Maseczki w płachcie

Bodyland.pl

• 13 lipca 2024 o 15:33
    Średnio na jeża :/
    Używa od:próbka
    Cenię sobie produkty marki Miya i dlatego skusiłam się na maseczkę w płachcie. Urocze różowe opakowanie jest mało czytelne z powodu białej czcionki na różowym tle. Opakowanie po obu stronach ma nacięcia co ułatwia otwarcie saszetki w której znajdziemy biała płachtę. Niestety materiał z którego została wykonana jest sztywny, zbyt szeroki i zbyt krótki, a moja twarz jest drobna. Czas trwania aplikacji to 10 - 15 minut w tym czasie płachta bardzo szybko wysycha i zaczyna się odklejać od twarzy i zsuwać. Zapach na plus, praktycznie niewyczuwalny co odpowiadać będzie osobom wrażliwym na zapachy. Esencji w opakowaniu brak, płachta też jest tak jakby sucha. Naturalny skład w 98%, brak parabenów, nie testowany na zwierzętach, produkt odpowiedni dla wegan, przebadany dermatologicznie, tkanina jest biodegradowalna. Zacny skład i biodegradowalna tkanina to plusy, obietnice producenta nie zostały spełnione, podane na wyrost, a płachta w dziwnych wymiarach o czym wspominały poprzednie recenzentki doprowadza do frustracji. Spodziewałam się lepszych efektów po zastosowaniu, a okazały się średnie i sama raczej więcej nie kupię kolejnej saszetki. Miya nieco zawiodła :(
  • 29 kwietnia 2024 o 21:13
    Aplikacja pozostawia wiele do życzenia, za to efekty są naprawdę dobre
    Maseczkę Miya mySUPERmask otrzymałam w prezencie. Kocham takie podarunki :) maseczek w mojej całej kolekcji kosmetyków nigdy mało. Jak dotąd nie miałam częstego kontaktu z marką. Nie wiedziałam w sumie czego się spodziewać po tym produkcie. Mam takie raczej neutralne odczucia. Działa w porządku, ale aplikacja jest niestety trochę męcząca. Opakowanie / wykonanie maseczki Maseczka jest zamknięta w różowej saszetce. W mojej ocenie białe napisy na tak jasnym kolorze opakowania są nieczytelne. Na etykiecie znajduje się cała lista, co możemy osiągnąć tym produktem. Skupię się na tym typowo opisując działanie. Muszę w tym miejscu zatrzymać się na wykonaniu samej maseczki, które w mojej ocenie jest baaardzo nijakie. O ile jej zapach jest mi bardzo neutralny, w mojej ocenie nie pachnie w ogóle, tak jej wielkość woła o pomstę do nieba. Moja twarz nie należy do najmniejszych, więc z reguły nie mam problemu z nałożeniem płachty nasączonej esencją (z reguły pasują całkiem dobrze). W tym przypadku maseczka na szerokość została wykonana na... sama nie wiem na kogo :D przecież to jest ogromne! Ktoś w projekcie chyba podał złe rozmiary. Próbowałam ją jakoś poprzycinać (tak, na zdjęciu widać, jak bardzo nieudolnie :)), jednak ostatecznie nic do nie dało. Po około 15 minutach od trzymania jej na twarzy zaczęła wysychać i tym samym odchodzić od skóry. Zaczęło mnie to niestety irytować, więc ją zdjęłam. Zapewne przez ten fakt nie zdecyduje się na jej kupno, mimo że efekty miałam po niej naprawdę fajne. Działanie Odniosę się już bezpośrednio do każdej z obietnic Miyi: a) nawilżenie i nadany blask cerze -> maseczka idealnie się sprawdzi do szybkiego zastrzyku nawilżenia. Po jej zdjęciu skóra lekko się błyszczała, ale nie kleiła. Wyglądała naprawdę na zdrowszą. Nie sprawdziłam jej pod kątem