Dezodoranty i antyperspiranty

Aflofarm Medispirant roll-on mineralny 40 ml
Aflofarm Medispirant roll-on mineralny 40 ml

• 14 lutego 2025 o 11:17
    super!
    Jak dla mnie jeden z lepszych antyperspirantów. Bardzo wygodne opakowanie, wygodna kulka i nie jest za bardzo lejący. Dobrze się aplikuje i dobrze rozciera na skórze pach. Wchłania się dość szybko i nie pozostaje klejący ani lepki. Dobrze chroni przed potem i nieprzyjemnym zapachem. Wydajny mi wystarcza na miesiąc stosowania.
    Zalety:
    • tani i wydajny i skuteczny cóż chcieć więcej
    Goya5
    16 sierpnia 2024 o 10:27
    naturalny, bez aluminium, polecam!
    jestem kobieta dojrzałą i postanowiłam bardziej zadbać o swoje zdrowie. Nie chcę już używać dezodorantów z aluminium, ze względu na szkodliwość dla zdrowia. Oczywiście przejście z takiego produktu na naturalny nie jest łatwy, gdyż przez ok.1,5 do 2 miesięcy człowiek może brzydko pachnieć po odstawieniu dezodorantu z aluminium. Wówczas organizm niejako oczyszcza się i można odczuwać spory dyskomfort z powodu odoru. Uczyniłam to w okresie zimowym, gdy mniej odczuwałam skutki pocenia się. Przez 2 miesiące nie używałam dezodorantu. Pilnowałam w miejscu pracy , aby częściej myć te części, które były bardziej narażone na wydzielanie się zapachu. Warto było się pomęczyć, gdyż na wiosnę i w upalne lato z powodzeniem stosowałam omawiany dezodorant, który był skuteczny podczas wysokich temperatur. Nie chcę już powracać do szkodliwych produktów i dlatego polecam ten roll-on. Natrafiłam na dobry egzemplarz, moja kulka nie zacinała się , był skuteczny i kupiłam już drugi egzemplarz na promocji. Szczerze go polecam, gdyż jego skład jest wzorowy i polecany osobom chorującym na nowotwory !!!
    Zalety:
    • skuteczność,
    • naturalny skład
    • prawie bezzapachowy
    Wady:
    • cena regularna zbyt wysoka
  • 29 maja 2024 o 10:55
    Nareszcie znalazłam coś godnego uwagi
    W ostatnim czasie moje stosowanie antyperspirantów odbywało się na zasadzie prób i błędów. Kiedy mój ulubiony roll on zmienił formę i przestał mi odpowiadać, szukałam czegoś, co zastąpi go w sposób zadowalający. To zadanie było trudniejsze niż myślałam. Przy ostatnim zamówieniu z hebe, dorzuciłam 4 produkty z dość dobrymi opiniami, w cenach nie z kosmosu i dalej postanowiłam szukać. Pierwszym moim wyborem był właśnie medispirant. Teraz już boję się jak wykorzystam resztę bo ta kulka w końcu sprawdza się u mnie na wysokim poziomie! Co prawda lubię zapachowe antyperspiranty, w tym przypadku jest raczej bezzapachowo, wyczuwam delikatną woń, dziwną do opisania ale jest ona na tyle delikatna że prawie niezauważalna. W sumie to może nawet lepiej bo nie koliduje z perfumami. Po nałożeniu czekam chwilę alby produkt wysechł bo nakłada się dość grubą warstwą ale po chwili mogę już spokojnie założyć ubranie i nie zdarzyło mi się poplamić ich przy tym. Kulka działa u mnie bez zarzutu, gładko się przekręca. Opakowanie według mnie wygodne. Cena jest kilka złotych wyższa niż typowe, drogeryjne produkty ale uważam że warto dopłacić bo po całym dniu poza domem nadal czuję się świeżo, ci w ostatnim czasie nie było tak oczywiste. Stosowałam też zwykły ałun w kamieniu, zachęcona opiniami ale kompletnie się u mnie nie sprawdzał. Ta kompozycja jest jednak dla mnie idealna. Mam jeszcze 3 inne kulki do przetestowania ale po ich zużyciu napewno sięgnę znów po medispirant.
    Zalety:
    • Po całym dniu w pracy nadal czuję się świeżo
    • Kulka działa płynnie
    • Wygodne opakowanie
    • Cena jak na taką jakość ok
    • Produkt mineralny
    Wady:
    • Dostępność ograniczona - stacjonarnie w drogerii jej nie dostanę ale na szczęście jest internet ;)
    _inga
    2 września 2023 o 7:28
    mineralny antyperspirant roll-on, Medispirant
    Medispirant mineralny antyperspirant roll-on kupiłam na jednej z aukcji internetowych opakowanie zawiera 40 ml kosmetyku, zapłaciłam około 18 zł. Mineralny antyperspirant jest bezzapachowy, nie zawiera sztucznych barwników i alkoholu, szybko się wchłania, daje skuteczną ochronę przed poceniem , neutralizuje zapachy, nie uczula, nie podrażnia, nie przesusza skóry. Minus za opakowanie a w zasadzie za zacinającą się kulkę co sprawia że aplikacja jest niezbyt komfortowa, fajnie by producent zadbał o lepsze płynne działanie kulki. Podsumowując całkiem fajny kosmetyk skuteczny i łagodny dla skóry, jest wydajny i w całkiem przystępnej cenie, nie wiem czy kupię go ponownie ale chętnie sięgnę po inne produkty tej marki. Polecam szczególnie wrażliwcom.
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • szybko się wchłania
    • chroni przed poceniem
    • neutralizuje zapachy
    • nie zawiera sztucznych barwników i alkoholu
    • nie uczula, nie podrażnia, nie przesusza skóry
    Wady:
    • kulka się zacina, kosmetyk wylewa się z pod kulki
  • 27 lutego 2023 o 15:20
    średni
    Ten roll on kupiłam przez pomyłkę, zawsze używałam tego na noc, przez pomyłke pani z apteki dała mi ten. Jest to produkt dość delikatny dla wrazliwej skóry, niestety żle mi się go nakłada, zostaje pod pachą dość duża wartwa preparatu, ponad to kulka często się zacina. Sam preparat raczej jest bezzapachowy i dość dobrze choć nie idealnie chroni skóre przed poceniem się. Nie uczula, nie powoduje alergii Ogólnie na pewno jest lepszy od takich zwykłych kulek z drogerii, ale nie do konca jestem na tak. Gdyby nie te zacinanie się i pozostawianie zbyt dużej ilości produktu pod pachą to byłby ok :)
    • ochrona
    Wady:
    • zacinająca się kulka
    • pozostawianie zbyt dużej ilośći produktu pod pachą