Preparaty punktowe

Solverx Acne Skin Żel punktowy

Meamon
    23 marca 2024 o 11:25
    Lubicie smarki?
    Przyznam bez bicia, że po wyrzuceniu pierwszego opakowania kupiłam drugie, bo byłam święcie przekonana, że trafił mi się wadliwy produkt. Nie. To takie jest. Smarki. Ludzie, to są normalnie gluty z nosa. Po naciśnięciu pompki po raz pierwszy, wychodzi z niej mała ilość przezroczystego, wodnistego żelu. Po naciśnięciu jej jeszcze kilka razy, na dłoń wypływa... Słuchajcie, ja wiem że ciągle to powtarzam, ale konsystencja tego produktu to autentycznie smarki. Do odważnych świat należy. Nakładamy gluta na pryszcza. I co? I... nic. Nic poza tym, że produkt nieprzyjemnie się roluje i po rozprowadzeniu tej wodnistej części, na palcach pozostaje gilun. Nie zauważyłam jakiegoś szczególnego działania. Ot, produkt do kosza.
    Zalety:
    • po użyciu można go nazwać smarkami sześć razy w jednej recenzji
    Wady:
    • wszystko inne!
    • smarkowata konsystencja
    • brak działania
    • cena, bo za darmo bym go nie wzięła
  • 21 sierpnia 2023 o 16:32
    Słaby, nie polecam
    Nie mam problemu z trądzikiem, a bardziej z pojedynczymi wypryskami i na początku myślałam że dostałam przeterminowany produkt, ale okazuje się że on taki po prostu jest. W opakowaniu pływają gluty, jest wodnisty i ciężko go nałożyć na pryszcza, plus jest taki że kupiłam w innym opakowaniu i łatwiej jest go dozować. Poza tym nie widzę żadnych pozytywów w działaniu, nie leczy, nie pomaga, niestety nie sprawdził mi się. Neutralny zapach.
    • brak działania
  • 17 marca 2023 o 19:20
    A ja go lubię!
    Jest to jeden z lepiej działających żeli punktowych. Oczywiście mówię tu tylko za siebie, no widzę że ma bardzo różne opinie. Co najważniejsze, nie szkodzi, nie pogarsza stanu skóry. Żel jest bardzo wydajny i moim zdaniem, aż za bardzo. Po otwarciu trzeba zużyć go w ciągu trzech miesięcy, co w moim przypadku nie było możliwe. Nie mam aż tak dużych problemów ze skórą, a jeżeli coś mi wyskoczy, to jest to sporadyczne. Żel szybko łagodzi stan zapalny wywołany zmianą na skórze. Przejawia się to w zmniejszeniu zaczerwienienia i wypłaszczeniu pryszcza. Po kilku dniach nieprzyjaciel znika bez śladu, więc widać gołym okiem, że produkt przyspiesza regenerację naskórka. Dużym plusem jest jego krótki skład i zawartość kwasów, które są jeszcze w niszy, jeśli chodzi o pielęgnację skóry trądzikowej.
  • 3 marca 2023 o 0:42
    Produkt widmo
    Zmagając się z delikatnym wysypem krost w ostatnim czasie skusiłam się na dermokosmetyk czyli punktowy żel na wypryski. Niestety jest to bardzo duże rozczarowanie. W moim przypadku żel nie robił totalnie nic, nie zauważyłam żadnej choćby delikatnej poprawy, czy zniwelowania niedoskonałości. Dodatkowo konsystencja jak na żel przypomina raczej coś zupełnie innego - jest ona bardziej wodna, przez co ciężej zaaplikować produkt. Zdecydowanie nie polecam, zwłaszcza za taką cenę. Mam w swoich kosmetykach lepsze punktowe produkty w cenie 3x mniejszej, a radzące sobie dużo lepiej ze zmianami skórnymi.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie działa na żadne zmiany skórne
    • Pojemność i brak efektów nieadekwatne do ceny
    • Wodnista konsystencja utrudnia użycie
  • 3 lutego 2023 o 19:31
    Średniaczek
    Miałam co do tego produktu wielkie oczekiwania. Miał rozprawiać się z wypryskami i sprawiać, że nie powstają przebarwienia po pozostałościach. Niestety zawiodłam się nim. O ile przyspieszał schodzenie wyprysków, ale nie skracał tego czasu jakoś spektakularnie (może o 2 , 3 dni), tak przebarwienia po nich zostawały. Ale to bym była w stanie zaakceptować, ale konsystencja tego produktu doprowadzała mnie do szewskiej pasji. Nie dało wydobyć się minimalnej ilości produktu przez co wiele się marnowało (bo jedna pompka na jeden wyprysk do zdecydowanie za dużo), a do tego był niejednorodny i nie dało się nałożyć go równo na wyprysk (zawsze zostają gródki, które zostawały na skórze). Do tego był bardzo nie wydajny. Zużyłam go w miesiąc, gdzie zmagam się z trądzikiem hormonalnym. Mimo to nie mam tych wyprysków na tyle, żeby w miesiąc zużyć całe opakowanie.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Działanie
    • Konsystencja