Kremy uniwersalne

Bielenda Rose Care, Nawilżający krem różany do cery wrażliwej na dzien i na noc

Bielenda Rose Care różany krem nawilżająco-kojący do twarzy 50ml

• 24 stycznia 2024 o 0:47
    Zaskakująco przyjemny
    Bardzo dobry krem zarówno w kwestii składu jak i konsystencji. Zdecydowanie dla fanek różanych zapachów. Sprawdza się i na noc i na dzień. Jest lekki i świetnie nawilża. Bonusowe punkty za składniki aktywne lekko rozjaśniające i wyrównujące koloryt, a także za trehalozę (którą uwielbiam w kosmetykach <3). Nie roluje się z innymi produktami do pielęgnacji ani z SPFem. Przesiadłam się na niego z innego kremu różanego: "luksusowego" PureHeals i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Nie ma tak aksamitnej konsystencji, ale podobnie nawilża i pachnie. W tej cenie naprawdę nie mam uwag.
    • Konsystencja
    • Nawilżenie
  • 19 czerwca 2023 o 23:32
    Dość dobry
    Krem do twarzy jest dość wydajny i ma fajne kolorowe opakowanie. Działanie ma dość dobre nie uczula ani nie podrażnia lecz cera jest nawilżona i rozświetlona. Ogólnie na plus. Konsystencja jest super jakość też.
    Drogeria Super-Pharm
  • 4 grudnia 2021 o 12:20
    Całe szczęście że miałam próbkę,wystarczyła jedna….
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Moja twarz uwielbia lekkie żelowe kremy czy sera,bardzo lubi w pielęgnacji kosmetyki z dodatkiem kwiatu róży,przeglądając swoje zapasy niczym na zimę ;) stwierdziłam czas na próbki. Moja cera: dojrzała,wiek 44 lata, mieszana/tłusta ale niektóre kosmetyki potrafiły wysuszyć ją na wiór, dlatego często też sięgam po asortyment przeznaczony dla cer suchych i wrażliwych, nierówny koloryt( nie stosowało się kiedyś filtrów :/),rozszerzone pory,tendencja do zapychania się i wysypu niedoskonałości. Recenzowana próbka kremu została zamknięta w saszetce z logo producenta, pełnowymiarowego produktu nie widziałam a nawet nie zwróciłam uwagi na niego w sklepie. Natomiast saszetka rozerwała się bez użycia nożyczek i skalpela ;), moim oczom ukazał się żelowy biały krem o lekkiej konsystencji,zapach bardzo lotny,nie wiem nawet do czego porównać,dla mnie praktycznie niewyczuwalny. Krem stosowałam na wieczór po dokładnym oczyszczeniu i stonizowaniu cery, bardzo dobrze rozprowadził się, wygładził i zmatowił cerę nie przesuszając jej, na początku byłam z efektu naprawdę zadowolona i stwierdziłam że na drugi dzień zobaczę jak się zachowuje pod makijażem ale po paru minutach gdy dotknęłam palcami twarzy zaczął krem brzydko się rolować i dosłownie zjeżdżać z twarzy….zachowywał się tak jak enzymatyczny peeling,całą twarz miałam w farfoclach przypominających gumkę do ścierania,do tego cała koszulka nocna w resztkach kremu…. Na drugi dzień znów na wieczór użyłam kremu niestety sytuacja powtórzyła się,fakt moja cera na chwilę obecną jest w bardzo dobrej kondycji jeśli chodzi o nawilżenie i nawodnienie. Podsumowując,było to krótkie spotkanie i ponownego zakupu nie planuję.
    Zalety:
    • możliwość przetestowania próbki
    • lekki
    • wydajność,wystarczyła na 2 użycia
    • matuje
    • nie zapchał,nie podrażnił,nie uczuli
    Wady:
    • skład, silikon, DMDM, disodium EDTA
    • nie nawilżył
    • na mojej cerze nie wchłania się a tworzy farfocle/kluski
  • 3 września 2021 o 12:12
    Kiepski skład i kiepskie nawilżenie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Od razu zaznaczam, że zużyłam tylko jedną próbkę tego kremu, ale nawet taka krótka przygoda pozwala mi stwierdzić, że nie byłabym zainteresowana pełnowymiarowym opakowaniem. Dlaczego? Po pierwsze, fatalny skład - donor formaldehydu, parabeny i fenoksyetanol się kłaniają. Unikam, a już zwłaszcza w kosmetykach aplikowanych bezpośrednio na skórę. Nie, nie, nie - i nie rekompensuje mi tego zawartość oleju różanego, skwalanu czy witaminy C. Po drugie, krem ma przyjemnie żelową, szybko wchłaniającą się konsystencję - ale w związku z tym jest błyskawicznie "pochłaniany" przez skórę, która pozostaje tak samo sucha, jak była przed nałożeniem kremu. Innymi słowy, fakt aplikacji tego kremu nie powoduje żadnej różnicy, a wręcz potęguje uczucie ściągnięcia i wołanie o nawilżenie. Moja skóra jest mieszana, nie potrzebuję turbo nawilżenia, a mimo to i tak odczuwam niedostatek przy użyciu tego kremu na tym polu. Zapach ładny, różany, konsystencja - jak wyżej, przyjemna w aplikacji, ale powodująca niedostatki nawilżenia. Wyobrażam sobie, że to krem dla kogoś, kto kremu de facto nie potrzebuje, ale lubi sobie nałożyć coś ładnie pachnącego i mieć świadomość, że używa kosmetyków. :) Dla mnie na pewno nie.
    Zalety:
    • wygodna, szybko wchłaniająca się konsystencja
    • ładny różany zapach
    Wady:
    • kiepski skład
    • brak nawilżenia
    • poczucie ściągnięcia skóry
  • 1 czerwca 2021 o 9:34
    Niemalże doskonały
    Kremu używam od kilku lat. Jest to jeden z moich ulubieńców kosmetycznych. W śmiesznie niskiej cenie można nabyć krem, który optymalnie nawilża cerę (efekt nawilżenia utrzymuje się praktycznie cały dzień/noc!). Opakowanie proste - szklany słoiczek. Przyjemny dla oka design. Konsystencja kremu jest lekka, błyskawicznie się wchłania, nie zostawia żadnej lepkiej warstwy. Produkt idealnie sprawdza się pod makijaż i po jego nałożeniu nie trzeba czekać długo, niemal natychmiast można nakładać podkład. Zapach delikatny, różany. O dziwo mimo tak lekkiej konsystencji krem jest stosunkowo wydajny. Nie zapycha! To dla mnie ważne, bo mam skórę suchą ale niestety walczę z zaskórnikami i innymi problematycznymi zmianami na twarzy. Przy tym kremie mam ładną cerę, nie pojawiają się pryszcze, pory nie są pozapychane. Ostatnio niestety zauważyłam problem z dostępnością do tego produktu - nie ma go już w dużych sieciowych drogeriach - dobrze że w okolicy mojego miejsca zamieszkania jest mała lokalna drogeria w której niejednokrotnie zdarza mi się znaleźć cuda w dobrej cenie - tam kupuję mój różany krem :-) Używam go od wczesnej wiosny do jesieni (w zimie moja sucha skórą potrzebuje bardziej tłustego kremu). Stosuję zarówno na dzień jak i na noc. Powiem szczerze że krem jest super ale ma jedną drobna wadę - mimo pozornie dobrego składu znajdziemy tam też konserwant, którego nie mogą stosować kobiety w ciąży i karmiące. Gdyby nie ten gagatek w składzie, to pewnie byłby krem idealny. Szczerze polecam.