Pianki do mycia twarzy

Shelee Naturalna pianka do mycia twarzy z biofermentem 10%

• 19 października 2024 o 12:38
    Przyjemna, puszysta, delikatnie oczyszcza
    Przyjemna pianka. Miło się ją nakłada na skórę, bo jest turbo puszysta i milusia. Delikatnie oczyszcza skórę, nie naruszając jej bariery ochronnej, a wspierając przy tym naturalny mikrobiom skóry. Z opakowania wydobywa się puszta pianka, która może być poprzecinaną brązowymi lub złotymi pręgami i to jest całkowicie normalne. Te pręgi lub plamki to są właśnie naturalne biofermenty, które mają po zmieszaniu taki kolor. Jeżeli ktoś zna inne produkty tej marki, to wie, że nawet tonik jest taki brunatny. Pianka ma przyjemny zapach, nie jest raz tak mocny, jak w przypadku toników. Duże opakowanie wystarcza na naprawdę długo, a sama pianka też jest bardzo wydajna.
  • 10 września 2024 o 21:20
    Bardziej śmietankowa od innych, ale nie wycisza
    Porządna, dokładna pianka, bardziej wydajna niż większość i pozostawiającą skórę w jej stanie wyjściowym. --> Opakowanko jest standardowo plastikowe z dobrą pompeczką, ale jak na mój gust, to etykietka zbyt szybko się odkleja na obrzeżach i czasami trudno utrzymać te fragmenty w czystości od kleju. --> Ma dość delikatny, szybko ulatniający się zapach cytryny z małym dodatkiem kwaśnej róży. Nie odbiega prawie w ogóle od typowych zapachów pianek naturalnych (czyt. cytrus). --> Konsystencyjnie wydaje się być bardziej kremowa od większości pianek oraz zdecydowanie bardziej zbita. Przypomina mi gęstą śmietankę kremówkę. Podoba mi się ta jej cecha, bo nie dość, że dzięki temu delikatniej sunie po skórze i o wiele dłużej na niej zostaje, w ogóle nie znika pod wpływem wody, to jeszcze wystarczy jej dużo mniej, bo czasami to nawet jedna poranna pompka do bardzo dokładnego umycia buziaka. Także tworzy taką zbitą pianę, ale nie osiada we włosach. --> Oczyszcza dokładnie. Pomimo tej kremowości dobrze wsiąka w skórę, oczyszcza pory i nie podrażnia wrażliwych oczu. Używałam jej podczas trudnego okresu dla mojej egzemy, szczególnie właśnie wokół oczu i nie zdarzyło mi się ani razu pieczenie lub swędzenie podczas mycia. Chociaż będąc całkiem szczerą, to potrafię pod jej wpływem poczuć gorąco na skórze, jest to zasługa fermentów, ale generalnie to nawet będąc gorącą, nie podrażnia. Stosowałam ją zarówno po płynie, jak i olejku do demakijażu, których tłustość bardzo dokładnie domywa. W żaden sposób nie wpłynęła na ilość wyprysków, nie wpływała na szybsze gojenie się istniejących ani nie powodowała nowych. --> Zostawia skórę w stanie neutralnym. Nie nawilża bardziej niż trzeba, ale też i nie wysusza. Natomiast nie wspomogła mojej tłustej, odwodnionej skóry w rejonach przesuszonych. Po umyciu nadal miałam ściągniętą skórę, odstawały suche skórki i bardzo szybko byłam zmuszona buzię tonizować.
    Zalety:
    • Nie zaburza BHL.
    • Wyróżnia się na tle innych większą GĘSTOŚCIĄ i chmurkowością konsystencji.
    • Jest dość wydajna.
    Wady:
    • Po opiniach spodziewałam się cudów, natomiast otrzymałam tylko poprawny, zwykły produkt do mycia.
    • Nie spełnia działania kojącego, którego ja oczekiwałam patrząc na jej skład.
    • Po wysuszenia moja tłusta skóra z plamami egzemowymi nadal była zaczerwieniona, co można zrzucić na karb fermentów, jednak zaczerwienienie nie przechodziło z czasem.
    • Nie jest dostępna stacjonarnie, a produkty do mycia zużywa się zbyt szybko na ciągłą wysyłkę. Dobrze byłoby mieć do niej dostęp na cito.
    • Opakowanie nie jest najwyższych lotów - łatwo się brudzi i nie wygląda tanio.
  • 20 marca 2024 o 23:22
    Najlepsza pianka
    Jestem zachwycona tym produktem. Jest to najlepsza pianka jaką miałam przyjemność testować. Produkt ma bardzo gęsta konsystencję, a pianka nie znika od razu po rozprowadzeniu na twarzy, przez co jest naprawdę bardzo wydajna i wystarcza na długo. Ponadto pianka dobrze oczyszcza przy czym nie powoduje podrażnień ani uczucia ściągnięcia. Twarz po jej zastosowaniu jest ukojona. Na pewno kupię ponownie.