współpracy z makijażem, nie wiem czy się roluje. Nałożyłam na nią krem spf i nie było tragedii. b) zmniejszenie widoczności zmarszczek, poprawa jędrności skóry. -> ona naprawdę delikatnie wygładziła moją cerę. Myślę, że jest idealna do zastosowania przed jakimiś większymi wyjściami, kiedy potrzebujemy efektu wow na buzi. Bardzo lubię efekt glow na cerze, muszę przyznać, że utrzymywał się całkiem długo po jej zdjęciu. c) działanie antyoksydacyjne -> duży plus za takie działanie, w mojej ocenie warto inwestować w produkty, które wspierają naszą młodość :-) d) poprawa kondycji i napięcia skóry, miękkość, wygładzenie, łagodzenie -> zaraz po nałożeniu maseczki odczułam lekkie ciepło na skórze, trochę się przeraziłam, ale nie przekształciło się to w nic poważniejszego (uczulenie). Po zdjęciu maseczki skóra była czerwona, ale możliwe, że moja wrażliwa skóra zareagowała na któryś składnik, który być może ma zadziałać na poprawę jędrności. Ostatecznie po jakimś czasie efekt zniknął, a ja zostałam z wygładzoną, nawilżoną i pełną blasku cerą. Maseczka posiada szereg aktywnych składników, które serio dostarczają powyższe efekty. Muszę przyznać, po jej zdjęciu byłam zachwycona stanem mojej skóry. Szkoda, ze aplikacja jest raczej kiepska. Gdyby płachta była bardziej dopracowana pod kątem rozmiaru i grubości - byłby to produkt hit.
    Zalety:
    • szereg działania, które potwierdzam, że istnieje: nawilżenie, wygładzenie, złagodzenie, dodanie blasku cerze
    • jest dość tania i dostępna w drogerii
    • esencja po zdjęciu maseczki wchłania się w trybie natychmiastowym
    • bogaty skład
    • nie podrażniła mojej cery, choć na samym początku czułam lekkie pieczenie i skóra była zaczerwieniona - po chwili to uczucie poszło w niepamięć
    • wegańska, dla mnie plus
    • bezzapachowa formuła
    Wady:
    • bardzo niedopracowana płachta maseczki, jest po prostu zbyt szeroka i ciężko ją dopasować, po czasie odpada z twarzy - może to być irytujące
    • mało czytelna etykieta - białe napisy na jasnym kolorze różu nie są zbyt widoczne
  • 9 grudnia 2023 o 19:49
    Produkt bez efektów, a szczególnie takich, o których wspomina producent.
    Zdecydowanie wolę maseczki w płachcie, niż te w postaci kremowej do zmywania. Sporo produktów od marki Miya sprawdzało mi się, dlatego miałam wrażenie, że maseczki w płachcie zepsuć nie mogą. A tu jednak się da. Jedna maseczka kosztuje około 15 zł. Płachta w miarę dopasowana do twarzy, materiał bogato nasączony płynem. Ten produkt naprawdę nie byłby aż tak zły. Wystarczyłoby, żeby producent nie naobiecywał tylu cudów. Kompletnie nie ujędrnia, nie napina . Jedynie delikatnie nawilża i też nie nadaję się pod makijaż, ponieważ zaczyna się rolować podkład w momencie jego nakładania, gdzie wcześniej takich problemów nie było. Skóra jest delikatnie rozświetlona, ale poza tym nic ten produkt więcej nie oferuje. Stosowałam 2 opakowania pod rząd, żeby sprawdzić i nic to nie zmieniło. Co prawda produkt nie spowodował u mnie żadnych podrażnień, wyprysków czy niepożądanych skutków ubocznych, ale za tą cenę znajdziemy dużo więcej lepszych produktów i w o wiele niższej cenie. Może komuś się sprawdza, ale nam nie jest po drodze.
    Zalety:
    • maska dobrze dopasowuje się do twarzy
    • materiał jest bogato nasączony
    • delikatnie nawilża
    Wady:
    • cena nie jest adekwatna do rezultatów
    • nie napina skóry
    • nie ujędrnia skóry
    • niezgodne z obietnicami producenta
  • 29 października 2023 o 22:11
    Przeciętna, brak deklarowanego nawilżenia skóry
    Używa od:próbka
    Jestem zwolenniczką masek w płachcie i trudno mi przejść obojętnie obok maseczek, których jeszcze nie używałam. Dodatkowo, gdy już z opakowania do mnie "krzyczy", że działa ujędrniająco, to zazwyczaj ląduje w moim koszyku. Tak było także tym razem. Producent deklaruje, że maseczka działa ujędrniająco, napinająco, a także daje natychmiastowy efekt nawilżenia skóry. Jako że moja cera to skóra dojrzała, 40+, wrażliwa, przesuszona, ze skłonnością do przetłuszczania w strefie T, niestety z widocznymi już zmarszczkami mimicznymi i utratą jędrności, to wydawać by się mogło, że jest to maseczka idealna dla mojej cery. Płachta zamknięta jest w saszetce nieco mniejszej niż ma to zazwyczaj miejsce przy kosmetykach tego typu. Tym samym jest bardziej poskładana. Jednak na szczęście nie sprawiła dużych problemów przy rozwijaniu. Materiał płachty jest nieco grubszy i bardziej szorstki niż typowa płachta. Jednak to również nie miało wpływu na komfort używania. Na minus kształt płachty. Jest bardzo szeroka, aż wchodzi na włosy, materiał na policzkach musiałam układać na zakładki, żeby jakoś się to trzymało. Zaskoczyło mnie także, jak mało było w saszetce esencji. Płachta była zaledwie wilgotna, a nie mokra, do czego jestem przyzwyczajona używając masek w płachcie. W opakowaniu nie zostało też ani trochę esencji, którą zazwyczaj wykorzystuję do wklepania w skórę szyi i dekoltu. Miałam wrażenie, że w trakcie 15- minutowej aplikacji płachta wyschnie, tak kiepsko była nasączona. Jednak po 15 minutach płachta była nadal lekko wilgotna. Po jej zdjęciu wklepałam pozostałości esencji w skórę i pozostawiłam do wchłonięcia. Nastąpiło to bardzo szybko, bo prawie tej esencji nie było. Po wchłonięciu się resztek esencji przyjrzałam się mojej skórze. Rzeczywiście widać było, że poprawiło się napięcie skóry, drobne zmarszczki się wygładziły. Niestety bardzo szybko musiałam zaaplikować na skórę serum i krem, bo maseczka wbrew deklaracjom producenta nie ma właściwości nawilżających i zaczęłam odczuwać nieprzyjemne napięcie i przesuszenie skóry. Maseczka nie uczuliła, nie podrażniła, podczas aplikacji nie występował żaden efekt mrowienia czy pieczenia. Jednak nie zachwyciła mnie, zdecydowanie zabrakło mi nawilżenia. Znam lepsze maseczki i do tej raczej nie wrócę.
    Zalety:
    • działanie napinające skórę jest zauważalne
    • nie podrażnia, nie uczula
    Wady:
    • niewygodny kształt płachty, jest bardzo szeroka
    • wbrew deklaracjom producenta - nie nawilża
    shewild
    12 czerwca 2023 o 15:22
    Może nie SUPER, ale jest naprawdę dobrze!
