Wcierki do włosów i skóry głowy

Fitomed Wcierka przeciw wypadaniu włosów skłonnych do przetłuszczania się

5 na 51 opinię

• 10 października 2022 o 13:43
    Bardzo ciekawy produkt
    Opakowanie: Wcierka Fitomed znajduje się w 200 gramowej buteleczce wykonanej z ciemnego plastiku. Dzięki temu zawartość produktu jest chroniona przed promieniami słonecznymi. Etykieta, tak samo jak w przypadku pozostałych produktów, jest bardzo ładna, spójna, czytelna i cieszy oko. Już nad opakowaniami i etykietami produktów Fitomed się rozpływałam we wcześniejszych wpisach i to tam Was serdecznie zapraszam, abyście przeczytali co o nich myślę. Na etykietce znajdziecie wszystkie te informacje, które są niezbędne do użytkowania produktu. Podoba mi się, że opakowanie posiada zakrętkę typu klik. Zdecydowanie bardziej je wole od tych zakręcanych. Są dla mnie po prostu wygodniejsze. Opakowanie posiada średniej wielkości otwór, który ułatwia nam dozowanie produkty. Możemy wylać go na dłonie i wmasować w skórę głowy, lub bezpośrednio z butelki lać na skórę głowy. Oba sposoby się u mnie sprawdzają, musicie więc wybrać ten, który jest dla was lepszy. Z butelki po jej przechyleniu, powoli wypływa wcierka, dzięki czemu nie musicie obawiać się o jej przelanie. Do tego trzeba by było mocno ścisnąć butelkę. Konsystencja: Wcierka, jak to wcierka, jest substancją wodnistą. I jak to na wodę przystało, leje się, jest bardzo płynna. Uważam to jednak za atut, ponieważ dzięki temu możemy, z dużą łatwością nałożyć wciekę w każdy zakamarek skóry głowy. Taka konsystencja nam to po prostu ułatwia. Później tylko musimy ją sobie w skórę głowy wmasować i gotowe! Wcierkę można stosować na dwa sposoby, ale o tym za chwilkę! Zapach: Zapach tego produktu jest dość specyficzny, ale mi się podoba. Bardzo lubię takie ziołowe zapachy. Osoby, które jednak nie przepadają za tego typu nutami, też nie mają się czego obawiać. Zapach jest niezwykle delikatny, bardzo łagodny i ucieka gdzieś. Nie zostaje z nami na dłużej. Zapach ten jest bardzo naturalny i stonowany. Działanie: Tak jak wspomniałam, wcierkę tą możemy stosować na dwa sposoby. Po pierwsze, możemy wetrzeć ją w skórę głowy, odczekać 5 -15 minuty i umyć włosy lub ją wetrzeć w wilgotne włosy i nie trzeba jej spłukiwać. Ja osobiście preferuje właśnie tę drugą opcję. I już teraz zaznaczę, że nie ma co się obawiać, że wcierka przetłuści nam włosy. Wręcz przeciwnie. Odkąd używam tej wcierki co mycie włosów, mam wrażenie, że ich świeżość się zdecydowanie wydłuża, co mnie pozytywnie zaskoczyło. Teraz mogę śmiało nie myć włosów przez dwa trzy dni, gdzie kiedyś musiałam myć je codziennie. Producent obiecuje nam również działanie przeciw wypadaniu włosów i już po miesiącu jej używania, jestem bardzo zadowolona, ponieważ faktycznie widzę różnicę. I myślę, że dalsze używanie tego produktu, zdecydowanie poprawi mój problem z wypadaniem włosów. A naprawdę wypadało mi ich wiele! Muszę też pochwalić tę wcierkę, ponieważ jest on a mega wydajna i jeszcze mi posłuży. Aktualnie jestem z niej bardzo zadowolona i z wielką przyjemnością stosuję ją dalej! Wśród składników aktywnych znajdziemy wyciąg z tarczycy baikalskiej, kiełków soi i pszenicy, kozieradki, skrzypu i łopianu, arginina, alkohol etylowy, kwas mlekowy. I każdy ten składnik opisany jest na stronie fitomed. Opisy te znajdziecie na tej stronie. Mega Was zachęcam, by tam zerknąć. Ja jestem bardzo zadowolona i z chęcią będę stosować ją dalej!
    Zalety:
    • Skład
    • Konsystencja
    • Działanie