Pudry do twarzy

Claresa Glow Super Pow(d)er! Puder sypki

Claresa Super Pow(D)Er!

• 2 maja 2024 o 10:55
    W sumie jak go zużyję to raczej nie będę tęsknić
    Puder kupiłam w Hebe na promocji. Zaciekawił mnie w nim zaoferowany przez producenta efekt rozświetlenia. W ciągu ostatnich lat zmieniło mi się podejście, kiedyś wierna fanka matu, teraz "glow" to moje drugie imię. To juz chyba ten wiek :) generalnie używam go do calej twarzy, również pod oczy. Przy drugim zastosowaniu jest kiepsko, wysusza mi skórę w tych okolicach, przez co odczuwam zmęczenie oczu pod koniec dnia. Opakowanie Nie rzucałam pudrem na prawo i lewo, ale jak widać na zdjęciach - aktualny stan plastikowego słoiczka jest bardzo zły. Nie wygląda to dobrze i niezbyt jest to komfortowane w trakcie używania. Jakoś po 2ch tygodniach połamała mi się zakrętka, musiałam zaklejać ją taśmą. Przędę z takim zastępczym rozwiązaniem już któryś miesiąc. Uważam, że Claresa wykorzystała tutaj po prostu słabej jakości plastik. Samo apliaktor (ten z sitkiem) działa bez problemu, lekko się go przekręca i wydobywa puder. Odcień i formuła pudru Puder ma lekko żółte odcienie, ale nie jest to bardzo widoczne po nałożeniu na twarz, ciut bardziej przy okolicach oczu. Ale skupię sie na tym później przy o opisie działania. Puder jest bardzo drobno zmielony, lekko mieni się drobinkami. Nie mam tutaj do czego się doczepić. Aplikacja i trwałość pudru Twarz: Puder zawsze nakładam dużym pędzlem, przed bezpośrednią aplikacją lekko strzepuję jego nadmiar. Nie tworzą się plamy po kontakcie z cerą. Czasami pudruję nim sam krem spf, w celu zniwelowania świecenia się. Dobrze sobie z tym radzi, choć nie rewelacyjnie. Zarowno przy okazji podkładu jak i kremu dodaje lekkiego wygładzenia i rozświetlenia cerze. Lubię ten efekt. Mam cerę mieszaną. Niejednokrotnie zmagam się z drobnymi suchymi skórkami, a przy innej okazji strasznie się wyświecam, szczególnie w okolicach strefy T. Puder dobrze matuje to, co powinien, ale raczej jest to krótkotrwały efekt. Po kilku godzinach muszę już go reaplikować. Na plus jest to, że nie podbija drobnych suchych skórek, które czasem się pojawią przy kuracji retinolem. Oczy W okolice oczu nakladam go mniejszym pędzelkiem i generalnie dość sporą ilość, żeby uniknąć dostania sie podkładu/korektora w drobne zmarszczki. Mam wrażenie, że ten puder wybija lekko żółte tony korektora i tworzą się plamy. Ewidentnie kolor oddziela się od reszty twarzy. Po jakimś czasie moje oczy się męczą, dotychczas myślałam, ze chodzi o zbyt ciężką formułę korektora. Teraz wydaje mi się, że jest to problem z tym pudrem, który za bardzo wysusza delikatną skórę wokół oka. Ogólnie lubię ten puder, ale nie jestem jego aż tak wielką fanką, żeby kupić kolejne opakowanie. Myślę, że to on jest winowajcą moich zmęczonych oczu. Na twarzy za to sprawdza się dobrze.
    Zalety:
    • na promocji dostępny za dobrą cenę, można kupić go w Hebe
    • wydajny. Używam go już pół roku i zostało mi jeszcze 1/4 opakowania
    • daje lekkie rozświetlenie (przez drobinki w składzie) i wygładzenie skórze
    • po nałożeniu na twarz nie tworzy plam
    • nie podbija suchych skórek
    • delikatnie pachnie
    Wady:
    • opakowanie wykonane ze słabej jakości plastiku, połamało mi się bardzo szybko od zakupu
    • może wysuszać wrażliwą skórę wokół oka i tym samym je męczyć