    Zalety:
    • gęsta pianka
    • wydajna
    • dobrze oczyszcza
    • nie podrażnia
  • 15 października 2023 o 14:01
    Świetna pianka - chyba najprzyjemniejsza na rynku
    Bardzo lubię różnego rodzaju fermenty i -biotyki w kosmetykach, więc już jakiś czas temu natknęłam się na firmę Shelee, jednak nic nie było mi za bardzo na daną chwilę potrzebne, więc tylko miałam z tyłu głowy, że taka firma istnieje. Okazja do przetestowania czegoś od nich nadarzyła się, kiedy kończyła mi się poprzednia pianka do mycia buzi. Zamówiłam dwupak z Hebe i zabrałam się do testów. Pierwsze wrażenie: aksamitna, sztywna, kremowa pianka o neutralnym zapachu i beżowym kolorze. Jeśli ktoś mówi, że pianka z Ziaji jest aksamitna i puchata to nie wie, co mówi, bo Ziaja nie dorasta Shelee do pięt w tej kwestii. Jest o tyle kremowa, że nawet po kontakcie z wodą nie znika, tylko gładko rozprowadza się na twarzy, w związku z czym mi wystarczy tylko 1 pompka do dokładnego umycia buzi. Biorąc więc pod uwagę, że samej pianki jest 200ml, a ja kupiłam dwupak, myślę, że mam spokój z kupowaniem myjadeł do twarzy na najbliższy rok. Nie powoduje wysuszenia mojej skóry i jej nie podrażnia, a jednocześnie nie mam wrażenia niedomytej buzi, jak np po żelu z Sorayi z probiotykami. Producent zaznacza, że może się pojawić tymczasowe zaczerwienienie po zastosowaniu jego kosmetyków, ale jest to związane z działaniem składników aktywnych i taki efekt u mnie był po pierwszych kilku użyciach. Jednak nic mnie nie piekło, nie szczypało, tylko przez około minutę moja buzia była zaczerwieniona. Teraz już tego nie zauważam, więc cera chyba się przyzwyczaiła. Nie zaostrza u mnie wysypu ewentualnych wyprysków. Ciężko powiedzieć, czy goi istniejące, ponieważ jest to produkt zmywalny, ale myślę, że może tak być, ponieważ krostki zabliźniają się już po 1-2 dniach, więc jakiś efekt łagodzący może ma. Jest to kosmetyk dość drogi, ale jednak będzie wydajny i robi to, co ma robić w moim odczuciu.
    Zalety:
    • aksamitna konsystencja
    • efekt domytej skóry
    • nie podrażnia
  • 16 sierpnia 2023 o 13:33
    polecam, mimo że zdarza się u mnie podrażnienie po jej użyciu
    Musiałam się skusić na piankę szczególnie, że fermenty fajnie sprawdzają się na mojej odwodnionej cerze. - OPAKOWANIE: typowa dla pianek butelka wykonana z białego plastiku, wyposażona w pompkę, która wytwarza pianę. Wizualnie jest bardzo estetycznie, a funkcjonalnie bez zarzutu bo pompka się nie zacina, ani też niezawodnie wytwarza pianę, a nie wylewa płyn. Chroni ją przeźroczysta, plastikowa zatyczka. - KONSYSTENCJA: kosmetyk jest płynny wewnątrz butelki, ale za pomocą pompki tworzy się gęsta, aksamitna, zwarta piana, która dobrze trzyma się skóry, nie spływa, ani nie przecieka przez palce. - ZAPACH: cytrusowo-mleczny, tak bym to określiła - DZIAŁANIE: powiedziałabym, że świetne, ale na mojej skłonnej do podrażnień skóry czasem występuje podrażnienie w miejscu, które najszybciej i najłatwiej podrażnić czyli wokół ust – ta taki barometr dla mojej całej twarzy – jeśli tu wystąpi podrażnienie, to w następnej kolejności będą policzki, więc zaczerwienienie i szczypanie oraz suchość w tym miejscu jest sygnałem, że coś szkodzi mojej skórze. I w przypadku tej pianki niestety tak jest z tym że ona podrażnia mi jedynie rejon wokół ust, a resztę skóry pozostawia bez zmian. To jedyny zarzut jaki mam do tego kosmetyku, więc kiedy podrażnienie wystąpi do kolejnego mycia stosuję inny preparat póki zaczerwienienie nie zniknie i znów wracam do pianki. Podrażnienie też nie występuje za każdym razem więc spokojnie zużyję kosmetyk, ale też raczej już nie wrócę. Podrażnienie to rzecz bardzo indywidualna dlatego też mimo wszystko bardzo polecam bo świetnie myje, a przy tym pozostawia skórę niezwykle miękką, przyjemną w dotyku – to taka czystość ale już z dodatkiem pielęgnacji. Piankę stosuję w porannej rutynie jako jedyny kosmetyk myjący lub na drugim miejscu w trakcie wieczornego dwuetapowego zabiegu po masełku do demakijażu. W obu przypadkach odpowiednio oczyszcza naskórek… gdyby tylko nie przytrafiało się podrażnienie…. Warto zwrócić uwagę na wydajność bo ta robi wrażenie. Piankę ma od ponad dwóch miesięcy, a ubyło jej zaskakująco mało. Będzie służyć jeszcze dłuuuuugo…
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • pozostawia skórę niesamowicie miękką i komfortową
    • delikatna, aksamitna formuła pianki
    • pianka nie spływa ze skóry czy przez palce
    • baaaaaardzo wydajna
    • przyjemnie pachnie
    • wygodne i niezawodne opakowanie oraz pompka
    Wady:
    • czasem mnie podrażnia