Dezodoranty i antyperspiranty

Balea Anti Transpirant Extra Dry Antyperspirant w kulce

• 10 maja 2023 o 12:56
    Nie sprawdził mi się
    Niestety ten antyperspirant w kulce nie przypadł mi do gustu. Nie zauważyłam znacznie zmniejszonej potliwości przy jego stosowaniu. Daje efekt, jednak jest on bardzo delikatny i nie daje dużej ochrony przed potem. Zdecydowanie lepiej działa nałożony na dokłądnie wysuszoną i wygoląną skórę. Nałożony na lekko wilgotną powoduje jej wzmożone pocenie. Nietrafiony zakup, nie kupię ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektów
    • brak ochrony
  • 24 marca 2023 o 22:19
    Ok, ale bez rewelacji
    Faktycznie daje efekt suchej pachy, ale nie przez 48h. Co prawda nie mam takich oczekiwań, ponieważ myję się codziennie, ale jednak obietnica producenta w moim przypadku nie spełniła się. Wydaje mi się, że nie mam problemu z nadmierną potliwością, a ten antyperspirant działa u mnie przez około 10 h, po tym czasie zaczynam czuć dyskomfort - mokra pacha i nieprzyjmny zapach. Sam produkt bardzo przyjemny w użytkowaniu - bardzo delikatny kremowy zapach, kulka działa bez zarzutu, szybko wysycha po aplikacji, nie podrażnia. Jest ok, kusi bardzo niską cenę, ale chyba jednak nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Delikatny kremowy zapach
    • Nie podrażnia
    • Skuteczny, ale niezbyt długo
    • Bardzo korzystna cena
    Wady:
    • Działa tylko do 10-12 h
  • 20 stycznia 2023 o 18:58
    Dobry, ale nie najlepszy
    Kupiony w dm za nieduże pieniądze. Jeśli chodzi o stricte działanie "antyperspirantu" to radzi sobie dobrze, ale faktycznie nie jest to działanie "48h" raczej takie 8h i to nie przy dużej aktywności. Plusem jest jednak, że nie podrażnia mojej okolicy pach (co czasem antyperspiranty czy dezodoranty czynią). Wchłanianie: nawet szybkie, nie pozostawia plam, nie lepi się Zapach: lekko słodkawy (trochę jak krem), ale BARDZO delikatny Skład: bez alkoholu (dlatego dedykowany dla skór bardzo suchych) i bez mikroplastiku Opakowanie: całkiem ok, kulka funkcjonuje sprawnie i płynnie
    Zalety:
    • niska cena, relatywne szybkie wchłanianie, nie pozostawia plam, skład
    Gogo145
    6 września 2022 o 19:20
    48 godzin ochrony, tylko w opisie, na etykiecie!
    Nie mam problemu z nadmierną potliwością ,ale z wiekiem zauważam większą tendencję do pocenia i staranniej dobieram antyperspiranty. Ten kupiłam z sentymentu do marki Balea z nadzieją, że zapewni mi ochronę jak pisze producent przez 48 godzin. Opakowanie produktu to plastikowa, biała , poręczna obudowa zakończona różową nasadką. Antyperspirant to produkt z kulką, która się nie zacina i do końca sprawnie sunie po wybranych partiach ciała uwalniając przyjemny, kwiatowy, świeży zapach. Przez pierwsze godziny po aplikacji jestem zadowolona, moje pachy są suche i ilekroć podnoszę ręce do góry wyczuwam kwiatowy zapach. Z upływem godzin zadowolenie blaknie , pachy stają się lekko wilgotne, kwiatowa woń miesza się z potem, odczuwam dyskomfort i niepewność. Nie tego oczekiwałam, zapewnienia producenta nie zostały spełnione.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • wygodne opakowanie produktu
    • satysfakcja przez pierwsze 3-4 godziny
    • niska cena
    Wady:
    • nie zapewnia ochrony przed potem i przykrym zapachem po upływie 3-4 godzin
    • mała wydajność produktu
  • 8 lipca 2022 o 13:40
    Suchość i delikatność
    Kupiłam, gdy w Polsce nie było jeszcze dm, ale cieszę się, że produkty balea są teraz na wyciągnięcie ręki, bo to kolejne tanie cudeńko. Kulka w opakowaniu na głowie, więc zawsze wygodnie się nakłada, nie zacina się i zawsze jest gotowa do nakładania. Produkt pachnie delikatnie kremowo, pudrowo, zapach klasyczny. Jest lekko biały, w konsystencji idealnej dla kulek, czyli nie wodnisty i nie lepki. Szybko wysycha, co pomaga uniknąć plam na ubraniach. Dla mnie w działaniu bardzo w porządku, a pocę się raczej sporo, częściej od stresu, niż upału. Wilgoć nie pojawia się przez cały dzień, a zapach kosmetyku wyczuwalny jest bardzo dyskretnie przez kilka godzin. Pod wieczór czuję, że już dłużej nie wytrzymałby, czyli zdarza się, że nie czuję się już pewnie na sto procent, ale dosłownie pod koniec dnia, czyli spokojnie w pracy i jeszcze po działa ciągle bardzo dobrze. Dla mnie mocny konkurent sławnych marek.
    Zalety:
    • Utrzymuje suchość pod pachami
    • Delikatny zapach
    • Nie przepuszcza zapachu naturalnego
    • Wydajny
    • Szybko zastyga i można się ubierać bez obaw