Kremy uniwersalne

Bioderma Hydrabio Creme Krem przywracający nawilżenie i blask

Bioderma Hydrabio Krem do twarzy stymulujący nawilżanie i intensywny blask 50 ml
Bioderma Hydrabio Créme
e-ZikoApteka.pl
BIODERMA Hydrabio Creme krem nawilżający o bogatej konsystencji, 50 ml

xiyaa
    28 marca 2024 o 13:02
    Za ciężki :(
    Podczas zimowego maratonu moja skóra niestety ale potrzebuje solidnego nawilżenia oraz ochrony, aby nie pękała oraz nie wysuszała się przez zimne oraz chłodne powietrze. Patrząc, że jest to produkt przywracający nawilżenie oraz typowo nawilżający skusiłam się na niego. Niestety... Najpierw przejdźmy do opakowania. Schludne i dobre opakowanie zrobione z plastiku, wiec nie musimy się bać, że nam się stłucze. W środku czeka na nas okrągły pojemnik, w którym znajdziemy krem. Niestety do produktu nie została nadana łyżeczka, którą byśmy mogli nabierać krem. Zamiast tego musimy krem nabierać palcami, co niestety mi niezbyt pasuje. Sam krem jest bardzo miły w dotyku. Krem opisałabym jako ciężki oraz intensywnie nawilżający - idealny na okres zimowy. Czemu ciężki? Krem po nałożeniu na twarzy wydaje się jakby miało się na swojej twarzy powłokę ochronną. Jest to fajny aspekt patrząc na zimne powietrze, więc nasza skóra nie powinna ulec żadnemu podrażnieniu. Niestety mimo to, że jest to mocno intensywny krem strasznie się roluje! Nie ważne jak delikatnie go nakładam, moja skóra zaczyna się rolować a za tym makijaż jeśli go mam na sobie. Nawet jeśli skóry nie dotykam, na twarzy widać rolujący się podkład/krem. Krem jest również tłusty, z początku go się nie wyczuwa dopiero później na cerze się "rozpuszcza". Tak jak bardzo go lubiłam przez swoją "warstwę ochronną" na zimę, tak niestety ale przez swoje rolowanie i tłusty filtr, ciężko mi się z niego korzystało. Produkt niestety trafił na potrzeby popękanej skóry na dłoniach. Tam idealnie pełnił swoją funkcję i nie rolował się tak jak na buzi. Możliwe, że krem był zbyt intensywnie nawilżający dla mnie.
    Zalety:
    • intensywne nawilżenie skóry
    • świetna ochrona twarzy przed zimnym i szorstkim powietrzem
    Wady:
    • rolowanie się kremu!
    • nie współpracował z podkładami
    • tłusty
    • ciężki
  • 5 lutego 2024 o 13:48
    Gładka i odświeżona skóra.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Stosowałam zaraz po nalozeniu serum Świetnie się wchłaniał i nie zostawiał po sobie tlustego błyszczącego koloru skóry. Co więcej swobodnie mogę stosować go jako baza pod makijaż. Swietnie nawilżył moją wysuszoną skórę. Czułam efekt natychmiast.
  • 5 lutego 2024 o 4:17
    Innowacja dla skóry
    Moja skóra z natury jest sucha i wrażliwa, a zwłaszcza zimą traci swój blask, jędrność, brakuje jej nawilżenia, staje się bardziej odwodniona. I wtedy z pomocą przyszedł mi Hydrabio Creme od Bioderma - niebieska buteleczka w ładnym opakowaniu o lekkiej i wydajnej konsystencji i delikatnym zapachu. Stał się niczym kojący balsam na moje dolegliwości. Już od pierwszego zastosowania skóra nabrała więcej blasku, stała się bardziej odżywiona, nawilżona, bardziej gładka i zadbana. Nie straszne jej są nawet trudne warunki atmosferyczne. Jestem pod wrażeniem działania tego cudownego kosmetyku. Po prostu rewelacja!
  • 5 lutego 2024 o 0:38
    Krem super nawilża i nie obciąża skóry.
    Po zastosowaniu kremu skóra staje się gładka i miękka. Posiada lekką konsystencję, która nie zatyka porów, tylko przywraca skórze naturalne funkcje, które nawilżają i pomagają utrzymać wodę w naskórku. Co najważniejsze krem nie obciąża skóry, nie odczuwa się uczucia ściągnięcia skóry i nadaje naturalny blask. Zapach jest delikatny, nie podrażnią nosa a opakowanie estetyczne z dobrze dobranymi kolorami. Skórę mam suchą, matową I pozbawioną blasku a krem super ja nawilżył i nadał blasku.
  • 4 lutego 2024 o 23:49
    jest miłość!
    Powiem szczerze- to jeden z lepszych kremów, które moja sucha skóra miała okazje przetestować. Miłość od pierwszego wejrzenia. Bardzo delikatny zapach, praktycznie niewyczuwalny. Konsystencja - gęsta i treściwa. Po nałożeniu czuć ulgę. Osoby suchoskórne i nie tylko zrozumieją ten stan, kiedy po ciągłym przesuszeniu skory nagle niw czuć tej suchości. Jest to idealny krem na noc. Otula buzię, nawilża, koi, działa trochę jak maseczka nocna. Rano skóra jest ultra mięciutka! Działa tez swietnie jako baza pod makijaż! Podkłady super się z nim dogadują, a skóra wyglada na wypielęgnowana i nawilżona. Nakładam go również czasami jako maseczkę pod oczy, działa cudownie. Ten krem jest serio warty przetestowania! + plusik za szpatułke w opakowaniu, która pozwala na higieniczne aplikowanie kremu bez wsadzania do niego palców