    • niezbyt trwały, po kilku godzinach wraca wyświetlanie się i konieczna jest reaplikacja. Cerom tłustym może nie podpasować
    • po nałożeniu w okolicach oczu podbija żółte tony korektora, całość trochę oddziela się od reszty twarzy
  • 27 kwietnia 2024 o 23:54
    Bardzo dobry, ale ma dość uciążliwą wadę
    Żeby ktoś niepotrzebnie nie szukał w recenzji - mój największy problem z tym pudrem jest taki, że zażółca i trochę przyciemnia mi korektor pod oczami i podkład. Jest blada, zawsze kupuję najjaśniejsze w skali korektory i podkłady. Jak zużyłam do zera mój ulubiony puder z Bell (ten prasowany z kwiatkami) to chciałam spróbować jakiś sypki, i przy okazji przetestować cokolwiek z marki Claresa. Ten puder jak na moje oko jest nieco mniej rozświetlający niż ten z Bell. Tworzy efekt eleganckiej, gładkiej satyny, jest trwały. Nie wysusza, i nie robi żadnej faktury pod okiem, no ale właśnie, ten kolor. Na bokach twarzy jeszcze mogę to ograć, ale po oczy jestem zmuszona go mieszkać z pudrem, który jest biało-różowy. Na plus forma sypka, dzięki temu produkt się nie marnuje. Bardzo przyjemny, dość intensywny zapach, ale nie mogę skojarzyć, czym to pachnie, jakby owocowy (?). Apeluję do Claresy o jaśniejszy wariant pudru :x
    Ann976
    13 kwietnia 2024 o 9:27
    Czy rozświetla?
    Po Blurze nadeszła kolej na Głów :) Puder ma dużą pojemność, wystarcza na długie miesiące. Jest bardzo drobno zmielony i ma delikatne drobinki odbijające światło. Aplikowałam go na policzki, zazwyczaj pędzlem i na skórze nie mogłam za bardzo dojrzeć tego rozświetlenia. Próbowałam go aplikować zamiast pudru pod oczy, ale tam niestety wyglądał bardzo sucho.
  • 1 marca 2024 o 13:43
    Uwielbiam!
    Jako fanka pudru Blur Super Powder z Claresy stwierdziłam, że wypróbuję również wersję rozświetlającą. Muszę przyznać, że sprawdziła mi się świetnie! Puder ma lekko żółtawy kolor i mini drobinki, które pięknie rozświetlają cerę. Nie zauważyłam, żeby nadawał skórze żółtego odcienia, co jest jak najbardziej na plus. Puder jest dość trwały, jedynie po kilku intensywniejszych godzinach zdarza się, że muszę odcisnąć nadmiar sebum z twarzy chusteczką. Jego zapach jest wręcz niewyczuwalny, więc idealnie sprawdzi się osobom wrażliwym na wszelkiego rodzaju zapachy.
    Zalety:
    • Wykończenie
    Marza97
    28 kwietnia 2023 o 9:14
    Nie wiem co o nim myśleć
    Nastawiłam się na ten puder z Claresy, bo słyszałam pochlebne opinie o tej marce. Kupiłam go na promocji w Hebe za 20 zł. Jak na transparentny puder ma dość ciemny kolor, ale faktycznie nie zostawia żadnego koloru na twarzy. Ma w sobie rozświetlające drobinki, wyglada to tak, jakby ktoś dosypał zmielonego rozswietlacza do tego pudru. ;) Nakładałam go i gąbeczką i pędzlem i jednak efekt spod pędzla wyglada zdecydowanie lepiej. Efekt z gąbeczki -> podkreślenie zmarszczek pod oczami, efekt wysuszonej skory. Gąbeczka powoduje, ze puder „utwardza” się miejscowo i przez to po paru godzinach twarz wyglada niekorzystnie, jest podziurawiona od nierównomiernego ścierania się makijazu. Wyświeca się dość szybko, muszę odciskać sebum po 2 godzinach (mam cerę tłusta ). Mam wrazenie, ze puder działa wysuszająco na moją tłusta cerę… Raczej nie kupię więcej.
    • wydajnosc
    Wady:
    • nie jest trwały
    • dziwnie wyglada po paru godzinach na twarzy przy użyciu gąbeczki
    • wysusza moją cerę