Kremy i maski do stóp

Biotaniqe Exfoliating Foot Mask Skarpetki złuszczające

• 22 czerwca 2023 o 15:31
    Brak efektu złuszczania...
    Produkt kupiłam z myślą o intensywnym złuszczaniu, ale nie doczekałam się go! Skarpetki pozostawiłam na stopach na około 2h. Spodziewałam się początku złuszczania po kilku dniach, ale nie zauważyłam niczego nawet po 2 tygodniach! Po zabiegu stopy były przyjemnie nawilżone, jednak nie na takim efekcie najbardziej mi zależało.
    Zalety:
    • Nawilżenie skóry
    Wady:
    • Brak efektu złuszczania
    • Długi, zalecany czas trzymania skarpetek na stopach
    • Intensywny, niezbyt przyjemny zapach
  • 28 kwietnia 2022 o 13:39
    Bardzo przyjemny produkt, szkoda że u mnie nie zadziałał - brak efektu złuszczania
    Skarpetki kupiłam z sympatii do marki. Spodobało mi się też gustowne opakowanie. Cena w promocji była przystępna, więc się nie zastanawiałam, tym bardziej że miałam już pozytywne doświadczenie ze skarpetkami regenerującymi tej marki. Skarpetek złuszczających używam regularnie, mniej więcej raz na 2-3 miesiące, spodziewałam się więc klasycznego złuszczania skóry. Niestety nie wystąpił, mimo prawidłowego użycia - zgodnego z instrukcją. Trzymałam skarpetki 2h, wmasowałam esencję w stopy, standardowo założyłam bawełniane skarpetki, żeby zwiększyć przyleganie nasączonej esencją tkaniny. Nie pomogło nawet moczenie stóp. Zaczęłam po kilku dniach, żeby aktywować proces złuszczania. Zwykle to działa :) Ale produkt ma też swoje plusy i być może ktoś będzie mógł z nich skorzystać. Skarpetki są bardzo profesjonalnie zapakowane i przygotowane. Trzeba je rozciąć, ale same założenie na stopy jest bardzo intuicyjne i bezproblemowe. Skarpetki mają przygotowane zapięcie z klejem, dzięki czemu można szczelnie zamknąć je powyżej kostek. Jeżeli nałoży się bawełniane skarpetki, można w trakcie zabiegu nawet chodzić. Esencji w skarpetkach jest bardzo dużo. Wewnętrzna tkanina jest bardzo dobrze nasączona. Pachnie bardzo intensywnie, cytrusowo, na tyle mocno, że aż jest to gorzkie. Jednak po zamknięciu skarpetek na stopach zapachu nie czuć zupełnie. Po 1,5 - 2h, po zdjęciu skarpetek, esencji na stopach zostaje sporo. Należy ją zmyć ciepłą wodą. Stopy są natychmiastowo wygładzone, zmiękczone i rozjaśnione. Uczucie jest bardzo przyjemne, następnego ranka również. Przez kolejne dni, mimo braku złuszczania, stopy były bardzo odświeżone i zmiękczone. W odczuciu jakby lżejsze. Potrzebowały dużo mniej pielęgnacji jeżeli w ogóle, niż normalnie. Wysuszanie i rogowacenie po kuracji postępuje znacznie wolniej, mimo braku złuszczania. Reasumując, polecam spróbować ze względu na prostotę w użytkowaniu produktu i profesjonalne jego przygotowanie. Efekt mimo braku złuszczania był u mnie widoczny i komfortowy, jednak nie był tym, czego oczekiwałam i do czego takie skarpetki są przygotowywane. Czekam na inne recenzje, żeby ocenić, czy to tylko mój wyjątkowy i odosobniony przypadek.
    Zalety:
    • eleganckie opakowanie
    • proste i intuicyjne, wygodne użycie
    • duża ilość esencji na tkaninie
    • praktyczne zapięcie
    • możliwość szczelnego zamknięcia
    • możliwość chodzenia po nałożeniu bawełnianych skarpetek
    • natychmiastowy efekt wygładzenia i zmiękczenia oraz rozjaśnienia
    Wady:
    • bardzo intensywny gorzki cytrusowy zapach - nie czuć go po szczelnym zamknięciu skarpetek
    • u mnie nie wystąpił oczekiwany efekt złuszczania mimo namaczania stóp