Kremy uniwersalne

Gamarde Hydratation Active, Ultra Rich Cream Ultranawilżający krem do skóry suchej i odwodnionej

5 na 51 opinię

• 17 września 2023 o 18:30
    bardzo dobry dla cery odwodnionej
    Zużyłam już drugą tubkę kremu i chętnie ponownie wrócę. mam jakąś słabość do kosmetyków tej marki. Lubię je za działanie, ale też doceniam, że kosmetyki są wolne od okrucieństwa, na co zwracam uwagę przy wyborze produktów pielęgnacyjnych. Kosmetyki z serii Hydratation Active goszczą u mnie w różnych formach, czy to lżejszych, np. fluid, po te bogatsze, jak właśnie ten recenzowany. Kosmetyk kupujemy w tekturowym pudełku, którego szata graficzna odpowiada tej znajdującej się na tubce, w której chowa się krem. To typowo apteczna, prosta szata, którą ja bardzo lubię. Tubka wykonana jest z elastycznego plastiku, co pozwala wycisnąć krem do końca, choć oczywiście ja zawsze jeszcze rozcinam opakowania, bo na ściance można jeszcze znaleźć co nieco. Tubka zamknięta jest na zakrętkę. Kosmetyk posiada kremową konsystencję, pod palcami bogatszą, czuć obecność olejków, ale dobrze się wchłania pozostawiając na powierzchni skóry aksamitny, okluzyjny film. Nie ma tu oblepienia, lepkości czy obciążenia. Krem jest bardzo komfortowy w noszeniu. Kosmetyk świetnie nawilża skórę, zaspokaja potrzeby cery odwodnionej i chroni przed ucieczką z wody z naskórka, jednym słowem spełnia idealnie obietnice producenta. jeszcze nigdy mnie nie zawiódł dlatego z taką ochotę kupiłam kolejne opakowanie i będę wracać. Acha, i jeszcze zapach, bo owszem, pojawia się tutaj. Jest świeży, troszkę jakby roślinny i przyjemny, ale też nie utrzymuje się długo więc nie będzie drażnił z biegiem czasu. Jeśli ktoś boryka się z problemem odwodnienia to serdecznie polecam ten krem i całą serię!
    Zalety:
    • świetnie nawilża
    • chroni przed utratą wilgoci w naskórku
    • idealnie spełnia wymagania cery odwodnionej
    • zmiękcza
    • pozostawia satynowy ochronny film
    • nie obciąża skóry
    • nie pozostawia tłustego czy lepkiego filmu
    • wygodne opakowanie
    • przyjemny, krótkotrwały zapach
    • marka wolna od okrucieństwa