Wcierki do włosów i skóry głowy

beBIO Keratynowa kuracja przeciw wypadaniu włosów, Naturalna wzmacniająca wcierka do skóry głowy i włosów

beBIO Ewa Chodakowska

• 13 września 2024 o 10:57
    Wszystko pięknie oprócz opakowania
    Opakowanie 100 ml wystarczyło mi na około 2 miesiące i zdecydowanie nie jest to wydajny produkt (stosuję wcierkę do 4 dni). Atomizer rozpylał zbyt drobne kropelki wcierki. Dodatkowo produkt wylewał się z zamkniętego opakowania i do dziś nie mam pojęcia, jakim cudem. Zapach specyficzny, czuć w nim domieszkę aloesu, ale na szczęście nie jest śmierdzący. Sam produkt działa nieźle - skóra głowy jest nawilżona po szamponach rypaczach, a włosy rosną mocniejsze i gęstsze. Jednak ciężko mi stwierdzić, czy to zasługa wyłącznie tej wcierki i masażu, czy również poprzedniej, aloesowej wcierki używanej przez około 3-4 miesiące. Podsumowując: świetny produkt, gorsze opakowanie. Może kupię ponownie w promocji.
    Inne
  • 5 listopada 2023 o 13:50
    Wcierka wzmacniająca marki Bebio długo chodziła mi po głowie, gdyż sporo o niej czytałam chciałam w końcu wypróbować. Zakupiłam ją ponad miesiąc temu i od razu zaczęłam stosowanie skuszona efektami jakie widziałam u innych osób. Kosmetyk ma dość lekką konsystencję, nie obciąża włosów, zawiera w składzie aż 99% składników pochodzenia naturalnego, w tym wiele ekstraktów roślinnych, które przy systematycznym stosowaniu wzmacniają włosy. OPAKOWANIE Produkt zapakowany jest w kartonik, w środku znajdziemy plastikową butelkę. Na ściankach znajdziemy wszystkie istotne formacje takie jak skład, funkcje, opis składników aktywnych i sposób stosowania. Aplikator typu spray z plastikowym zabezpieczeniem jest praktyczny i komfortowy w użyciu, pozwala na szybkie i precyzyjne aplikowanie kosmetyku. WCIERKA Marka Bebio słynie z kosmetyków naturalnych o świetnych składach. Na uwagę w przypadku tej wcierki zasługuje naturalny skład produktu pełny wyciągów roślinnych i ekstraktów. Produktu można dostać w wielu drogeriach. Cena jest korzystna dla portfela, często można zakupić ją w promocji.Wcierka ma postac płynu o lekkiej formule, która nie obciąża włosów. Ma przyjemny, ziołowy zapach, który jednak jest delikatny i nienachlany. Wcierkę aplikuję na wilgotną skórę głowy po myciu i wykonuję masaż skóry głowy za pomocą masażera. Nie obciąża skóry głowy, nie skleja włosów. Stosuję ją sumiennie i po wykorzystaniu całego opakowania zauważyłam zadowalające efekty. Na co możemy liczyć - wzmocnienie włosów i zmniejszone wypadanie – to zauważyłam u siebie już po kilku tygodniach stosowania. Może nie jest to taki efekt wow, ale włosów zdecydowanie mniej na szczotce, co jest bardzo mnie cieszy. Baby hair pojawiły się nieliczne. Wcierka o pojemności 100 ml wystarczyła mi na nieco ponad miesiac stosowania. Kosmetyk jest wydajny, a cena nie odstrasza potencjalnego klienta. Wcierka nie zawiera w składzie alkoholu, więc będzie odpowiednia również do wrażliwej skóry głowy. PLUSY lekki produkt nieobciążający włosów wzmacnia włosy i zmniejsza wypadanie praktyczny aplikator spray dobry skład wydajność korzystna cena
    EwaKK11
    3 września 2023 o 7:12
    Nie dla mnie
    Nie po raz pierwszy stwierdzam, że ziołowe wcierki nie są dla mnie. Włosy myję wieczorem. Nie ma mowy, bym używała wcierki na noc, na brudne włosy, na dzień przed myciem, bo następnego dnia czuję się nieświeżo, włosy oklapnięte, tłuste, okropny dyskomfort w pracy. Mam włosy za ramiona. Sam zapach tej wcierki mnie drażni. Używam ładnie pachnącego szamponu, by jego zapach dawał mi poczucie świeżości, zadbania i przyjemnie poprawiał samopoczucie a ziołowe odżywki go niszczą. Tą wcierkę rekomendowała mi koleżanka jako właśnie bez ziołowego zapaszku - nieprawda, ma go. I, jak inne ziołowe, nie nadaje się do stosowania latem, przy pełnym słońcu. Kiedy używałam jej w maju, gdy było pochmurnie, to była neutralna dla skóry głowy. Latem, po prostu czułam wysuszenie i swędzenie głowy. Opakowanie z atomizerem, więc fajnie. Wcierka łatwa do nałożenia, a dzięki atomizerowi bardzo wydajna, nie marnotrawimy produktu. Efekty? Żadne. Nie zauważyłam zmniejszenia wypadania włosów. Nie zauważyłam, by wzmocniła włosy. Nie zauważyłam, by jakkolwiek poprawiła ich wygląd (bardziej błyszczące? gładsze? Nie!). Tak więc, u mnie: kosmetyk, który niszczył świeżość i piękny zapach włosów a w zamian nie dawał nic lub wręcz wywoływał swędzenie głowy.
    Zalety:
    • opakowanie z atomizerem
    Wady:
    • niezgodna z założeniami Producenta
    • nie hamuje wypadania włosów
    • nie wzmacnia
    • w słonecznie, upalne dni może powodować swędzenie skóry głowy
  • 27 lipca 2023 o 9:43
    extra
    Działa od pierwszego opakowania zatrzymując wypadanie włosów! Byłam zaskoczona, nie stosowałam do niej żadnych suplementów ani szamponów na porost włosów. Moim zdaniem jest to najlepsza wcierka, szybka w działaniu. Fajnie, że jest to polski produkt. Markę chyba każdy zna a wiele osób ceni.
  • 23 lipca 2023 o 11:42
    extra
    Piszę tą recenzję po równym miesiącu stosowania wcierki. Używam jej po myciu głowy, wtedy najbardziej czuć jej działanie, ale też na noc przed myciem. Nakładana przy mokrych włosach ich nie przyklepuje ani nie działa przetłuszczająco na skórę głowy. Zauważyłam znaczną poprawę w wypadaniu włosów oraz pojawiło się wiele baby hair. I to mnie cieszy, myślałam że trochę dłużej będę czekać na efekty stosowania