Serum do twarzy

Yumi Ekstremalnie nawilżające serum

shewild
    20 lutego 2025 o 19:27
    Lekkie, żelowe, dające efekt “plump”
    Jest to bardzo przyjemne i leciutkie serum, które ma sporo zalet, ale pewnie bardziej pasuje na cieplejsze miesiące. Dla mnie w zimie nie do końca spełniło wszystkie obietnice, ale muszę przyznać, że jest bardzo fajne w noszeniu i doskonale dogaduje się ze skórą oraz resztą pielęgnacji. Faktycznie jest ono nawilżające, ale na pewno nie “ekstremalnie nawilżające”, tutaj już trochę producent przesadził. Serum ma postać lekkiego żelu, ale o zwartej, w miarę gęstej postaci. Jest przezroczyste, z łatwością wydobywa się z opakowania. Jest gładkie, nieco śliskie, idealnie się rozprowadza na skórze, bez tworzenia smug czy potrzeby wklepywania. Skóra jest pokryta przez chwilę wilgotnym filmem, a po chwili wypija większość serum. Na powierzchni zostaje gładki, nie lepiący się film, stanowi świetną bazę na krem z filtrem i/lub makijaż. Żelowa formuła serum jest bardzo lekka, coś na kształt żelowej poduszeczki, nie ciągnie się, nie lepi, tylko pokrywa skórę miękką powłoką. Opakowanie jest sympatyczne, w energetycznych kolorach i z uroczą grafiką. Buteleczka typu airless wyposażona jest w fajną pompkę. Przez cały czas używania serum nie miałam żadnych problemów z opakowaniem, wszystko działało idealnie. Spodziewałam się soczystego zapachu mango, ale tego akurat nie dostałam. Serum mimo to przyjemnie pachnie, cytrusowo, bardziej jak kwaśna pomarańcza. Zapach jednak jest tak delikatny i ulotny, że szybko się o nim zapomina. Jak wspomniałam wyżej, serum bardzo dobrze przygotowuje skórę do nakładania kolejnych etapów pielęgnacji, pod tym względem naprawdę muszę je pochwalić. Pomimo żelowej, lekkiej konsystencji nic się nie roluje, skóra nie jest matowa tylko pokryta aksamitnym filmem. Serum dostarcza przyjemnego nawilżenia. Powiedziałabym, że to takie podstawowe nawilżenie - bez zachwytów, ale też bez większych rozczarowań. Skóra w ciągu dnia nie była przesuszona, nie czułam ściągnięcia, a to dla mnie znak, że nawilżenie jest w porządku, satysfakcjonujące na co dzień. Serum dodatkowo poprawia elastyczność, dzięki tej aksamitnej powłoce świetnie wygładza i zmiękcza. Stosowałam je codziennie rano i skóra twarzy była uspokojona, jednolita, jakby delikatnie wyrównana pod względem kolorytu. Tak naprawdę na tym kończy się lista rezultatów, jakie zauważyłam. Nie jest to kosmetyk, po którym widzi się ogrom zmian, w moim mniemaniu jest to fajne, mocno wygładzające i lekko nawilżające serum, fajne do cer mieszanych i tłustych, do mocniej wysuszonych raczej za słabe (pomimo mylącej nazwy, która sugeruje ekstremalne nawilżenie). U mnie się fajnie sprawdziło, chociaż nie pogardziłabym nieco większym nawilżeniem i odżywieniem, bo w sumie z taką myślą je wybrałam podczas zakupów. Mimo to nie potrafię odmówić mu tego, że fajnie działa na skórę, a do tego świetnie się sprawdza rano pod makijaż. Zasłużone cztery gwiazdki!
    AnaSky
    11 sierpnia 2024 o 18:00
    Bez ekstremalnego nawilżenia
    Serum w kartoniku i opakowaniu z charakterystycznym Yumikiem. Po szacie graficznej spodziewałam się owocowego zapachu (zawiera wyciąg z mango i mango jest eksponowane na etykiecie i pudełku), jednak kosmetyk zaskoczył mnie tym, że jest praktycznie bezzapachowy. Duży plus za opakowanie airless, do tego serum jest wegańskie i zawiera 97% składników pochodzenia naturalnego. Konsystencja jest żelowa, nieco wodnista, serum jest przeźroczyste. Dobrze aplikuje się je na skórę, jest dość wydajne. Szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy. Przedstawiane jako ekstremalnie nawilżające takie zdecydowanie nie jest. Określiłabym je raczej jako przeciętne serum, z pewnością bez odczuwalnego mega nawilżającego efektu. Tak naprawdę niczym mnie nie ujęło, ani pozytywnie nie zaskoczyło. Produkt do zużycia i zapomnienia. Nie zakupię ponownie.
  • 1 lutego 2024 o 21:29
    fajne serum nawilżające
    powyższe serum dostałam w prezencie na święta. zawsze przymykam oko na hasełka w różnych kosmetykach właśnie typu ekstremalne, ultra-wspaniałe, mega silne, bo przeważnie daleko im od takiego efektu. przy tym serum było podobnie, i pomimo, że serum dobrze nawilża skórę, to nie nazwałabym to ekstremalnym efektem. produkt super mi się sprawdza w wieczornej pielęgnacji, kiedy nakładam po nim bogaty krem, rano budzę się z buzią jak u niemowlaka. w dziennej pielęgnacji jest ok.
  • 9 grudnia 2023 o 19:53
    Bez szału
    Moja cera jest mieszana ze skłonnością do powstawania niedoskonałości,ale jednocześnie też przesuszona na policzkach i brodzie. Serum nawilżające stosuję pod makijaz. Mam poczucie,że wtedy wygląda on lepiej, bardziej świeżo. Produkt nakładam na nieco wilgotna skórę. Szybko się wchłania. Nie lepi się, nie podrażnia. Ale też to nawilżenie nie jest na wysokim poziomie. Mogłoby być lepiej. Na plus jego wydajność.
  • 9 czerwca 2023 o 21:48
    Yumi jak zwykle nie zawodzi
    Pozytywnie nastawiona po wypróbowaniu kosmetyków do włosów, sięgnęłam po te do twarzy i kompletnie się nie zawiodłam. Opakowanie jest z pompką, zamiast pipetą, dzięki czemu łatwiej jest je wykończyć, a sama pompka chodziła ładnie i się nie zacinała. Serum jest przezroczyste, dość lekkie, o fajnej, takiej nie za gęstej konsystencji. Łatwo się rozprowadza, nie klei, dobrze wchłania. Zapach nie tak intensywny jak w przypadku produktów do włosów, ale to raczej na plus. Samo działanie także jest ekstra, ponieważ serum nie tylko nawilża, ale też rozjaśnia przebarwienia i zwęża pory, reguluje wydzielanie sebum, przez co zmniejsza przetłuszczanie. Do cer tłustych z rozszerzonymi porami jak znalazł.