Odżywka nawilżająco-scalająca od L'Oreal Paris znalazła się u mnie w koszyku w Rossmannie na zakupach, gdy tylko ją wyhaczyłam wzrokiem na półce w sklepie ;). Czytałam sporo pozytywnych opinii na temat tej odżywki i postanowiłam wypróbować ją na moich niesfornych, suchych i wiecznie puszących się włosach.
Odżywka nawilżająca do włosów Elseve Hyaluron Plump wzbogacona jest kwasem hialuronowym i to właśnie ten składnik aktywny odgrywa tutaj kluczową rolę, gdyż kwas hialuronowy to naturalna substancja obecna w organizmie, która ma zdolność do wiązania wody w sporych ilościach, a to przyczynia się do nawilżenia włosów. Działa to w taki sposób, że włosy zyskują blask i odpowiedni poziom nawilżenia w błyskawicznym tempie. Moje włosy są przesuszone i puszą się, a także mają skłonność do elektryzowania się, dlatego w mojej rutynie pielęgnacyjnej staram się stosować wiele środków wygładzających oraz nawilżających włosy. Z moich obserwacji wynika, że odżywka ta na pewno bardzo ułatwia rozczesywanie, nadaje włosom ładny blask i gładkość i w zasadzie odczułam to już po pierwszej aplikacji, więc plus za szybkie działanie ;). Zauważyłam również, że dzięki tej odżywce moje włosy są o wiele mniej splątane po umyciu i mniej skłonne do elektryzowania się, a to dla mnie ogromne atuty, bo męczę się z problemem elektryzowania włosów regularnie i często u mnie ten problem nawraca. Dzięki temu, że odżywka ułatwia rozczesywanie, nie wyrywam aż tyle włosów podczas czesania, więc to bardzo przydatny kosmetyk. Co więcej, ten kosmetyk to doskonałe rozwiązanie gdy mamy problem z suchymi włosami, ale nie tylko, ponieważ w przypadku włosów nadmiernie elektryzujących się oraz zawsze spuszonych również świetnie się sprawdza i fajnie nam te włosy dyscyplinuje.
Konsystencja produktu jest kremowa, dość gęsta oraz określiłabym ją jako jedwabistą. Dla mnie jest ona taka w punkt i umożliwia szybkie rozprowadzenie produktu po włosach, no i przede wszystkim nie spływa nam z włosów, co ma miejsce niestety często w przypadku zbyt rzadkich konsystencji w odżywkach do włosów. Tu nie ma absolutnie żadnej obawy o taką sytuację i szczerze mówiąc nakładanie tej odżywki jest czystą przyjemnością. Do tego dochodzi nam jeszcze bardzo przyjemny zapach, niezbyt intensywny i nie utrzymuje się on długo na włosach już po ich wysuszeniu, aczkolwiek jest odczuwalny podczas aplikacji i suszenia włosów i zapach jest jak najbardziej w porządku, taki delikatny, świeży. Kolor odżywki przypadł mi również do gustu, bo się wyróżnia i jest delikatnie fioletowy, co pasuje nam do koloru opakowania odżywki (butelka na klik pojemność 200ml), więc ktoś tu dokładnie przemyślał wizualne aspekty odżywki ;). Co do wydajności, no to jest ona średnia, jakoś szybko nam produktu ubywa z opakowania i zwróciłam na to uwagę, więc za to odejmuję gwiazdkę.
Uważam, że ta nawilżająca odżywka z L'Oreal Paris jest godna polecenia i warto wypróbować ją na sobie (zwłaszcza dla posiadaczek suchych i puszących się włosów polecam przetestować). Ponadto, to kosmetyk, który możemy dostać praktycznie wszędzie i to za atrakcyjną cenę. Moje włosy w końcu potrzebowały solidnej dawki nawilżenia i ujarzmienia, gdyż mają tendencję do elektryzowania się i ten problem jest u mnie nawracający, i ta odżywka w pełni zaspokoiła moje potrzeby i oczekiwania. Doskonałe wygładzenie, zdrowy blask i taka super miękkość włosów, że ciągle ma się ochotę je dotykać, to tylko kilka z licznych pozytywnych efektów stosowania tej odżywki. Dodatkowo ułatwia rozczesywanie, redukuje puszenie się włosów, nie obciążając ich ani nie powodując nadmiernego przetłuszczenia no i nie oblepia nieprzyjemnie włosów, tylko dobrze je dociąża. Polecam, bo warto spróbować tej odżywki i jej działania na włosach ;).
Zalety:
- Solidna dawka nawilżenia kosmyków
- Pomaga uporać się z problemem elektryzowania się włosów
- Zapewnia blask włosom i je wygładza
- Dyscyplinuje niesforne i puszące się włosy
- Ułatwia rozczesywanie
- Subtelny i przyjemny zapach, taki świeży
- Jedwabista i dosyć gęsta konsystencja
- Estetyczne opakowanie
- Wyróżniający się kolor odżywki ;)
- Szeroka dostępność
- Przystępna cena
Wady:
- Wydajność mogłaby być lepsza