Olejki do włosów

Isana Professional, Olejek do włosów `Bazylia i mango`

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 stycznia 2025 o 20:14
    Na moich włosach fajnie sprawdził się
    Olejek kupiłam w drogerii Rossmann. Mam włosy niskoporowate, suche, które łatwo przeciężyć poprzez nieodpowiednią ilość nałożonego produktu. Moje włosy mają tendencję do plątania się. Olejek to buteleczka o pojemności 100 ml z pompką. Olejek ma lekką konsystencję, jest bezbarwny. Bardzo podobał mi się zapach tego olejku - słodki zapach mango. Pompka to wygodna opcja podczas używania tego olejku - dzięki temu łatwo go dozować i nałożyć odpowiedną ilość. Mi takie opakowanie wystarczyło na około 3 miesiące, a olej nakładałam przed myciem włosów na końcówki. Generalnie nie stylizuję włosów, a po nałożeniu włosy były tłuste, dlatego zawsze go spłukiwałam. Olejek trzymałam na włosach minimum 20 minut lub dłużej. Po tym czasie myłam włosy. Na szczególną uwagę zwraca fakt, że olejek nie obciążał mi włosów. Moje włosy po umyciu były miękkie oraz wygładzone. Olejek nadawał moim włosom połysk, a także ułatwiał rozczesywanie ich. Cena za produkt jest akceptowalna, biorąc pod uwagę wydajność i skuteczność. Olejek w swoim składzie zawiera ekstrakt z bazylii oraz olej jojoba. Podsumowując - olej trzeba dobrać pod potrzeby włosów. Ten zdecydowanie sprawdził się na moich włosach dlatego chętenie go kupię w przyszłości.
    Zalety:
    • nie obciąża włosów,
    • wygładza,
    • ułatwia rozczesywanie,
    • nadaje włosom połysk,
    • piękny zapach mango
    Vardzia
    23 listopada 2024 o 18:38
    Jestem na nie
    Tutaj kolejny eksperyment z gatunku olejowania włosów. Bo w tym celu kupiłam ten olejek. Cieszę się tylko że nie był drogi, po jak teraz o tym myślę, to szkoda na niego pieniędzy. Olejek należy do tych cięższych i nieprzyjemnych. Na włosach zachowuje się bardzo tłusto. Rozprowadza się niby ładnie, ale żeby pokryć nim włosy, trzeba go nałożyć naprawdę dużo - przez to jest potwornie niewydajny (u mnie butelka na 5 zastosowań). Co mogę powiedzieć o nim pozytywnego - bardzo przyjemnie pachnie. Jest to słodki zapach mango przełamany bazylią, który na włosach utrzymuje się nawet po umyciu. Jeśli chodzi o działanie to potwornie sklejał mi włosy. Tutaj emulgacja musiała być konkretna - nie każdą odżywką i maską udawało się go zmyć. Włosy były po nim przyklapnięte i zdecydowanie szybciej się przetłuszczały. Fakt, dużo łatwiej się rozczesywały - chyba jedyne działanie pozytywne działanie jakie dostrzegłam. Olejek jest zamknięty, w plastikowej buteleczce z pompką. Na plus, pompka działa prawidłowo, olejkiem nie chlapie. Minus - plastik jest potwornie miękki i strasznie się odkształca. Przez tą plastyczność nie jest wygodna, często wyślizguje się z rąk. To taki niuans, który mi osobiście przeszkadza. Nie kupię ponownie. Póki co Isana wypada bardzo słabo na moich włosach. Trochę szkoda, ale nie zamierzam się męczyć, tym bardziej, że niestety mam już w zapasie inne opcje owocowe, których nawet nie mam ochoty otwierać.
    Zalety:
    Wady:
    • cała reszta zaczynając od działania
  • 2 lipca 2024 o 10:54
    Isana ma lepsze olejki niż ten
    Największą zaletą tego olejku do włosów jest zdecydowanie jego zapach - produkt pięknie pachnie, dość słodko, ale nie jest to przesadzone. Zapach przez jakiś czas utrzymuje się na włosach. Produkt zawiera silikony i z pewnością przez to zabezpieczena przed czynnikami zewnętrznymi i temperaturą podczas na przykład suszenia włosów, jednak znam lepsze tego typu produkty, nawet tej samej marki. Niestety olejek jest dziwnie wodnisty, a przy nakładaniu tępy, przez co łatwo może sprawić, że włosy będą się kleić i wyglądać na tłuste już przy niewielkiej ilości kosmetyku. Na plus oceniam wygodne opakowanie produktu z pompką.
    • Silikony w składzie
    • Opakowanie z pompką
    Wady:
    • Dziwna formuła produktu, która skleja włosy
  • 15 czerwca 2024 o 17:49
    Tragedia!!!
    Skusił mnie ładny zapach i opakowanie - myślałam, że produkt idealny na lato, w jakim ja byłam błędzie!! Włosy po nim wyglądają jak niemyte 10 dni, jakbyś wylała sobie olej na nie, tragedia!! Isana ma dobre olejki do włosów i liczyłam, że ten się sprawdzi, ale niestety... Używam go teraz tylko jako produkt do olejowania jak idę biegać i i tak się spocę, odrazu jak wracam do domu myję włosy
    Zalety:
    Wady:
    • działanie
    • wygląd włosów jak po wylaniu na siebie oleju do smażenia
    kialacm
    2 czerwca 2024 o 14:21
    okej
    Produkt kupiłam w drogerii Rossmann za około 20 zł. Olejek zamknięty jest w plastikowym, pomarańczowym opakowaniu. Bardzo ładnie pachnie, posiada bardzo płynną konsystencję. Niestety jako zabezpieczenie końcówek to średnio się nadaje, ponieważ pozostawia tłuste włosy. Ja używam go na noc. Nakładam porcję na włosy, związuje w warkocza, następnie rano zmywam. Włosy po zastosowaniu tego produktu są miękkie, błyszczące i gładkie. JEGO ZPACH !!! jest bardzo ładny i świeży, zachęca do używania produktu, idealny na lato :) Na promocji można go dostać za około 13 zł, dlatego warto spróbować :)
    • działanie
    • łatwy dostęp
    Wady:
    • niestety jako zabezpieczenie końcówek to średnio się nadaje, ponieważ pozostawia tłuste włosy ( i nie jest to zależne od porcji jaką nałożymy)