    Maska sprawdziła się całkiem dobrze, a obawiałam się, że będę zawiedziona, bo już po zakupie przeczytałam całkiem sporo nieco rozczarowanych głosów. Nie jest to produkt-hit, który chcę od razu kupić ponownie, ale nie jestem rozczarowana ani zawiedziona. Maseczka jest przyjemna, skuteczna, mogłaby z pewnością nieco więcej zrobić i bardziej poprawić kondycję skóry, ale i tak uważam, że jest solidna i nie obiecuje cudów, tylko robi większość tego co obiecuje. Myślę, że mogę do niej wrócić, chociaż nie w regularnej cenie - jest jednak trochę za wysoka jak za jednorazową aplikację. Faktem jest, że jest to maska nieco bardziej "sucha" niż wiele jej podobnych. Jest namoczona esencją, ale dość oszczędnie i płynu nie jest tak dużo jak to się często zdarza, że można się nim jeszcze wysmarować prawie od stóp do głów. Maska jest wilgotna i po nałożeniu na twarz czuć tę wilgoć na skórze, ale jeśli ktoś jest przyzwyczajony do bardzo mokrych masek to będzie widział (i czuł) różnicę. Dla mnie ten aspekt w żadnym stopniu nie wpływa na ocenę skuteczności. Miałam wcześniej maski na tkaninie, które były minimalnie wilgotne, czasem wręcz suche, a działały lepiej niż niejedna maska skąpana w esencji, więc myślę, że to trochę mylne wrażenie, że większe nasączenie równa się lepsza skuteczność. Na odczucia i komfort używania - być może, ale jeśli maska jest dobra, to nie wynika to raczej z faktu większej ilości serum w jakiej jest skąpana. Zapach jest przyjemny, bardzo delikatny, raczej nie na pierwszym planie tylko gdzieś tam w tle. Jest mało konkretny, taki "kosmetyczny", ale ładny i nie przeszkadzający. Jeśli chodzi o kształt tkaniny to tu mogłoby być nieco lepiej. O ile góra i dół są całkiem pasujące, tak boki są dość długie i mocno wystają. Musiałam je złożyć na zakładkę, bo inaczej dosięgały praktycznie uszu. Struktura płachty też się nieco wyróżnia na minus - jest minimalnie grubsza, troszkę jakby szorstka w dotyku. O dziwo całkiem dobrze leży na twarzy i nie zjeżdża, ale przyznam, że najbardziej lubię cieniutkie tkaniny, które są wręcz jak druga skóra. W tej masce czuć, że mamy tkaninę na twarzy. Nie jest to jakaś wielka wada, raczej moja preferencja, byłoby na pewno gorzej gdyby przez to maska zjeżdżała albo kiepsko się trzymała twarzy. Trzymałam maskę na twarzy ok. 20 minut i po zdjęciu wciąż miałam na skórze odrobinę esencji. Bez efektu lepiącej się skóry, esencja fajnie się wchłonęła z czasem i nie czułam potrzeby mycia twarzy wodą. A efekty? Bardzo przyjemne! Fajnie nawilżona skóra, wypoczęta, jaśniejsza, bardziej promienna. Miękkość i gładkość wyczuwalna pod palcami. To co jednak najbardziej rzuciło mi się w oczy to jak fajnie maska poprawia wygląd skóry delikatnie ją napinając. Bez obaw - nie jest to efekt liftingu tylko takiego bardzo lekkiego ujędrnienia, przez co twarz wygląda młodziej, zmarszczki nie są tak widoczne, ogólnie skóra wygląda na wypoczętą i zrelaksowaną. Taki jakby mały zastrzyk energii. Myślę, że - tak jak wspomina producent w opisie - mogłaby się nadać jako maseczka bankietowa przed ważnym wyjściem, bo jest również według mnie bezpieczna: zero podrażnienia, jakiegoś mrowienia czy innego uczucia na skórze. A przy maskach na tkaninie czuję czasem np. ciepło czy lekkie pieczenie, tutaj z kolei maska okazała się całkowicie neutralna. Maska byłaby idealna gdyby nawilżała na dłużej. Nie jestem jednak aż tak surowa w ocenie, bo patrząc na opis nie jest to główne założenie produktu - nawilżenie jest jednym z nich, ale jest to bardziej ujędrniająca i rozjaśniająca maseczka. Daję mały minus za techniczny aspekt - jednak w porównaniu z wieloma innymi podobnymi produktami to maska jest troszkę gorzej wycięta i nieco mniej komfortowa w noszeniu. Jednak co do działania to jestem zadowolona i spodobał mi się efekt jaki zostawiła na mojej skórze.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie