzo przyjemny zapach, taki bardzo delikatny. Szampon po rozpienieniu się jest bardzo "aksamitny" i łatwo nim mogę dojść do swojej skóry głowy. Przemywałam nim też wiele razy długość samych włosów i naprawdę dobrze mi się spisał. Niestety, ale nie ma tutaj większego efektu "łał", ale czy jest to dobry szampon do mycia skóry głowy? Zdecydowanie tak! :D Mi się tam całkiem dobrze sprawdził i serio nie jest źle. Więc jeśli szukacie czegoś na szybko albo dobrej i przyzwoitej cenie to śmiało bierzcie. Nie wiem czy go kupię ponownie, ten konkretny, bo uwielbiam testować nowe produkty, ale planuje na pewno kupić pozostałe szampony z hebe :')
    Zalety:
    • Bardzo ładny oraz mega delikatny zapach
    • Aksamitna konsystencja po jego porządnym rozpienieniu się
    • Łatwo nim dotrzeć do skóry głowy
    • Bardzo ładnie oczyszcza skórę głowy
    • Fajny także do "przemycia" samej długości włosów (ale proszę, tylko nie róbcie pralki swoim włosom, plzka ;__;)
    • Bardzo dobra cena i łatwo dostępny (w każdym Hebe)
    Wady:
    • Jest zbyt basic jak dla mnie, haha owo
    agnayya
    17 stycznia 2024 o 16:48
    Zerowy poziom wygładzenia
    O szamponie dowiedziałam się z polecajek kosmetyków naturalnych, delikatnych do stosowania na co dzień. Cena super - zawsze kupuje na promocjach więc wychodzi 1 szampon 400ml za jakieś 6zł! I o ile inne szampony z tej serii lubię i mogę polecić, ta wersja wygładzająca to jakiś totalny niewypał. Po myciu z moich włosów robi się totalne siano. Szampon jest tak wysuszający że nie dało się go dalej używać na włosach. Zapach który jest dosyć średni i delikatny - po godzinie niewyczuwalny. O ile opakowanie to plastik i ciężko o rozwalenie go, to już zamknięcie po jednym upadku do wyrzucenia. Nie polecam
    Zalety:
    Wady:
    • strasznie wysusza
    • zapach w ogóle się nie utrzymuje
  • 16 listopada 2022 o 13:31
    Gorszego szamponu chyba nie ma
    Nie chcę napisać przez to, że wszystkie kosmetyki Hebe są złe, ale ten szampon to niestety bubelek. Włosy po nim miałam tak wysuszone - po użyciu miałam szorstkie, trudno je było rozczesać, a nawet ciężko było przesunąć dłonią po nich po się ręka jakby przyklejała. Nie spełnia obiecanych przez producenta oczekiwań w ogóle. Skład oczywiście jest naturalny, ale za to jest za dużo środków oczyszczających. Obiecane ekstrakty są. Za tę cenę można znaleźć o wiele lepsze szampony.
    Zalety:
    Wady:
    • wysusza włosy
    • plączą się po nim włosy
    • skład