Toniki i hydrolaty

Manu Natu Naturalny tonik do twarzy `Napar z melisy`

• 5 sierpnia 2024 o 12:21
    Świetny tonik dla skóry mieszanej
    Wygrałam kiedyś bon na zakupy w sklepie Manu Natu i mój wybór padł m.in. na ten tonik napar z melisy. Bardzo przyjemny produkt, rozpyla delikatną mgiełkę, aż sobie zostawię ten atomizer, bo to rzadkość wśród tego typu produktów. Tonik spełnia swoje zadanie rewelacyjnie, odświeża skórę, optymalnie nawilża i przede wszystkim reguluje wydzielanie sebum, od kiedy go używam skóra mniej mi się przetłuszcza i podkład lepiej trzyma na twarzy. Tonik wyraźnie oczyszcza skórę i pory - są mniej widoczne, skóra jest zmatowiona, ale nie sucha i mniej się błyszczy. Produkt świetnie współgra z innymi kosmetykami w rutynie pielęgnacyjnej, można spokojnie nakładać serum na mokro, a nie z każdym tonikiem udaje się taki zabieg. Bardzo dobry tonik dla skóry problematycznej, tłustej, mieszanej i trądzikowej, bo też pięknie wycisza wszelkie zmiany na skórze i niweluje zaczerwienienie. Na duży plus naturalny i bardzo krótki skład - tylko 5 substancji. Jedynie zapach może być kwestią dyskusyjną, bo z pewnością nie jest to drogeryjny czy perfumeryjny aromat, a bardziej naturalny, ziołowy, może nawet swojski - mi przypomina połączenie sianka i miodu, zapewne jest to typowo konopna nuta, kwestia gustu, ale mi nie przeszkadza. Generalnie ciekawa opcja na rynku i jeden z lepszych toników jakie udało mi się testować na przestrzeni lat.
  • 27 września 2023 o 14:42
    Wspaniały ten tonik
    Mam cerę mieszaną, na mojej strefie T często pojawiają sie wszelkie nieproszone „niespodzianki”. Z każdym trądzikiem towarzyszy mi ból. Skuszona dobrymi opiniami w internecie postanowiłam kupić ten produkt i nie żałuje. Nakładam maź na noc. Na drugi dzień trądzik jest zdecydowanie mniejszy, a co najważniejsze - nie boli! Polecam każdemu.
  • 21 stycznia 2023 o 15:09
    Mój ulubieniec
    Jak dla mnie świetny tonik, który koi skórę po każdej aplikacji. Wygodny atomizer rozpyla produkt perfekcyjnie nie zalewając twarzy. Jego delikatna formuła nie pozostawia uczucia lepkości. Ogromny plus za tak bezpieczny, naturalny skład, w którym nie znajdziemy żadnych sztuczności. Podoba mi się również zapach toniku - orzeźwiający, lekko ziołowy, ale bardzo umila codzienne stosowanie. Kosmetyk idealnie nadaje się do codziennego stosowania po myciu twarzy. Tonik bardzo przyjemnie odświeża skórę oraz doskonale ją tonizuje i przygotowuje pod dalszą pielęgnację. Po zastosowaniu skóra jest miękka i gladka. Przy tym tonik jej nie podrażnia ani nie uczula. To naprawdę bardzo dobry tonik o przyjemnym zapachu, bezpiecznym i naturalnym składzie oraz sporej wydajności. Bardzo polecam jego zakup jak też wdrożenie go do codziennej pielęgnacji ????????
    Zalety:
    • skład
    • brak uczucia lepkości
    • odświeża
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta